EXPLORER- GÄ…sienica do motocykla na zime i lato.
• Strona 1 z 1
EXPLORER- GÄ…sienica do motocykla na zime i lato.
witam wszystkich co myslicie o tego typu przekazywania mocy na podłoze?na allegro taka gasienica wraz z płozą kosztuje 12000 złotych czy to sie opłaca?? w polsce to dopiero raczkuje ale w stanach taki osprzet do motocykli i do quadow jest pardzo popularny i do tego zabawa w zimie jest naprawde przednia jak kolega na kole sie zakopuje a ja przejezdzam na lajcie;p
- dajmen41
- Świeżak
napewno sposób ciekawy tylko cena... jak masz kase czemu nie ja bym wolał dołozyc troche i miec nowy moto i karnet na kryty tor plus transport
na jedno by wyszło ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ew kupic sqter śnieżny
ale to ciekawe rozwiÄ…zanie,
tylko dodam że polsza to wiocha mentalna i z jakim kolwiek serwisem ego, częściami moze byc problem
ale to ciekawe rozwiÄ…zanie,
tylko dodam że polsza to wiocha mentalna i z jakim kolwiek serwisem ego, częściami moze byc problem
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Bostorn w tym się wielkiego serwisu nie robi a części nie problem ściągnąć.
Ogólnie to ten sprzęt daje radę ale jak ktoś jeździ po górach lub w strefie dużych opadów. U nas gdzie warstwa śniegu to max 30cm zwykłe opony z kolcami domowej roboty wystarczą a opcja jednak dużo tańsza.
Ogólnie to ten sprzęt daje radę ale jak ktoś jeździ po górach lub w strefie dużych opadów. U nas gdzie warstwa śniegu to max 30cm zwykłe opony z kolcami domowej roboty wystarczą a opcja jednak dużo tańsza.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
kumpel miał za około 100 zł oponke nówke pirelli na pustynie
lub podobny piach ;P oponka wyglądała tak że miała co 10 cm nalane takie płaty prostopadłe do opony wysokosci ze 3 -4 cm grubosci 1 cm. plus drobne kostki gdzie niegdzie mysle że jakby do tego dodac kilka kolców zaden snieg nie straszny
plus przednia opona zrobiona z ze starej oponki plus kolce koszt opony 40 zł
kolce niech drugie 40 ;D to za 200 zl mozna miec mega zestaw na zime na polskie warunki. bo dokładnie tam gdzie 30 cm sniegu praktycznie sensu nie ma
jak u mnie było troche mniej to praktycznie na 3 biegu gaz do oporu i nim zarzuciło tyłem moto dokopuje sie do ziemi i łapie przyczepnosc co innego jakby było pół metra sniegu
wtedy na samych kostkach cięzko i kolce były by pomocne. ja tam zawsze jak miałem DT opasałem opone dlugą liną i nie było problemów
a raz nawet pociąłem łancuch na krótkie odcinki kilka ogniw wiązałem je drutem z felga miałem 8 takich łancuszków założonych rwał jak głupi
a oponka łysa ;d potem na wiosne jak wyjechałem na błotnistą scieżke 0 problemów :d wiec moim zdaniem sensu nie ma kupno takiego cuda ;d co innego mieszkancy górzystych terenów gdzie praktycznie cały rok jest śnieg a w sezonie sniegu jest warstwa kilku metrowa
za tÄ… kase mozna by kupic jakiegos quada
i mysle że zabawa była by równie udana. zreszta kiedys filmiki oglądałem jak takie nieduze quady pomykają po sniegu i nawet się napaliłem na takie cos ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
noto sprawa raczej wyjasniona jesli by to kosztowało 3 tys to bym wzia ale nie za taka kase pozatym tak jak wy mowiliscie pod krakowem niema terenow na taki osprzet;p.a co do opony pirelli na pustynie to tez sie tym interesowałem ale kompletnie niewiem gdzie takie mozna dostac szukałem ale nie znalazłem.
- dajmen41
- Świeżak
hmm przejrzałem na szybko tez nic nie znalazłem takie oponki są troche rzadkie. no mój kumpel miał2 takie jedna chyba nawet nigdy nie zakładana chyba że tam raz na jakis duzy piasek bo nie było widac sladów użycia i chciał za nią 90 zł chyba ;D na allegro wtedy znalazłem jeszcze 2 inne troszke drożej chyba po 100 i 110 zł 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości