Fotoradar/suszarka a tablica rejestracyjna
• Strona 1 z 1
Fotoradar/suszarka a tablica rejestracyjna
Witam, tak się głowię nad jednym. Przecież motocykle mają tablice rejestracyjne z tyłu, z reguły pod siedzeniem, więc jak mogą namierzyć ze zdjęcia z fotoradaru albo suszarki? Oo
- Killaz
- Świeżak
SÄ… tzw fotoradary tylne (nazywane ge....mi).
Suszarki nie robią zdjęć, radary laserowe obecne w PL też nie.
Czasami jak jest pojazd wyposażony w fotoradar lub fotoradar przenośny osoba pilnująca może spisać na kartce numery motocykla (podobno to wystarcza do skazania + opis motocykla i ubioru motocyklisty).
Suszarki nie robią zdjęć, radary laserowe obecne w PL też nie.
Czasami jak jest pojazd wyposażony w fotoradar lub fotoradar przenośny osoba pilnująca może spisać na kartce numery motocykla (podobno to wystarcza do skazania + opis motocykla i ubioru motocyklisty).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
dla dodatkowej kasy?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
ja slyszalem ze maja powoli wymieniac te puszki co robia fotki na takie ktore robia z obu stron (w sensie jak jestes przed i za radarem).
- holender1912
- Świeżak
Killaz napisał(a): czy policja dysponuje tak dobrym sprzętem czy też nie.
Większość tych fotoradarów należy do gmin a nie do policji . A sprzęt mają profesjonalny . Zdjęcia robią naprawde zajebiste . Mojej koleżanki szefowi odczytali nr tablic z odbicia w kałuży . Mi jak walnęło fote kiedyś to było widać że się telefonem bawie .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Gdzieś czytałem test i większość fotoradarów z czujnikiem radarowym (do pomiaru prędkości) działa dobrze do 250km/h powyżej pozostaje informacja "błąd pomiaru".
Natomiast nowsze fotoradary z czujnikami typu fotokomórka lub czujniki indukcyjne w asfalcie działają bez większego problemu - ich nawet najlepsze anturadary nie wykrywają - tylko dobra nawigacja pomaga
Na szczęście w Polsce ich jeszcze nie ma przynajmniej narazie.
Polecam lekturę - cała prawda o pomiarach
http://www.auto-swiat.pl/wydania,Uwaga- ... 616,1.html
Czyli czasami nawet z pomiaru przez panów w samochodzie z wideorejestratorem można sie wyłgać - szczególnie w zimę gdy na drogach leży śnieg lub lód.
Natomiast nowsze fotoradary z czujnikami typu fotokomórka lub czujniki indukcyjne w asfalcie działają bez większego problemu - ich nawet najlepsze anturadary nie wykrywają - tylko dobra nawigacja pomaga
Na szczęście w Polsce ich jeszcze nie ma przynajmniej narazie.
Polecam lekturę - cała prawda o pomiarach

http://www.auto-swiat.pl/wydania,Uwaga- ... 616,1.html
Czyli czasami nawet z pomiaru przez panów w samochodzie z wideorejestratorem można sie wyłgać - szczególnie w zimę gdy na drogach leży śnieg lub lód.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
zyzio1977 napisał(a):W Polsce nie ma i na razie nie będzie fotoradarów które robią zdjęcia tylnych tablic pojazdów. Był projekt w ustawie ale nie przeszedł.
I tu się mylisz, trasa Katowicka okolice Pszczyny jest tylny dla jadących z Bielska w stronę Katowic, okolice 3-miasta trasa do Władysławowa i nie tylko sporo tylnych fotoradarów, W-wa 2 sztuki były,
nawet jeden z forumowiczów dostał fotkę i zapłacił mandat, motocykl zdjęcie od tyłu - w dziale prawo powinien byc temat.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Niestety coraz więcej jest fotoradarów które robią zdjęcia tyłu auta.
Wczoraj 2 moich kumpli w pracy dostało takie zdjęcia (niezły przypadek co...). Widać tylko tył auta i masz 3 opcje do wyboru: 1) kierowała osoba na którą jest zarejestrowana osoba, 2) kierowała inna osoba 3) nie można stwierdzić kto prowadził (wtedy jest mandat ale bez pkt karnych)
Ja z kolei dostałem TYLKO pismo z policji aby stwierdzić kto autem o takich nr jechał w danym miejscu w danym czasie. Nie było jednak napisane jakiego wykroczenia dotyczy, a więc napisałem prośbę o zdjęcie bo sprawa jest sprzed 3 miesięcy i nie pamiętam kto jechał... zobaczymy co wyjdzie
Wczoraj 2 moich kumpli w pracy dostało takie zdjęcia (niezły przypadek co...). Widać tylko tył auta i masz 3 opcje do wyboru: 1) kierowała osoba na którą jest zarejestrowana osoba, 2) kierowała inna osoba 3) nie można stwierdzić kto prowadził (wtedy jest mandat ale bez pkt karnych)
Ja z kolei dostałem TYLKO pismo z policji aby stwierdzić kto autem o takich nr jechał w danym miejscu w danym czasie. Nie było jednak napisane jakiego wykroczenia dotyczy, a więc napisałem prośbę o zdjęcie bo sprawa jest sprzed 3 miesięcy i nie pamiętam kto jechał... zobaczymy co wyjdzie

VFR 02'
-
navi - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości