zima, przyczepka motocykl
• Strona 1 z 1
zima, przyczepka motocykl
Siema. Mam takie pytanie mam przyczepkę i chce się wybrać po motocykl ok 300km czy w taką pogodę wypada czy lepiej poczekać... nie moge sie doczekac kiedy sprzęt będzie w garażu... Jeśli nie ma zbyt dużego ryzyka prosze o rady dotyczące zabezpieczenia itp.
Nigdy nie jeździłem z przyczepką w zimę i obawiam się mrozów, i tego że pasy będą się luzować..
Pozdro
Nigdy nie jeździłem z przyczepką w zimę i obawiam się mrozów, i tego że pasy będą się luzować..
Pozdro
- qssquad
- Świeżak
Ja po swojego bika jechałem w zimie.W drodze po motor drogi były pokryte śniegiem i jechało się średnio.Po południu podczas powrotu były już odśnieżone i nie było najmniejszego kłopotu.
Moja rada jest taka, żebyś wybrał w miarę pogodny dzień.Bez opadów,najlepiej bezchmurny i z mrozem.Drogi wtedy są często suche
Pasy ściągnij baaardzo mocno, tak żeby "zawiechy dobiły".Podczas jazdy zatrzymuj się co jakiś czas i sprawdź ich naciąg.Nie przykrywaj motocykla
Pęd powietrza będzie poruszał "płachtą",która może zmatowić lakier
Na czyszczenie moto z soli będziesz miał sporo czasu.
Powodzenia.
Moja rada jest taka, żebyś wybrał w miarę pogodny dzień.Bez opadów,najlepiej bezchmurny i z mrozem.Drogi wtedy są często suche

Pasy ściągnij baaardzo mocno, tak żeby "zawiechy dobiły".Podczas jazdy zatrzymuj się co jakiś czas i sprawdź ich naciąg.Nie przykrywaj motocykla

Pęd powietrza będzie poruszał "płachtą",która może zmatowić lakier

Na czyszczenie moto z soli będziesz miał sporo czasu.
Powodzenia.
www.kiteclub.pl | transalp xl650v | | ALOHA
-
kargul - Świeżak
Dokladnie. Nie lepiej jeszcze troche poczekac? Tak bez jazdy probnej kupowac sprzeta? no nie wiem... 

Ostatni rok na UAM
| www.moto-diablo.pl | Chica booooom - http://www.youtube.com/watch?v=WRE6ssTulcI&feature=fvw | ZX6R 2005 ----> RN19 2008
)))

-
caliber1986 - Bywalec
byłem juz i go oglądałem.. przejechałem się po parkingu i było gitt biegi itd. Z pewnych przyczyn nie kupiłem go odrazu.. A wolał bym by już stał w garażu żeby pogrzebac sobie i czasem odpalic by usmiech pojawił się na twarzy... xD
- qssquad
- Świeżak
qssquad napisał(a):byłem juz i go oglądałem.. przejechałem się po parkingu i było gitt biegi itd. Z pewnych przyczyn nie kupiłem go odrazu.. A wolał bym by już stał w garażu żeby pogrzebac sobie i czasem odpalic by usmiech pojawił się na twarzy... xD
Jak to jest zwykła przyczepka z burtami to są dwie metody wjechać na ukos do rogu przenim kołem. lub na środku i pasami ściągać. Nie stawiaj na nóżce bo ci dziure w podłodze może zrobić mocno pasami ściągnij motor ustawiony w pionie.
Zawias się ugnie i efekt ma być taki aby ruszając moto na boki bujała się po spięciu cała przyczepka:)
jak się zdecydowałeś to jedź Ceny z miesiąca na miesiąc poszybują w górę ( maj niedaleko) i zrobi się ruch wśród poszukujących.
Ostatnio jechałem z przyczepą szeroką i nie jest kolorowo na drogach miedzy pipidówkami bo ciasno i sie auta nie mijały. Skuty snieg i nie da sie najechać na niego.
Lepiej głównymi ciut dalej w takich warunkach.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
skidmarks napisał(a):qssquad napisał(a):byłem juz i go oglądałem.. przejechałem się po parkingu i było gitt biegi itd. Z pewnych przyczyn nie kupiłem go odrazu.. A wolał bym by już stał w garażu żeby pogrzebac sobie i czasem odpalic by usmiech pojawił się na twarzy... xD
Jak to jest zwykła przyczepka z burtami to są dwie metody wjechać na ukos do rogu przenim kołem. lub na środku i pasami ściągać. Nie stawiaj na nóżce bo ci dziure w podłodze może zrobić mocno pasami ściągnij motor ustawiony w pionie.
Zawias się ugnie i efekt ma być taki aby ruszając moto na boki bujała się po spięciu cała przyczepka:)
jak się zdecydowałeś to jedź Ceny z miesiąca na miesiąc poszybują w górę ( maj niedaleko) i zrobi się ruch wśród poszukujących.
Ostatnio jechałem z przyczepą szeroką i nie jest kolorowo na drogach miedzy pipidówkami bo ciasno i sie auta nie mijały. Skuty snieg i nie da sie najechać na niego.
Lepiej głównymi ciut dalej w takich warunkach.
No nie stawiaj na stopce, bo ja ostatnio tak postawiłem, zacisnąłem pasami i stopka nie wytrzymała nacisku i pękła szkody to pęknięte lusterko i stopka do spawania. Szczęście w nieszczęściu że motor szczęśliwie opadł na pasy i nie porysował się.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Zawsze można zakupić stretch folię i owinąć motocykl, znajomy tak przewozi w zimę i nigdy nie ma problemów z solą.
Raz przewiózł bez folii i niestety sól lekko po wgryzała się w aluminiowe elementy.
Raz przewiózł bez folii i niestety sól lekko po wgryzała się w aluminiowe elementy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
co do przyczepki ... to proponuje:
1. po wepchnięciu moto na przyczepę przywiąż jakimś pasem koło tak by moto się nie drgneło do tyłu ( w przeciwnym wpadku w czasie transportu nawet dojebane pasem moto wyjezdza z podstawki koła do tyłu ... sprawdzone fizycznie ;/ )
2. Zastreczować jak mówi Raczek (nabedziesz w obi i tym podobnych)
3. pasy i nie rzadne cienkie bo strzelÄ… na pierwszym wyboju ... szerokie pasy minimum 4
4. no i pewnie bedziesz leciał 70-80 po naszych pieknych bezdrozach
a jak masz mozliwosc busa to bierz bo ciagniecie moto przez pół polski na przyczepie to kara
1. po wepchnięciu moto na przyczepę przywiąż jakimś pasem koło tak by moto się nie drgneło do tyłu ( w przeciwnym wpadku w czasie transportu nawet dojebane pasem moto wyjezdza z podstawki koła do tyłu ... sprawdzone fizycznie ;/ )
2. Zastreczować jak mówi Raczek (nabedziesz w obi i tym podobnych)
3. pasy i nie rzadne cienkie bo strzelÄ… na pierwszym wyboju ... szerokie pasy minimum 4
4. no i pewnie bedziesz leciał 70-80 po naszych pieknych bezdrozach

a jak masz mozliwosc busa to bierz bo ciagniecie moto przez pół polski na przyczepie to kara
-
michas_s - Świeżak
-
michas_s - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości