Keeway Matrix rancing Sport (Gaśnie)
• Strona 1 z 1
Keeway Matrix rancing Sport (Gaśnie)
Witam, jestem dosyć młodym urzytkownikiem tego forum i chciałbym prosic o porade co mam zrobic, a mianowicie jestem posiadaczem sutera marki keeway matrix rs 07' którego stuningowałem w tym sezonie i zaczeły sie kłopoty a mianowicie skuter gasnie mi po przejechaniu np. 1-2 kilometrów na pełnym gazie (oczywiscie skuter jest dotarty a gasnie mi jak jest rozgrzany silnik).Cześci jake w nim wymieniłem to:
-tłumik sportowy Leovince
-cylinder o pojemności 65ccm
-sportowy wariator w raz z rolkami Top Speed
.
Po założeniu i dotarciu skutera mam własnie taki problem że nie moge jechac na pełnym gazie bo silnik gaśnie , wydając przy tym dzwięk jak by coś tarło.Przed tuningiem nie było nigdy takich kłopotów, a pozatym chciałbym dodać ze skuter jest odblokowany o prucz (MODUŁU CDI,I POSIADA ORGINALNY GAŹNIK).
Bardzo prosze o pomoc i zycze wszystkiego najlepszego wszystkim urzytkownikom SCIGACZ.PL w nowym roku!:)
-tłumik sportowy Leovince
-cylinder o pojemności 65ccm
-sportowy wariator w raz z rolkami Top Speed
.
Po założeniu i dotarciu skutera mam własnie taki problem że nie moge jechac na pełnym gazie bo silnik gaśnie , wydając przy tym dzwięk jak by coś tarło.Przed tuningiem nie było nigdy takich kłopotów, a pozatym chciałbym dodać ze skuter jest odblokowany o prucz (MODUŁU CDI,I POSIADA ORGINALNY GAŹNIK).
Bardzo prosze o pomoc i zycze wszystkiego najlepszego wszystkim urzytkownikom SCIGACZ.PL w nowym roku!:)

- kamilek1828x
- Świeżak
Moze poprostu Ci sie silnik przegrzewa. Ale zacznij od regulacji i czyszczenia gaźnika. Co do dziwnego dzieku to muszisznajluchiwac skad sie wydobywa i nam napisac. My nie jestesmy zgadywac co to moze byc
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
ten odgłos wydobywa sie gdzieś z cylindra a przypatkiem powodem gasniencia nie jest
-zablokowany moduł CDI
-zbyt mały gaźnik(mam wymienioną dysze na większą)
-jakiś czujnik chroniący silnk przed przegrzaniem?
-zablokowany moduł CDI
-zbyt mały gaźnik(mam wymienioną dysze na większą)
-jakiś czujnik chroniący silnk przed przegrzaniem?
- kamilek1828x
- Świeżak
Kolejny tjunier och normalnie mnie krew zalewa. Wszystko na łapu capu. Pierwszą zasadą tuningu jest pozbycie się blokad (nie wiem co blokady mają z tuningiem ale tak jest). Informacja typu tłumik sportowy lv daje nam tyle co zeszło roczny śnieg. Możliwe, że gaźnik jest zablokowany. Dysz, rzeczywiście daje tyle, że hoho. Zmierz średnice gaźnika i dolotu. Masz wszystko dobrze wyregulowane sprężynki itd. wszystkie te gówna co są w tych po*ebanych silnikach od skuterów.
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm