Zobacz wątek - oświetlenie cbr F2 (hmmm myśli?)
NAS Analytics TAG

oświetlenie cbr F2 (hmmm myśli?)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

oświetlenie cbr F2 (hmmm myśli?)

Postprzez maatiaas » 27/1/2010, 22:38

Witam a więc zaczne od początku, na jesieni miałem małą glebe i rozwaliłem troche swoje cbr. Nie chcę wracać do oryginału i planuje założyć na przód taką owiewkę ---> http://allegro.pl/item886884666.html i teraz nurtuje mnie pytanie .... wszyscy mówią że owiewki na takich soczewkach nieświecą zbyt dobrze (jeżeli ktoś użytkuje taką owiewke prosze o odpowiedź) i zastanawiam się co by się stało gdybym do takiej owiewki zamontował soczewke samochodową np. coś takiego http://allegro.pl/item873466382_vw_golf ... y_hit.html i jak wówczas świeciła by taka lampa....nie posiadam samochodu z soczewkowymi reflektorami a więc pytam sie jak wygląda sytuacja z takim światłem....Pozdrawiam :idea: :idea: :idea: :idea:
maatiaas
Świeżak

Postprzez Seba_ER5 » 27/1/2010, 22:49

Fajne lampki nocne.
Pierwsza to na pewno jakas zarowka rodem z lamki noicnej te badziewia nie maja homologacji wroc juz lepiej do oryginalu.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maatiaas » 27/1/2010, 22:53

kolego nie potrzebuje rad w stylu wróć do oryginału, prosiłem o odpowiedź osoby które są obyte z takim tematem i miały przyjemność bądź pecha jazdy na takiej owiewce ??
maatiaas
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 27/1/2010, 23:44

1. Wszelkie oświetlenie montowane w pojeździe musi mieć homologację dopuszczającą do użytku na drogach publicznych
inaczej w razie kolizji może się okazać że pojazd nie był dopuszczony do ruchu czyli wina użytkownika pojazdu.

2. Podane przez Ciebie lampy nie majÄ… takiej homologacji.

3. Światło soczewkowe daje dobre oświetlenie pod warunkiem że jest odpowiednio zaprojektowane (Mazda 323F na soczewkach miała rewelacyjne światła mijania, Opel Omega, BMW na soczewkach mają beznadziejne światła mijania )

Zawsze możesz z motocykla BMW dopasować lampę.

Oprócz wspomnianych świateł mijania motocykl musi mieć światła drogowe
(SÄ… zestawy 2-ch soczewek - mijania i drogowe).

Po za tym :
pierwsze z allegro to oślepiacz innych na którym w nocy nic nie widać (często montowane w enduro jak już noc zastanie)

drugie to halogen przeciw mgłowy ....

Ale i tak zrobisz jak chcesz to po co pytasz ???
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości

na górê