Yamaha R6 2002r
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha R6 2002r
Witam! Kupiłem kilka dni temu yamahe R6 z 2002r. Mam kilka pytan. Na wolnych obrotach motor nie równo pracuje a gdy sie zagrzeje po przekreceniu manetki i odpuszczeniu nie spada do konca z obrotów wymieniłem swiece filtry i dzieje sie tak dalej co może byc przyczyną ???
Nastepne pytanie to r6 na wolnych obrotach lekko charczy odgłosy dochodza ze sprzegła po wcisnieciu sprzegła przestaje jest to normalny objaw ?? czy sprzegło jest juz słabe ?? nie sa to zadne głosne stuki czy cos w tym rodzaju tylko lekko charczy.
Nastepne pytanie to r6 na wolnych obrotach lekko charczy odgłosy dochodza ze sprzegła po wcisnieciu sprzegła przestaje jest to normalny objaw ?? czy sprzegło jest juz słabe ?? nie sa to zadne głosne stuki czy cos w tym rodzaju tylko lekko charczy.
- Martyn903
- Świeżak
Sprzęgło - ten typ tak ma.
Obroty, zawory kiedy były regulowane ?
Gaźniki czyszczone, regulowane i synchronizowane ?
Oraz jaki filtr powietrza i wydech jest w tej R6 ?
Obroty, zawory kiedy były regulowane ?
Gaźniki czyszczone, regulowane i synchronizowane ?
Oraz jaki filtr powietrza i wydech jest w tej R6 ?
http://motomaniax.pl/ - serwis Ducati | http://www.motorakowski.pl/ - serwis Kawasaki | | Nie pomagam w oględzinach motocykli.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):Raczek_6 napisał(a):Gaźniki czyszczone, regulowane i synchronizowane ?
W R6 '02?
R6 '02 to jeszcze model na gaźniku

Co do samego tematu, ja bym zrobił czyszczenie i synchro gaźników, no i jeszcze regulacje zaworów. Myślę, że w tym może być problem.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Nie wiem kiedy były przeprowadzane regulacje kupiłem go kilka dni temu motor jest sprowadozny z włoch przebieg to 18tys km. Tłumik jest orginalny. Wmieniłem swiece na NGKCR10EK i filtr paliwa. Natomiast filtr powietrza po rozebraniu wyglądał na czysty wiec go zostawiłem. Jak kupowołem to mówili że trzeba przeprowadzic regulacje gazników i napewno bedzie dobrze ale chce sie upewnic
- Martyn903
- Świeżak
Zaskoczony jestem tym ze r6 w 02r miala jeszcze gazniki. Jesli tak to wyreguloj je i powinno pomoc pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Grzesiek-88 napisał(a):Zaskoczony jestem tym ze r6 w 02r miala jeszcze gazniki. Jesli tak to wyreguloj je i powinno pomoc pzdr
A czym tu się dziwić? tak było i tego nie zmienisz.
A co do tematu to oddaj do serwisu niech ci zrobiÄ… serwis "zerowy" tj.:
-reg.luzów zaworowych
-czyszczenie/synchro/regulacja gaźników.
A później się bedziemy martwili jak nic nie pomoże.
Ps. w Polsce jest śmiesznie, bo jak coś lipnie chodzi to zawsze handlarz zgania na gaźniki (brudne itp )

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
wlasnie!!! i wszyscy beszczelnie mowili mi jak mialem zx6 ze to taki konstrukcyjnie stary motocykl bo ma gazniki
..i to na tym forum!!!:P

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
-
w r6 w modelach 2003 i wyżej sa wtryski, racja jak cos nierówno chodzi to wszyscy zwalają na gazniki całkiem możliwe, ale jak regulacja zaworów i synchronizacja gaźników nie pomoże to całkiem możliwe ze na jakims tłoku ma mniejsze ciśnienie to tłumaczyło by nierówna prace na wolnych obrotach warto przy wizycie u mechanika sprawdzić ciśnienie zeby nie ładowac siana w inne niepotrzebne rzeczy które niby maja ulepszyć nierówna prace a jesli chodzi o sprzęgło to normalna sprawa jak sie silnik rozgrzeje to jeszcze głośniej będzie szumiało . a jesli chodzi o te nie spadajace obroty to na poczatek sprawdz ssanie czy jest opuszczone do konca i po lewej stronie obok owiewki jest pokrętło obrotów tez warto tam dobrze wyregulować, zacznij od rzeczy najprostszych a pozniej lec dalej
- piotras224
- Świeżak
pokretło od obrotow jest po prawej w tym modelu
r6 99r
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
- kłosiakR6
- Świeżak
Luz powinien na środku mierzenia (pomiędzy zębatkami musisz określić środek) ok 2-3cm.
To że masz "niregularny" luz łańcucha oznacza zużycie elementów układu napędowego motocykla.
To że masz "niregularny" luz łańcucha oznacza zużycie elementów układu napędowego motocykla.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
- piotras224
- Świeżak
Re: Yamaha R6 2002r
Martyn903 napisał(a):Witam! Kupiłem kilka dni temu yamahe R6 z 2002r. Mam kilka pytan. Na wolnych obrotach motor nie równo pracuje a gdy sie zagrzeje po przekreceniu manetki i odpuszczeniu nie spada do konca z obrotów wymieniłem swiece filtry i dzieje sie tak dalej co może byc przyczyną ???
Sorki że zapytam czy może ją kupiłeś od handlarza z Rzeszowa?
- maciek1985
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości