Spodnie w buty czy na buty?
• Strona 1 z 1
Spodnie w buty czy na buty?
Witam. Mam teraz takie pytanie bo zamieżam kupić sobie spodnie i buty w zimie gdyż są tansze niz w sezonie. I teraz doszedlem do takeigo pytania czy nogawki wklada sie w buty na scigu? Nie mialem okazji zobaczyc jak inni sciganci[
] jezdza bo za kazdym razem zwracam uwage na motor:D
A sam mam motor od jakies pol roku wiec za duzo nie wiem
Jezeli temat zalozylem nie w tym dziale to sory ale nie pasowal mi do zadnego dzialu jedynie ten troche jest z tym zwiazany(jak dla mnie)
P.S. jakie spodnie polecali byscie do kurtki modeka aero dynamic?
pozdrawiam
darkpower

A sam mam motor od jakies pol roku wiec za duzo nie wiem

Jezeli temat zalozylem nie w tym dziale to sory ale nie pasowal mi do zadnego dzialu jedynie ten troche jest z tym zwiazany(jak dla mnie)
P.S. jakie spodnie polecali byscie do kurtki modeka aero dynamic?
pozdrawiam
darkpower
- darkpower
- Świeżak
Skórzane spodnie są raczej opięte w łydkach i nie da się ich na buta wyciągnąć. Co innego tekstyl. Oba rozwiązania mają swoje plusy i minusy, np jak złapała mnie raz ulewa to zanim zdążyłem się zatrzymać i schować to woda po skórze spłynęła do buta, i na nic zdał się goretex..:/
-
Kurt - Świeżak
tez mam textyl i wole do butow (wyjatek jak jade w cieple dni w jeansach) bo jak naloze na buty to wtedy łydke mam luzna w bucie a tak to ladnie but sie trzyma nogi..
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
dużo zależy od kroju spodni, ja mam tekstyle, których raczej nie da się wepchnąć do buta (jeśli chcesz mieć w bucie to zwróć uwagę na krój na łydce przy kupnie), a jak koledzy wyżej napisali, skórzanych raczej na but nie naciągniesz.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
do kombi ze skóry oczywiście,że buty na zewnątrz. Co do tekstyla myślałem, że spodnie na buty ale jednak przy maim drugim komplecie sportowego tekstyla łydka jest opięta do tego stopnia, ze tylko na zewnątrz idze - do wewnątrz się nie da.
Wszystko zobaczysz jak będziesz miał swoje ciuchy.
Wszystko zobaczysz jak będziesz miał swoje ciuchy.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
ja planuje sobie kupić spodnie tekstylne jakies do kurtki modeka aero dynamic, mozecie mi cos polecic? Oczywiscie w miare rozsadnej cenie:d tak od 400 -500 zl. a co do butów to kupie adrenaliny crx, znajomy je ma i mowi ze sa fajne, nie uwieraja a ni nic.
A co do jazdy w deszcz to ja w deszcze nie jezdze wogole:) narazie na dalekie jazdy sie nie wybieralem tak do 400 moze 500 km jezdzilem kilka razy wiec deszcz mnie nie zlapal.
A co do tych nogawek w butach i na butach to jak ma sie nogawki NA butach to nie podwiewa troche?
pozdr
A co do jazdy w deszcz to ja w deszcze nie jezdze wogole:) narazie na dalekie jazdy sie nie wybieralem tak do 400 moze 500 km jezdzilem kilka razy wiec deszcz mnie nie zlapal.
A co do tych nogawek w butach i na butach to jak ma sie nogawki NA butach to nie podwiewa troche?
pozdr
- darkpower
- Świeżak
mi przy upalnym lecie jak zdażyło się jeansy założyć na nogi i buty pod spodnie to nie wiało. wysoki buty, a jeany do kostki sięgające i nie ma z tym problemu. W innych spodniach zawsze spodnie DO butów wiec nie powiem jak jest.
-
Jeśli nogawki spodni masz nie włożone w buty to w bardzo łatwy sposób można zaczepić nimi o podnóżek podczas stawiania nogi na ziemi, a co się z tym wiąże można bardzo łatwo się wypier...
A więc ja preferuję spodnie włożone w buty.
A więc ja preferuję spodnie włożone w buty.
VFR 02'
-
navi - Świeżak
tego nie zauwazyłem
no ale kazdy ma inne spodnie 

-
OK. A np przy kupowaniu nie musze kupić np dłuższych spodni jak np chce na buty zakladac nogawki, czy jedna dlugosc bedzie dobra i na to i na to, chodzi mi o to ze jak wloze w buty spodnie to zebym nie mysial upychac materialu w butach i nie cisnely mnie po nogach, albo jak bylo by za duzo to nie wloze tyle i potem bedzie wygladalo jak bym chodzil w jakichs spadochronach przy kolanach:]
Możecie mi jakies spodnie polecic do kurtki modeka aero dynamic?
pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
Możecie mi jakies spodnie polecic do kurtki modeka aero dynamic?
pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
- darkpower
- Świeżak

Modeka Shield Pro
ja mam takie i chwalÄ™.
Wychaczysz za 520zł jak upomnisz się o rabat.
Poza tym spodnie z założenia motocyklowe mają taki kształt który uwzględnia pozycję "w trakcie jazdy" tzn:
- skórzane spodnie kończą się wyżej i nie dochodzą na kostkę, a tekstylne przy wyprostowanej nodze wydają się lekko zadługie.
Wszystko jednak układa się bdb podczas jazdy i trzyma optymalną wysokość nogawki.
Przykładowo normalne jeansy w których chodzisz na codzień i masz dobre na długość to na moto będą zakrótkie.
ps. poza tym nie ma co bac żaby tylko wbijaj do sklepu jakiegoś ze swoimi butami i przymierzaj

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości