Snowboard
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Snowboard
siemanko zbliża się zima.... Dla nie których to czas na narty , snowboardy , czy cokolwiek innego . Jeździłem do tej pory na nartach ale postanowiłem się przesiąść na deskę
i mam prośbę mógł mi by ktoś napisać wymiary jakie powinna mieć deska dla mnie ? mam 191 cm wzrostu 83 kg i 46 buta.
z góry dzięki
Ps. pisze tutaj bo niejestem zarejestrowany na żadnym innym forum .

z góry dzięki
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 

- carma
- Świeżak
Deska niby ma sięgać do brody. Ale zdania też są takie że do wagi się stosuje. Dla Ciebie jakas 161-165.
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Kup deskorolke i odkręć kółka. Najbardziej praktyczne rozwiązanie i najbardziej oszczędne
...
Następnym razem skorzystaj z Guguli, by zdobyć odpowiednią wiedze na temat for internetowych o tematyce zimowej.. łał, ale ładnie sformułowałem.
forum.snowboard.kondi.pl

Następnym razem skorzystaj z Guguli, by zdobyć odpowiednią wiedze na temat for internetowych o tematyce zimowej.. łał, ale ładnie sformułowałem.
forum.snowboard.kondi.pl
.."Masz rację, bywa, że to nasza wina,wszak w żyłach nam płynie adrenalina.." | http://allegro.pl/show_item.php?item=838323227
-
Frix - Świeżak
frix, jeśli nie masz nic do powiedzienia racz milczeć, ok?
co do pytania - Robson dobrze radzi, nie dłuższa niż do brody. Ja osobiście wolę krótszą i mocniej taliowaną.
Ważne są również buty. Na tym nie oszczędzaj, bo każda złotówka wydana na lepszego buta zwróci się komfortem jazdy i trwałością.
Jeśli chcesz ostrzej pojeździć poszukaj twardszego buta, będzie precyzyjniejszy w jeździe.
co do pytania - Robson dobrze radzi, nie dłuższa niż do brody. Ja osobiście wolę krótszą i mocniej taliowaną.
Ważne są również buty. Na tym nie oszczędzaj, bo każda złotówka wydana na lepszego buta zwróci się komfortem jazdy i trwałością.
Jeśli chcesz ostrzej pojeździć poszukaj twardszego buta, będzie precyzyjniejszy w jeździe.
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
terror wiesz to będzie moja pierwsza deska i planuje kupić ją używaną ale właśnie kupić dobre buty do niej bo wiem po 10 sezonach jeżdżenia na nartach ze często ratują nogę przed złamaniem 

- carma
- Świeżak
Rozmiar deski dobiera się do indywidualnych upodoban. Najlepiej na pierwszym wyjezdzie wypozycz sobie i dopasuj taką na jakiej będziesz się czuł najlepiej. Jedni lubią szersze..inni nie...dłuższe..krótkie itp

Do brody, to dla tych co już potrafią coś nie coś ;D. więc ty przy wzrosci 191 radzilbym tobie tak 150 -155 latwiej beedzie zaczynać no i nie załamuj sie jak nie bedzie wychodzilo bo to wcale latwe nie jest;D Więc powodzenia!! 

Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją 

-
cztery - Świeżak
Ludzie, znacie może adresy jakiś dobrych sklepów snowboardowych w Poznaniu / Wrocławiu ?
W sieci barszo ubogie info w tym temacie.
W sieci barszo ubogie info w tym temacie.
-
turboponczek - MEGA TROLL
-
Ja mam deskę do brody, fajny nawet komplet. Zapłaciłem 1000zł, mam firmy reven i śmigam na nim już 2 lata, teraz będzie 3. Polecam stok w Białce Tatrzańskiej kotelnica. Naprawdę jeździ się tam super
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Kotelnica (Białka) - naprawde super stok. Polecam rowniez Szklarska - ale w tym rejonie miata po prostu dwie miejscowosci - Janskie Laznie i Spindleruv mlyn - co prawda Czechy, ale naprawde warto sie tam wybrac.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
-
Kamyk_^ - Świeżak
Jak dla mnie na białce jest za duzo ludzi . Ze swojego narciarskiego doświadczenie polecam Mosorne albo Wierchomle . Da się pojeździć jest gdzie zaparkować a i cena mniejsza

- carma
- Świeżak
Kiedys byłem w harachovie na nartach. Jest naprawde godnie.
Nadal uważam że lepiej jechać do Czech. Inna jakość za te same pieniądze.
Nadal uważam że lepiej jechać do Czech. Inna jakość za te same pieniądze.
-
Czechy albo Słowacja, nie ma porównania do polskich warunków.
Pączek nie te same pieniądze... Bo trzeba jechać 50-100km dalej
Pączek nie te same pieniądze... Bo trzeba jechać 50-100km dalej

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Re: Snowboard
carma napisał(a):siemanko zbliża się zima.... Dla nie których to czas na narty , snowboardy , czy cokolwiek innego . Jeździłem do tej pory na nartach ale postanowiłem się przesiąść na deskęi mam prośbę mógł mi by ktoś napisać wymiary jakie powinna mieć deska dla mnie ? mam 191 cm wzrostu 83 kg i 46 buta.
z góry dzięki
dobierz deche do wagi, w sklepie czy na stronkach sa przedzialy
www.sklepsnowboardowy.pl bardzo dobra strona bardzo dobre ceny i bardzo dobre dechy. Sam smigam juz 4 sezon na ich desce i jeszcze moge robic na niej progres, wiec naprawde sa warte swojej ceny i bardzo szybki, jak rownierz zaawansowane technologicznie.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
Ale podobne pieniadze.
Karnety są o wiele tansze z tego co pamietam. fajne dlugie stoki. W Styczniu wlasnie chyba sie wybiore w góry bo dawno nie byłem

Karnety są o wiele tansze z tego co pamietam. fajne dlugie stoki. W Styczniu wlasnie chyba sie wybiore w góry bo dawno nie byłem

-
• Strona 1 z 2 • 1, 2