Zobacz wÄ…tek - REJESTRACJA 80/50 LEGALNIE PROBLEMY....
NAS Analytics TAG

REJESTRACJA 80/50 LEGALNIE PROBLEMY....

Przepisy, prawo
_________

REJESTRACJA 80/50 LEGALNIE PROBLEMY....

Postprzez Ryder256 » 23/12/2009, 19:19

Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Suzuki Rg80. Very Happy
Mam problem z rejestracją go na motorower.Mam oświadczenie z serwisu Yamaha że to motorower,zmieniona pojemność na 49cm,zablokowany do 45km/h.Następnie mam przegląd również na 50cm.Wszystko mam załatwione,to co powinno być.Mama była rejestrować i lipa,wysłali ją do naczelnika a on powiedział że nie.Chciałbym się dowiedzieć jak to w świetle prawa wygląda,bo wszystko jest zrobione jak powinno.Teraz mam problem,bo nie wiem czy iść się tam z nim kłócić czy co? Rolling Eyes
Ryder256
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 23/12/2009, 19:42

Kłócić? Człowieku Ty się ciesz że na Ciebie nikogo nie nasłali. Rejestracja większej pojemności na motorower to fałszowanie dokumentów za co grozi kara pozbawienia wolności (chyba od 2 do 5 lat ale nie pamiętam).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kurt » 23/12/2009, 22:45

No ale jeśli ma zrobiony przegląd i oświadczenie z serwisu że mu zmienili pojemność i przystosowali pojazd do wymogu homologacji motorowerowej to czemu miałby nie rejestrować?
Idź jeszcze do naczelnika i zapytaj jak on widzi sprawę. Może pomoże opinia niezależnego rzeczoznawcy PZMOT o tym, że pojazd spełnia wszelkie wymogi do bycia motorowerem.
Ja miałem kiedys Simsona zarejestrowanego na motocykl a chciałem żeby był motorower bo nie miałem prawka jeszcze. To musiałem uzyskać opinie rzeczoznawcy, przegląd zerowy i się udało.
Niestety mimo że są jedne przepisy dla wszystkich to w praktyce każdy WK robi tak jak mu się podoba, w jednym zrobisz coś bez problemu w innym się nie uda.
Kurt
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê