lużne rozmowy offroadowe
cztery napisał(a):tez mialem isc na skoki ale ze wzg. na reke poszlismy tylko na kwalifikacje i 2 seriee probne no no fajna przygoda)
ps; gdzie miales miejsce ?
Sektor B na samej górze ;d sobie stałem ;d
byyyło fajnie ;d ale dopiero od 2giej serii
podniesli poprzeczke, zaczeli skakac lepiej
bo ogólnie to to nudne jest ;p ale sama fazka, trąba!! oo taaak trąba to było cos
to jest z mojego dnia
http://www.youtube.com/watch?v=uJmgg_XX ... re=related
ja stoje w sektorze na przeciwko sędziów;d tam wysoko ;d
posluchajcie tego rytmu ;d
http://www.youtube.com/watch?v=7XyePcSt ... re=related
ps: jak chcecie zarejestrowac pojazd?? tom przyczepke
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
ja widzialem dobrze lÄ…dowanie ale musiales sie lekko wychylic do przodu ;d
widzialem pełny lot+ lądowanie
i tyle ;d
ale w miare blisko było, a z dalszych sektorów już nie za bardzo....
widzialem pełny lot+ lądowanie
i tyle ;d
ale w miare blisko było, a z dalszych sektorów już nie za bardzo....
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Koledzy i co sądzicie o konstrukcji mojej przyszłej przyczepki pod moto.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Zapowiada się dobrze, najważniejsze żeby wszędzie łączenia, spawy były solidnie wykonane zebys swego skarbu gdzies sie zgubił, uszkodził podczas jazdy. Wypadałoby całość zabezpieczyć też przed korozją ;]
Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją 

-
cztery - Świeżak
Cztery dzięki za cenną uwagę z tym malowaniem. Wiesz tyle człowiek ma na głowie spraw, że to jakoś uciekło mojej uwadze.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Pozwole sobie odswierzyć temat.
henio u Ciebie są takie góry jak na filmiku
Super dajesz pod tę górę
Na jakim biegu wjeżdzałeś, pamiętasz chociaż
Odnośnie tego co ja dałem może masz racje ale mi się podoba i nie tylko mnie, chyba jest fajny
Gościu chyba co 5mth wymienia tłok, bo cały czas max
Zauważ, że tam jest dużo piachu
Niestety ja nie mam żadnego filmiku 
henio u Ciebie są takie góry jak na filmiku

Odnośnie tego co ja dałem może masz racje ale mi się podoba i nie tylko mnie, chyba jest fajny

-
Hamulec - Bywalec
wiem własnie jak widze ten tor co ten typo jeździ cudo u mnie takiego nie ma ;/. tam szeroko i mozna sobie pozwolic na duzo więcej no i tor 100% podemnie ;D czyli średniodługie proste dalekie hopy (mogły by byc lepsze lądowania xd
) i kilka ciasnych zakrętów i spore muldy do obrzucania piachem publike xd
da się rozpędzi poskakac i poszalec xD
co do podjazdu to jest piaskownia stÄ…d biorÄ… piach do cementowni itppp i taki usyp jest
akurat jeździłem na początek wakacji a wtedy jest najgorze fakt że piasek troszke wilgotny jeszcze
ale po roztopach tamtędy wodospady pewnie szły i wymyło równo xd ;d wbijałem się na 2 biegu
ze 3 razy wbijałem sie za kazdym razem do konca :d no na początku ze 4 razy próba bo jednak strach nawet z połowy gorki na ziemie popatrzec ;P xd a wtedy moto jeszcze miałem na koncu dotarcia w sumie to juz po 2 bakach spokojnej jazdy ;D ale mocno go nie chciałem dobijac i tylko na kilka podjazdow sobie pozwoliłem ;P obok tego podjazdu jest jeszcze jeden wyższy
ale niestety nie ma jak się rozpędzic ;/ jedyna fajna rzecz u nas że od tej piaskowni do toru jest zaledwie 100 metrów
fajna sprawa tyle że tor mamy dobity kiedys był pro
(10 lat temu jak nie lepiej ) zrobił go bogaty własciciel dla wnuczka i kupił mu tez moto ale pojechał tam 2 razy miał wypadek i dziadek mu zakazał jazdy xD i od tamtej pory nic nie było robione ;D czasami tylko scięte górki żeby kolein nie było a i kumpel raz drzewa wycinał
wiec mozna sobie wyobrazic że cudowny to on nie jest ;D no i na ledwo 1 moto szeroki ;D nie ma mowy o zawodach
xd

co do podjazdu to jest piaskownia stÄ…d biorÄ… piach do cementowni itppp i taki usyp jest

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak, to jest z tymi torami, ja może mam lepszy tor niż Ty ale za to muszę jeżdzic w jedna strone prawie 30 km dlatego buduję przyczepkę 

-
Hamulec - Bywalec
uu to rzeczywiscie
ja mam ogólnie 3 tory 1 to jest jakiegos bogacza ma domek w takiej wsi gdzie słonce zachodzi, wrony zawracają a psy dupami szczekają ;d ale jest tor bardziej dla quadów oni tam wymiatali ale ogólnie odkocznia jakas jest od mojego domu z 10 km lasem moze mniej
drugi tor to włąsnie ten o którym pisałem
tor 100 metrów obok jest ta wieeelka dziura - piaskownia
no i 3 tor mój ulubiony 30 sek drogi odemnie (crką xd ) dosłownie wyjechac z mojej ulicy kawałeczek szutrówki i tor :d gdyby nie zabudowa z okna bym go chyba widział
tor kiedys niezły bo dosyc szeroki jedna wielka górka zaczął byc przerabiany jednak obok są działki i działkowcy focha strzelili ;/ i nawet nie dokonczyli nic robic. częsc toru poszła w niepamięc bo tor miałby sporą powierzchnie była nawet hopa z której sie leci nad przepascią 2 metrową ;D wiec tez dla odważniejszych xD miał byc plac jakis podobno dla tirów ew przystanek taki.. ale plany teraz to wszystko zarasta. jedynie ja czasami z kolegami ide i cos zagrabie wyrównam bandy czy podkosze hopki xD akurat tor jest 15 metrów od rzeki graniczne Bug wiec tam trawa i inne zielonosci rosną jak na drożdżach
w tym roku Bug ma ostro wylac
wiec tor pewnie bedzie w pełni dostepny na wakacje xD
ale mam jakies 50 - 60 km do większego toru znaczy objętosciowo większy nie jest ale jest co jakis czas remontowany lub przerabiany. nawet odbywały sie w zeszłym roku tam zawody większe
gdzie było no 50 zawodników lekko wiec moze nawet cos poza polske
wiec tez nie aż tak daleko wystarczy miec autko z hakiem kumple przyczepki mają
i większą ekipą napewno kiedys siętam wybiore ;D zresztą bede miał mooze (oby) ktma to zawsze mozna popyrkac te 50 km 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no tak to jest
henio kupuj, kupuj tego ktm, bo jest okazja. Ceny motocykli tak spadły, że szok. Za tą cenę co kiedyś kupiłem CeRę, to dziś bym miał prawie dwa takie motocykle 

-
Hamulec - Bywalec
wiem dlatego jestem zły ;/ kupiłem okazyjnie moto swoje za 4500 powiedzmy... no nie ja płaciłem za remont tylko taki gosc co mi zepsuł moto wiec 2000 zł wsadziłem w remont teraz wystawiłem moto fakt że tłok mi juz nie trzyma kompresji ale pali z kopa idzie na koło xd ;/ tylko tloczek do wymiany zaraz to 500 zł to remont miodzio malinka ;D i za 4800 nikt sie bardzo pokusic nie chce ;/ czyli 5200 i moto w niezłym stanie na prawie całym sportowym osprzęcie smiechem żartem ale np mam tarcze tylną wartą 500 zł uzywaną xD czy np dekielki silnika których sie praktycznie pobic nie da xD masakra jak widze ceny ;/ ty ktos tez pokazał CRF 450 z 2006 roku za mniej niz 10 tys xD O_o jeszcze jak kiedys szukałem to mniej niz 11 tys znalesc cięzko. dlatego opłaca sie kupic natomiast sprzedac ;/ z zyskiem nie ma co liczyc xD no co do ktm to bym i tak brał dopiero po wakacjach ;/ wiec jeszcze mam nadzieje ceny spadną a funt sie wzmocni xD chociaż bede starał się kupic cos w Angli kumpel tam kupił lc4ke z 2002 roku kilka tysięcy taniej niz w PL. sporo zarobił na niej
tam widze ktmiki zawsze dopieszczone jedyna wada że bym musiał z miejsca owiewke zmieniac
albo samÄ… lampe. ale i tak by siÄ™ w miare oplacalo
chyba że w pl jakąś perełke znajde
xd

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
właśnie takie niskie cenny i jeszcze trudno sprzedac
Jak tak przeglądam ogłoszenia i widzę te sety cr, yz, bo takie mnie interesują za te śmieszne pieniądze, to normalnie az mnie bierze ochota, żeby kupić jeszcze jednego ale niestety jestem co po remoncie swojej, a tak naprawdę jeszcze w trakcie, bo regeneruje amora.

-
Hamulec - Bywalec
hehe dokładnie
nawet miałem taki niecny plan żeby zamiast ktma kupic np honde transalp - bym sobie w trasy pomykal i jakąs sete na tor. tylko chyba jednak bede sie staral o ktma xd
bo nie ma to jak przejechac te kilka km po asfalcie wbic sie w teren i szalec. oczywiscie po asfalcie duzo nie polatam z racji oponek xD ale zawsze postaram sie miec zestaw kół SM wiec i po asfalcie bedzie mozna sie pobawic
a takim sprzetem na asfalcie polatac to ciekawa sprawa
od dawna kumpel sie odgrażał że kupi exc 530 ;D xd no i pewnego juz troche zimowego dnia
jeszcze nie było sniegu jade sobie do domu mieszkam na wsi pół km od miasta i między miastem a wsią długa prosta i tylko widze z daleka cos dziwnego swiatło prawie niebieskie cos ala ksenon, cos jedzie szybko, ale co najdziwniejsze mała lapka umieszczona była baardzo wysoko scigi to ledwo znad koła łypią grożnym badlookiem ;D tam z kolei b wysoko umieszczona lampa i najpierw nie obczailęm co to dopiero jak był 30 metrów przedemną po kasku i kurtce poznałem ;D ze 120 napewno gnał ;D ogarniał sprzęta
od wtedy sie zakochałem w KTMie w sumie xd jakby jeszcze troche ceny spadly to juz całkiem by spoko było ;D a co do cen mam nadzieje że to taka zimowa obniżka ;/ wiem bo sam sprzedawałęm w zeszłym roku mbk i tez ni jak kupca bardzo z ceny zszedłem i sprzedałem... ale gdybym poczekał i przetrzymał do wiosny sporo więcej bym zarobił xd 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Twój niecny plan z dwoma motorami jak najbardziej jest mi bliski
Teraz, to odżyło jeszcze. Muszę nad tym pomyśleć. Fajnie byłoby tak jednego mieć enduro, a drogiego na tor
Co do Twoich planów odnośnie ktm jak najbardziej rozumiem tą miłość
ale powiedz jeśli możesz; jeżeli teraz byś załóżmy sprzedał ćwiare, to aż do końca wakacji będziesz bez sprzętu
czy masz plan awaryjny. Chyba nie będziesz bez moto 

Co do Twoich planów odnośnie ktm jak najbardziej rozumiem tą miłość

-
Hamulec - Bywalec
haha niestety bede musiał pożegnać sie z offroadem xd ;P myslałem nad zakupem Dt 125 - dt bo niezawodna i nawet jakbym kupił troche pojeździł to bym moze od razu nie zatarł silnika xd ;D tylko teraz jak sątakie spadki cen nie chce tracic ani złotówki ;/
druga sprawa mam skutera 125 poj
i narazie bede sie bawił na ulicy ;P po opisie tez widac kupiłem teraz simsona schalbe ;D jak go ładnie poskładam to bede jeździł nim na zloty xD albo po miescie i wiosce bedzie oldschool xD jeszcze mam w planie kupic cz 350
mam na oku w stanie niemalże fabrycznym. i nie chce tu jej kupic dlatego że jest tania i zapier*** tylko bym ją odpicował bo jednak była jeżdzona a kiedys kto miał zestaw kluczy był mechanikiem ;D wiec nie musiała byc dobrze ekploatowana ;D wiec jak mi sie uda tanio wyrwac to jakis czas bym pomykał cztką ;d a jeszcze inna sprawa to że jestem w maturalnej klasie
no i mam zamiar wyjechac do Anglii do pracy
akurat jest tam mój ojciec wiec mam robote praktycznie mieszkanie itp. no i wtedy raczej moto mi nie potrzebny bo tam duzo bym nie pojeździł xD chyba że akurat pojade tam troche popracuje ojciec mi najwyzej dołoży w międzyczasie kupie ktma popracuje do konca wakacji xd ;P oddam kase i wróce z KTMem tam tez są niezłe tereny do polatania. tylko niestety 90% jest niedostępne ;/ tam sie jeździ jedynie po określonych scieżkach torach . ale akurat tam u ojca miałbym gdzie jeździc ;D no to narazie moje plany co bedzie potem nie wiem ;D moze byc że w tym roku całkim nic nie kupie. i dopiero za rok o tej porze na zime zaczne cos szukac
czas pokaze xd w sumie musze sam kilkatysięcy dozbierac wiec łatwo nie bedzie ;/
druga sprawa mam skutera 125 poj

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
sex wóda - POLIBUDA xD zapewne w lbn
bo bym miał blisko no i tam miałbym gdzie latac
chyba że sie jakims cudem dostane gdzies indziej xD ale 90% lublin ;D
co do zakupu jeszcze tych 2 sprzętów patent nawet fajny bo w terenie mozna sie wyszalec ostro no i traska malutkie spalanie taki transalp łyka troche ponad 4 chyba no i komfort jazdy... tyle że jak przyjdzie czas remontów xD bym był niewypłacalny
xD czas pokaże ;D

co do zakupu jeszcze tych 2 sprzętów patent nawet fajny bo w terenie mozna sie wyszalec ostro no i traska malutkie spalanie taki transalp łyka troche ponad 4 chyba no i komfort jazdy... tyle że jak przyjdzie czas remontów xD bym był niewypłacalny

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Trampka polecam
Super moto
Wygoda i ekonomia.Po założeniu kostek i 14 zębów z przodu możesz pozwiedzać lekki teren
Ja swoim robię długie leśne eskapady.Dużo śmigam też po plaży.
Serwis praktycznie nie istnieje.Olej co 12kkm od czasu do czasu filtr.
Ze spalaniem różnie od 3,8 do
7-8.
Sam też cały czas śledzę off i powoli dorastam do drugiego mniejszego enduraka

Super moto

Wygoda i ekonomia.Po założeniu kostek i 14 zębów z przodu możesz pozwiedzać lekki teren

Ja swoim robię długie leśne eskapady.Dużo śmigam też po plaży.
Serwis praktycznie nie istnieje.Olej co 12kkm od czasu do czasu filtr.
Ze spalaniem różnie od 3,8 do

Sam też cały czas śledzę off i powoli dorastam do drugiego mniejszego enduraka

www.kiteclub.pl | transalp xl650v | | ALOHA
-
kargul - Świeżak
haha wiem dokładnie jak ten sprzet sie zachowuje ;D niezawodnosc dynamika niskie koszty utrzymania ;D i dosyc niska cena zakupu ;D tyle że w teren bym tym nie wjechał raz że by było mi szkoda po 2 nic sie nie liczy z hard enduro / full cross xd
raczej bede się jednak starał o KTMa bo jak narazie dalszych tras nie planuje szkoła więc wyjazdy max w weekend kilkadziesiąt km za miasto i to okazyjnie ;D po szkole bede się rozglądał za jakims turystykiem xd ;D ale dzięki za odp widzisz dowiedziałem sie jak to jest ze spalaniem ;D wiec jednak trampek lubi sobie wypic ;D swój chłop 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości