Zobacz wÄ…tek - dwa w jednym na temat Yamaha XJ 600N cos chyba jest nie tak.
NAS Analytics TAG

dwa w jednym na temat Yamaha XJ 600N cos chyba jest nie tak.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

dwa w jednym na temat Yamaha XJ 600N cos chyba jest nie tak.

Postprzez roszaczek » 19/1/2010, 17:06

Witam serdecznie,
Mam dwa problemy:
Jeden problem dzieje sie od poczatku i sie zastanawiam czy cos jest nie tak- otoz gdy jade motocyklem i mam mniejwiecej 4tys obrotow motocykl zaczyna mi drgac i to intensywnie ze jak patrzy sie w lusterko to wszystko jest rozmazane spowodowane drganiami motocykla, jak sie dochodzi do wyzszych obrotow to te drgania w pewnym stopniu ustepuja. Co moze byc tym spowodowane?

Drugi watek to dzieje mi sie od niedawna jak wlasnie obieram mniejwiecej 4 tys obrotow to zaczyna mi cos tak jakby ocierac w silniku lub gdzies w tamtych okolicach... co sie moglo stac i z jakiej przyczyny? Akurat z tym fantem nie mam pojecia co zrobic.

Tak samo wymienilem olej na polsyntetyk i mam wrazenie ze ciezej chodzi motocykl i jakos glosniej jak by cos w srodku sie ocieralo, a moze to tylko moje zludzenie.

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
roszaczek
Świeżak

Postprzez Kamusial » 19/1/2010, 17:13

Wibracje przy 4000 rpm to standard w xjtach. U mnie to było w zakresie 3800-4000. Potem ustępowało. Najbardziej upierdliwe było to, że zegary dzwoniły. Jakkolwiek z czasem się przyzwyczaiłem i możliwie rzadko korzystałem z tych obrotów.

Natomiast z drugim problemem się nie spotkałem. Polecam forum xjtki, tam się zapewne więcej dowiesz.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
Kamusial
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê