Suzuki GSR600 modyfikacje - wydech, mapa
• Strona 1 z 1
Suzuki GSR600 modyfikacje - wydech, mapa
Witam
Na wiosnę zamierzam troszkę zmodyfikować GSR-a
Po głowie chodzi mi wymiana układu wydechowego9 całego lub tyko puszek) , wymiana filtru powietrza i zmiana mapy.
Odnośnie wydechu trafiłem na stronę
http://www.akrapovic.com/motorcycle-exh ... ts/suzuki/
i sama wymiana puszki według producenta podnosi nieznacznie moc. To co jest na forum przejrzałem i zapoznałem się .W grę wchodzi tylko Akropovic, Leovince i Yoshimura . Gdzie w Polsce można nabyć w/w układy wydechowe lub same puszki? I gdzie to przerobić- fatygować się do Suzuki czy macie jakiś zaufanych i sprawdzonych mechaników? Przeglądając Allegro nie natrafiłem na nic ciekawego, sklepy w Polsce też nie mają dedykowanych do GSR-a- może coś pomożecie .
Odnośnie filtru założę K&N.
A co ze zmianÄ… mapy – ktoÅ› to robiÅ‚? proszÄ™ o jakieÅ› wskazówki i sugestie.
Pozdrawiam
Po głowie chodzi mi wymiana układu wydechowego9 całego lub tyko puszek) , wymiana filtru powietrza i zmiana mapy.
i sama wymiana puszki według producenta podnosi nieznacznie moc. To co jest na forum przejrzałem i zapoznałem się .W grę wchodzi tylko Akropovic, Leovince i Yoshimura . Gdzie w Polsce można nabyć w/w układy wydechowe lub same puszki? I gdzie to przerobić- fatygować się do Suzuki czy macie jakiś zaufanych i sprawdzonych mechaników? Przeglądając Allegro nie natrafiłem na nic ciekawego, sklepy w Polsce też nie mają dedykowanych do GSR-a- może coś pomożecie .
Odnośnie filtru założę K&N.
A co ze zmianÄ… mapy – ktoÅ› to robiÅ‚? proszÄ™ o jakieÅ› wskazówki i sugestie.
Pozdrawiam
Suzuki GSR600A
-
Mateusz D - Świeżak
Re: Suzuki GSR600 modyfikacje - wydech, mapa
Mateusz D napisał(a):Witam
i sama wymiana puszki według producenta podnosi nieznacznie moc. To co jest na forum przejrzałem i zapoznałem się .W grę wchodzi tylko Akropovic, Leovince i Yoshimura . Gdzie w Polsce można nabyć w/w układy wydechowe lub same puszki?
Jak to gdzie kupić? Coś słabo sprawdzałeś strony ww firm bo na nich na pewno jest napisane czy mają polskiego dilera ich układów i gdzie on ma siedzibę.
Mateusz D napisał(a):I gdzie to przerobić- fatygować się do Suzuki czy macie jakiś zaufanych i sprawdzonych mechaników?
Jeśli chodzi o wymianę samej puszki to jak się ma trochę umiejętności manualnych można to zrobić samemu. Jeżeli nie to zajechać do jakiegoś mechanika który za drobną opłatą

Mateusz D napisał(a):Przeglądając Allegro nie natrafiłem na nic ciekawego, sklepy w Polsce też nie mają dedykowanych do GSR-a- może coś pomożecie .
I znowu widać że słabo szukałeś nawet w sklepie Ścigacz.pl są wydechy dedykowane do GSR (Leovince)
- skazi
- Świeżak
Re: Suzuki GSR600 modyfikacje - wydech, mapa
skazi napisał(a):Jak to gdzie kupić? Coś słabo sprawdzałeś strony ww firm bo na nich na pewno jest napisane czy mają polskiego dilera ich układów i gdzie on ma siedzibę.
Jeśli chodzi o wymianę samej puszki to jak się ma trochę umiejętności manualnych można to zrobić samemu. Jeżeli nie to zajechać do jakiegoś mechanika który za drobną opłatązmieni wydech.
I znowu widać że słabo szukałeś nawet w sklepie Ścigacz.pl są wydechy dedykowane do GSR (Leovince)
Fakt w sklepie ścigacza jest tylko Leovince( 3 rodzaje) na Allegro IXIL i to wszystko co znalazłem. Przeglądając oferty polskich sklepów są interesujące mnie marki ale nie do mojego modelu...chyba będzie trzeba wysłać zapytanie do sklepów.
Co do wymiany puszek przez tlumnikarza to i tak trzeba sprzęt wyregulować- tak więc ktoś musi mieć większe zdolności.
A co ze zmiana mapy ktoś próbował?
Suzuki GSR600A
-
Mateusz D - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości