Yamaha TT 600 1991r. olej
• Strona 1 z 1
Yamaha TT 600 1991r. olej
Witam. Mam dziwną sytuacje z moją TT. Ładnie umyłem motorek, kupiłem świece nówka (specjalnie na zamówienie brałem), ale dzisiaj skręcając całość coś mnie zaniepokoiło z olejem w zbiorniczku. Zamiast iść do silnika podczas kopania (na wyłączonym kluczyku) stan się podnosi. Zakręciłem "zakrętkę" od zbiorniczka, kopopałem na "sucho" kopką, odkręciłem nakrętkę od zbiorniczka a tam olej aż po samą zakrętkę... Motor stał ponad tydzień nieodpalany ani nic. A próbować odpalać go nie próbowałem, no bo boje się co z tym olejem się dzieje... Pomożecie ? Z góry wielkie dzięki
- Flatron
- Świeżak
hmm dziwne spróbuj odpalic moto żeby pompka rozpriowadziła olej
taka moja rada albo moze filtr masz zapchany sie robi cisnienie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Silnik w TT jest identyczny jak w XT.
Jest to silnik z suchą miską.
Stan oleju sprawdzasz po rozgrzaniu motocykla i przepompowaniu oleju do zbiorniczka, który znajduje się w ramie.
Jak motocykl postoi dłuższy czas to olej pod wpływem grawitacji spływa do silnika.
Stąd mogą brać się Twoje obawy o ile dobrze zrozumiałem Ciebie.
Mogłeś też nalać zbyt dużo oleju skoro po przepompowaniu sięga zakrętki zbiorniczka.
Jest to silnik z suchą miską.
Stan oleju sprawdzasz po rozgrzaniu motocykla i przepompowaniu oleju do zbiorniczka, który znajduje się w ramie.
Jak motocykl postoi dłuższy czas to olej pod wpływem grawitacji spływa do silnika.
Stąd mogą brać się Twoje obawy o ile dobrze zrozumiałem Ciebie.
Mogłeś też nalać zbyt dużo oleju skoro po przepompowaniu sięga zakrętki zbiorniczka.
Pozdrawiam
endumazi
// EDIT: niedozwolona reklama swojego forum.
// Uwazaj kolego ! Za reklame = ban
endumazi
// EDIT: niedozwolona reklama swojego forum.
// Uwazaj kolego ! Za reklame = ban
- endumazi
- Świeżak
• Strona 1 z 1