Czy silnik odpali na źle założonym tłoku?
• Strona 1 z 1
Czy silnik odpali na źle założonym tłoku?
Mam pytanie jak w temacie. Kupiłem moto po remoncie silnika, koleś powiedział, że wałek przeciwwagi jest źle ustawiony i wpada w wibracje. Rzeczywiście wpadało. Zacząłem się bawić próbowałem w kilku ustawieniah wałka. Mam teraz problem, bo muszę przestawiać wałek o 1 ząb i sprawdzać znowu. I tak w kółko :] Tylko teraz - może po prostu źle założyli tłok? Wałek ustawiłem niby tak że tłok w górze wałek w dole. Czy jak tłok założy się drugą stroną, to moto się odpali? Moto odpala i wszystko bangla tylko te cholerne wibracje... :]
-
Aren - Świeżak
-
maciek.046 - Bywalec
ustaw tak zeby tlok byl na gorze a walek na dole nie ma sily zeby bylo zle.... jesli nadal wpada w wibracje posprawdzaj wszystkie sruby mocujace silnik w ramie
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Niby jest tłok na gorze a wałek na dole... silnik jest podokrecany na wszystkich mocowaniach. Największy rezonans jest tak przy 6-7 tys obrotów, przy 10-11 już jest masakra... :] Właśnie dlatego przyszedł mi na myśl tłok - no bo skoro wałek jest ustawiony to co może być źle? Chyba tylko tłok na odwrót... Tylko zmiana tloka na druga strone wymaga kupna nowego tloka i tutaj znowu - trzeba byc pewnym ze to to zeby inwestowac i cos psuc... 

-
Aren - Świeżak
No dobra dobra, ale sęk w tym, że różni producenci różnie tą swoją strzałke dają - jedni na zewnątrz drudzy do wewnątrz. Ale skoro miałyby pójść pierścienie a na tak założonym tłoku zrobił z 500 km i pierścienie nie posżły to chyba jest ok i zostaje mi przeciwwaga...
-
Aren - Świeżak
nie wiem bez kitu o co Ci chodzi z ta strzalka... strzalka na tloku zawsze musi byc skierowana w kierunku wydechu i tyle...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości