Uwaga na kierowców Lagun
• Strona 2 z 2 • 1, 2
mysle ze nie przypadkowo wlasnie laguna I podnosila wam adrenalinke. Sam posiadalem 4 lata to auto (2 lata temu sprzedalem). auto jak najbardziej komfortowe i niezawodne jadnak widocznosc jest fatalna.szczegolnie tyl i martwe pole z przodu w naroznikach. a to z tego wzgledu ze slupki z przodu sa bardzo szerokie.Niejednokrotnie mniejsze auto potrafilo sie "schowac" w polu widzenia wchodzac w skrzyzowanie.Z przyzwyczajenia juz trzeba bylo pomachac lekko glowa na boki aby upewnic sie czy nikomu nie zajade drogi a w szczegolnosci motocykliscie. jako ze i sam nim jestem.
ps. widzac lagune miejcie to na uwadze. nie wiem ile jest aut ktore maja tak szerokie slupki przednie.
Pozdrawiam
Fazerowiec
ps. widzac lagune miejcie to na uwadze. nie wiem ile jest aut ktore maja tak szerokie slupki przednie.
Pozdrawiam
Fazerowiec

- cybermisiek
- Świeżak
mysle ze nie przypadkowo wlasnie laguna I podnosila wam adrenalinke. Sam posiadalem 4 lata to auto (2 lata temu sprzedalem). auto jak najbardziej komfortowe i niezawodne jadnak widocznosc jest fatalna.szczegolnie tyl i martwe pole z przodu w naroznikach. a to z tego wzgledu ze slupki z przodu sa bardzo szerokie.Niejednokrotnie mniejsze auto potrafilo sie "schowac" w polu widzenia wchodzac w skrzyzowanie.Z przyzwyczajenia juz trzeba bylo pomachac lekko glowa na boki aby upewnic sie czy nikomu nie zajade drogi a w szczegolnosci motocykliscie. jako ze i sam nim jestem.
Pozdrawiam
Fazerowiec
Pozdrawiam
Fazerowiec

- cybermisiek
- Świeżak
Najgorsi sa pieprzeni traktorzysci w rozklekotanych ursusach,albo nie wlaczaja kierunków albo wogole nie dzialaja,nie patrza czy cos z tylu jedzie,skrecaja jak chce,gdzie chca i kiedy chca bez zadnego ostrzezenia/sygnalizacji.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Koval nie przeżywaj, bardzo wielu gości w nowych mercach nie patrzy w lusterka i nie włącza kierunków, ale widząc przed sobą ciągnik zawszę trzeba bardziej uważać, choć ja jakoś nie spotkałem się z takim zachowaniem, wręcz przeciwnie, zawszę zjeżdżają na bok by zrobić miejsce do wyprzedzenia, a uwierz mi, że w mojej okolicy bardzo dużą część ruchu stanowią ciągniki i inny sprzęt rolniczy
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Mysle ze to wina nie samochodu tylko kierowcy ze ci podniosl cisnienie. Sam jezdze laguna I i jakos nigdy nie zajechalem drogi innemy uczestniokwi ruchu. Fakt faktem ze ja nie tylko patrze w lusterka ale macham tez glowa bo wiadomo w lagunie szrokie slupki i nie zawsze wszystko widac w lusterkach. Ja zawsze jak widze ze ktos leci na moto to puszczam, jade blizej kraweznika itp.
A co do ciagnikow URSUS to fakt w wiekszosci nie sygnalizuja zmiana pasa .... bo swiatła i kierunkowskazy w nich dzialaja do pierwszego wjechania w dziure w jezdni. Potem juz albo masy nie ma albo zarowka sie uszkadza. Poprostu to jest tak beznadzienie skonstruowane.
P.s.
Mnie osobisie wkur... kierowcy Skód zwlaszcza Faworit !
A co do ciagnikow URSUS to fakt w wiekszosci nie sygnalizuja zmiana pasa .... bo swiatła i kierunkowskazy w nich dzialaja do pierwszego wjechania w dziure w jezdni. Potem juz albo masy nie ma albo zarowka sie uszkadza. Poprostu to jest tak beznadzienie skonstruowane.
P.s.
Mnie osobisie wkur... kierowcy Skód zwlaszcza Faworit !
-
elegantos - Świeżak
jak w ostatni weekend jechałem do szczyrku to jedynym kierowcą który utrzymywał moje tempo, był właśnie kierownik srebrnej laguny II
jechał za mną tak długo, że aż myślałem, że zaraz zamruga mi i mili panowie się mnie zapytają gdzie się pan tak spieszy.
Na szczęście to nie były miśki, a kierowca zmiękł dopiero na pokaźnej kolumnie samochodów.
a w ciągnikach najgorsze jest to, że jak wyjeżdża sobie z pola to zostawia na drodze tyle syfu, że potem musi 2 dni padać, żeby to zmyć.

Na szczęście to nie były miśki, a kierowca zmiękł dopiero na pokaźnej kolumnie samochodów.
a w ciągnikach najgorsze jest to, że jak wyjeżdża sobie z pola to zostawia na drodze tyle syfu, że potem musi 2 dni padać, żeby to zmyć.
- slusar_o2
- Świeżak
Trzeba uwazac na kazdego kierowce, ja zakladam ze kierowca mnie nie widzi jadac na motocyklu, przed kazdym skrzyzowaniem bez swiatel dwa palce na hamulcu i wolniej...
przy wyprzedzaniu maega czujnie jak gosc mi zajedzie droge spoko
... przewidzialem to! Jak zblizam sie do ostrego zakretu na ktorym widocznoasc jest mala poniewaz np ma ekrany dzwiekowe, zakladam ze moze jechac debil i wyprzedaz na czolowke ze mna - jeslki to sie stani9e spoko przewidzialem to. Swiat jest pelen niezrozumialych zachowan na drodze. Dzis machnalem Lodz- Wroclaw- Lodz na bladym i zachowujacx swoja dewize wykrecilem bdb czas...
Oponki podomykane banan cala droge)

Oponki podomykane banan cala droge)

------------------------------------------------------
Raf>>> On the road - plan 4 the worse hope 4 the best
Raf>>> On the road - plan 4 the worse hope 4 the best
-
rafalrach - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Turystyka motocyklowa