Moc jest, lecz nie wkreca sie na obroty - AirSal 80 - Vapor
• Strona 1 z 1
Moc jest, lecz nie wkreca sie na obroty - AirSal 80 - Vapor
Witam.
Wczoraj założyłem do swojego skutera nowy cylinder AirSal Sport 80ccm.
Mocy oczywiście przybyło i to naprawdę dużo od 0-10km/h przyspiesza podnosząc przednie koło w góre lecz poźniej coś go przydławia.
Fakt że skuter odpala bez problemu i przyspieszenie jest naprawde dobre tłumaczy ze cylinder został załozony prawidłowo rowniez rozrząd oraz zawory ustawione są jak nalezy (0.06mm).
Na oryginalnym cylindrze mialem problem z odpaleniem po dodaniu gazu skuter spadał z obrotów i gasł była to wina gaźnika ktorego do tej pory nie zmienialem...
Sytuacja wyglada nastepująco : skuter wkreca sie na 1/3 swoich możliwośći i słychać przerywanie w spalaniu jakby brakowało mu paliwa.
czy moze to byc rowniez wina oryginalnej dyszy? Czy raczej gaźnika?
PS:
- kompresja jest dobra
- moduł odblokowany
Wczoraj założyłem do swojego skutera nowy cylinder AirSal Sport 80ccm.
Mocy oczywiście przybyło i to naprawdę dużo od 0-10km/h przyspiesza podnosząc przednie koło w góre lecz poźniej coś go przydławia.
Fakt że skuter odpala bez problemu i przyspieszenie jest naprawde dobre tłumaczy ze cylinder został załozony prawidłowo rowniez rozrząd oraz zawory ustawione są jak nalezy (0.06mm).
Na oryginalnym cylindrze mialem problem z odpaleniem po dodaniu gazu skuter spadał z obrotów i gasł była to wina gaźnika ktorego do tej pory nie zmienialem...
Sytuacja wyglada nastepująco : skuter wkreca sie na 1/3 swoich możliwośći i słychać przerywanie w spalaniu jakby brakowało mu paliwa.
czy moze to byc rowniez wina oryginalnej dyszy? Czy raczej gaźnika?
PS:
- kompresja jest dobra
- moduł odblokowany
- Adek4100
- Świeżak
Przy zwiekszeniu pojemnosci musisz dac wieksza dysze. Jak ja załozysz to musisz dokladnie wyregulowac gażnik.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Zmieniłem gaźnik i dysze tym razem na 90#, regulowałem gaźnik nic nie dało... przez gaźnik cofaja się spaliny juz nie wiem co z nim jest ...
Cylinder przyszedł odrazu został zalozony, i od tej pory sie zaczeło.
Pierscienie zalozone są napewno dobrze, kompresja rownież jest dobra czyli rozrząd ustawiony dobrze...
Zobaczcie jak skuter odpala:
http://www.youtube.com/watch?v=Qb7mS3IiT9U
bez problemu tak samo startuje rownie dobrze ale obroty dalej przycięte... ;/
Cylinder przyszedł odrazu został zalozony, i od tej pory sie zaczeło.
Pierscienie zalozone są napewno dobrze, kompresja rownież jest dobra czyli rozrząd ustawiony dobrze...
Zobaczcie jak skuter odpala:
http://www.youtube.com/watch?v=Qb7mS3IiT9U
bez problemu tak samo startuje rownie dobrze ale obroty dalej przycięte... ;/
- Adek4100
- Świeżak
-
maciek.046 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości