łatanie owiewek...
• Strona 1 z 1
łatanie owiewek...
Witam Panowie mam pytanko o tuż mam dwie niewielkie dziury w owiewkach bo malej glebie.... i teraz pytanie czym je wypełnić ?? Mata szklana i żywica potem na to szpachla ?? nie odpadnie mi to ?
F-czy %-) -sprzedane ;]
- -sailor-
- Świeżak
Możesz też nitować.
Ja tak robiłem u siebie: nity 3mm aluminiowe z zewnątrz owiewki rozwiercane większym wiertłem tak że nity się ładnie chowały, a od wewnątrz kawałek blachy (wielkość zależy od pęknięcia) ja dałem akurat blachę 1mm aluminiową - lepiej się profiluje.
Na koniec szpachla i jak nówka.
Ja tak robiłem u siebie: nity 3mm aluminiowe z zewnątrz owiewki rozwiercane większym wiertłem tak że nity się ładnie chowały, a od wewnątrz kawałek blachy (wielkość zależy od pęknięcia) ja dałem akurat blachę 1mm aluminiową - lepiej się profiluje.
Na koniec szpachla i jak nówka.
-
dominik528 - Świeżak
mata szklana + żywica od wewnątrz a na zewnątrz szpachlówka z włóknem szklanym- nie powinno popękać. A jeżeli są to naprawde malutkie dziurki to zanieś to gdzies gdzie spawają plastik, stopią troche spoiwa w te dziurki (nie znam sie na spawaniu plastiku, wiec nie wiem czy ten pomysł jest dobry)
- filgonzo
- Świeżak
Najlepiej pospawać (jeżeli owiewka jest wykonana z tworzywa które da się spawać).
Wtedy szlifujesz lekko aby wyrównać dajesz odrobinę szpachli na plastik (do elementów elastycznych jak zderzaki owiewki itd...)
docierasz, podkład lakier i śladu nie ma.
Wtedy szlifujesz lekko aby wyrównać dajesz odrobinę szpachli na plastik (do elementów elastycznych jak zderzaki owiewki itd...)
docierasz, podkład lakier i śladu nie ma.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Najlepiej to kupić nową owiewkę.
Można też spawać o ile tworzywo się nadaje.
Sposobów naprawy jest wiele, ale od ilości przeznaczonej na to gotówki zależy jak ktoś będzie sobie naprawiał.
Można też spawać o ile tworzywo się nadaje.
Sposobów naprawy jest wiele, ale od ilości przeznaczonej na to gotówki zależy jak ktoś będzie sobie naprawiał.
-
dominik528 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości