mieszanie oleju Castrol motul
• Strona 1 z 1
mieszanie oleju Castrol motul
Mam takie głupie pytanie dortyczące oleju
MIanowicie czy można pomieszać dwa połsyntetyczne oleje a mianowicie Castrol GPS 10w/40 z Motulem 5100 10w/40 ESTER
Słyszałem ze moze to poprawić właściwości silnika, mam honde cbr 600 f3 z dość dużym przebiegiem a mianowicie 50k km może to w czymś pomóc/ zaszkodzić???
Castrolu mam 3 litry a Motula 1,5 litra, w jakich stosunkach (jeśli można) mam to pomieszać???
dziekuje za odp
MIanowicie czy można pomieszać dwa połsyntetyczne oleje a mianowicie Castrol GPS 10w/40 z Motulem 5100 10w/40 ESTER
Słyszałem ze moze to poprawić właściwości silnika, mam honde cbr 600 f3 z dość dużym przebiegiem a mianowicie 50k km może to w czymś pomóc/ zaszkodzić???
Castrolu mam 3 litry a Motula 1,5 litra, w jakich stosunkach (jeśli można) mam to pomieszać???
dziekuje za odp
- piotruskocik
- Świeżak
Ogólnie nie powinno być problemu po pomieszaniu.
Ale jak to ma poprawić właściwości silnika to nie rozumiem :/
Poza tym jeśli te 50 k km przebiegu to przebieg oryginalny to nie masz się o co martwić, następne 50 zrobisz bez problemu
Ale jak to ma poprawić właściwości silnika to nie rozumiem :/
Poza tym jeśli te 50 k km przebiegu to przebieg oryginalny to nie masz się o co martwić, następne 50 zrobisz bez problemu

VFR 02'
-
navi - Świeżak
czyli moge do tych 3 litrów GPS-a dolać bez problemu motula?? i nic sie nie stanie??? bo ogólnie wchodzi do cebry 3,7 litra
- piotruskocik
- Świeżak
A nie lepiej dla pewności dokupić litr Castrol-a?
Ja to tego nigdy nie zrozumiem- stać cię na moto a żałujesz na wymianie oleju- nie czaje i nigdy nie zaczaje.
Dlatego wole kupić moto z zagranicy, bo tam tak nie kombinują.
Ja to tego nigdy nie zrozumiem- stać cię na moto a żałujesz na wymianie oleju- nie czaje i nigdy nie zaczaje.
Dlatego wole kupić moto z zagranicy, bo tam tak nie kombinują.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
jw.też miałem taki problem po ślizgu gdy wylało mi się trochę oleju.pojechałem kupić motul taki jaki był zalany a nie było więc wziąłem castrola.nawet pytałem w sklepie czy tak można to powiedzieli ze bez problemu tylko muszą być takie same parametry.
- snajper1991
- Świeżak
limak14 , szkoda prądu .... zostaw niech piszą dalej ...
Nawet na takie słabe posty , to mi sie nie chce odpisywać ,bo to o pomstę woła . A ubaw po pachy jak sie takie dyskusje czyta...
Nawet na takie słabe posty , to mi sie nie chce odpisywać ,bo to o pomstę woła . A ubaw po pachy jak sie takie dyskusje czyta...
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
Trimix dobrze piszesz. Nie ma co dyskutować. Temat dla mnie zamkniety.
Ciao
Ciao
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Zrób próbę na małej ilości - odpowiesz Sobie sam.
Jak zobaczysz co wyszło z mieszaniny
Po za tym zobacz co jest napisane na opakowaniu - tam przeważnie opisują czy można czy nie można mieszać z innymi olejami.
Jak zobaczysz co wyszło z mieszaniny

Po za tym zobacz co jest napisane na opakowaniu - tam przeważnie opisują czy można czy nie można mieszać z innymi olejami.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa