Keeway Hurricane - Problem
• Strona 1 z 1
Keeway Hurricane - Problem
Witam
Mam problem ze skuterem Keeway Hurricane . Skuter jest po dość mocnym Tuningu mechanicznym - Wariator , Sprzęgło , Dzwon , GasBox , Pasek itp .
Wszystko to jest dobrych firm (Stage6 , Hebo ) . Wszystko było złożone idealnie jedzil szybko i było dobrze . Teraz się tak stało ze kiedyś jest zimny jeździ dobrze natomiast kiedy silnik osiągnie wyższa temperaturę dostaje naprawdę mocnego muła. Macie jakiś pomysł ? Jak myślałem ze może to być wina puchanacego tłoka z czasem. Co o tym myślicie ? Dodam silnik 2T .
Mam problem ze skuterem Keeway Hurricane . Skuter jest po dość mocnym Tuningu mechanicznym - Wariator , Sprzęgło , Dzwon , GasBox , Pasek itp .
Wszystko to jest dobrych firm (Stage6 , Hebo ) . Wszystko było złożone idealnie jedzil szybko i było dobrze . Teraz się tak stało ze kiedyś jest zimny jeździ dobrze natomiast kiedy silnik osiągnie wyższa temperaturę dostaje naprawdę mocnego muła. Macie jakiś pomysł ? Jak myślałem ze może to być wina puchanacego tłoka z czasem. Co o tym myślicie ? Dodam silnik 2T .
Yamaha YZ 125 , Ducati 848 ;d
- wiktorgre
- Świeżak
Bardzo prawdopodobne ze puchnie tłok. Jak silnik jest mul po rozgrzaniu to moze silnik Ci sie grzeje...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Hurricana miałem, to powietrzak. On nawet BEZ tuningu się grzeje tak, że rozgrzany ma muła, a zimny to na koło od razu idzie (no, szarpnąć trzeba). Dlatego uważam, że po prostu tak wysilony tuning silnika ostro się on musi grzać. Chłodzenie cieczą by się przydało... 

- Killaz
- Świeżak
Wiem że tak to wygląda, ale w chinolach nie wiem dlaczego nie we wszystkich jest katalizator nie z czegosć co przypomina porcelane lecz z blachy, ostatnio taki wycinałem bo jak się przejechało troche skuterem to miał dużego muła rozkręciłem troche był przypieczony wyciołem i jest git.
-
KAPELA911 - Bywalec
Mozesz zrobic szlif jesli jest to do zrobienia. Jak fachowiec powie zebys kupil nowy to musisz kupic
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm