Zobacz wątek - alarm = dodatkowy problem na zime:)
NAS Analytics TAG

alarm = dodatkowy problem na zime:)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

alarm = dodatkowy problem na zime:)

Postprzez darkpower » 10/12/2009, 18:36

Witam. Mam pewien problem, mianowicie mam alarm firmy DATATOOL model VETO EVO. Moto kupiłem tuż przed wakacjami tego roku, wyposażone już w niego. Teraz przed zimą (a może juz w zimie:]) pojawilo sie pytanie jak odłączyć akumulator?. Motorek stoi w nie ocieplanym garażu..
Kilka razy udało mi sie wyjąć akumulator (nie wiem jak, jakas kombinacja przyciskow na pilocie chyba) i wziąść go do domu, ale jak wiadomo chyba każdemu z Was, dobra pogoda kusi :D i nie mogłem się oprzeć ... aż któregoś razu nie mogłem wyciągnąć bo caly czas wyje.
Proszę o pomoc każdego kto orientuje się ile razy ktory przycisk trzeba wcisnąć zeby rozbroić alarm (nie tryb serwisowy) i potem po wykręceniu aku sam sie uzbroil ale nie wył(tak sie robilo gdy udalo mi sie wyjac akumulator, uzbrajał się pyknął chyba 2 albo 3 razy i cisza).

Tutaj jest strona tego producenta alarmów:
http://www.datatool.co.uk/consumer/supp ... ion=search

P.S nie wchodzi w gre żadne wykręcanie alarmu, odłączanie go albo cos podobnego, po prostu chcialbym wiedzieć jak go rozbroić i potem po wlozeniu akumulatora wszystko bylo jak dawniej...

pozdrawiam
darkpower
Świeżak

Postprzez pawel_k_888 » 10/12/2009, 20:37

Witam. Ja nie mam możliwości stałego rozbrojenia alarmu. Ale radze sobie. Wprowadzam w tryb serwisowy(włączyć zaplon i przytrzymać ok 5s przycisk rozbrajania)zabieram aku, a alarm sobie cichutko pyka jakiś czas puki mu sie wewnętrzna bateria nie skończy i wtedy już spokój.
pawel_k_888
Świeżak

Postprzez darkpower » 10/12/2009, 20:51

Właśnie nie jestem pewien czy zostawić tak motor na zime ... jak się bateria rozładuje to potem nie bedzie problemów z zapłonem? nie zablokuje się coś że po włożeniu akumulatora nie bedzie sie dalo odpalic? albo wogóle jakichś skutków nie bedzie?
Czy zna ktoś jeszcze jakiś sposób?
Czy z włączaniem tego trybu awaryjnego to nie włącza się go na przekreconym kluczyku i trzymając kułko zamiast trujkącika?
Aha i ile czasu sobie będze tak pykał ten alarm aż wkońcu rozładuje się ta bateria, i czy potem po odpaleniu moto naładuje baterie z powrotem ? Czy jak padnie to padnie i juz nie bedzie dzwieku zadnego i nie bedzie dało się jej naładować?

pzdr i thx za odp
darkpower
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 10/12/2009, 22:20

http://larsson.pl/?c=r&no=NzIwMTIxNQ==

kupujesz taką ładowarkę podłączasz na zimę i zapominasz o problemie.

Ładowarka ta ma funkcje ładowania akumulatora do odpowiedniego poziomu i lekkiego rozładowywania - zupełnie tak jak w czasie normalnej eksploatacji.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Ścigacz.pl

Postprzez darkpower » 11/12/2009, 15:11

tak szczeze to tanie to nie jest bo prostownik mozna kupic za 100..ale wiem ze to co innego:/

Nadal czekam aż ktoś poda swój sposób na ten alarm..
Dzisiaj zadzwonie do gościa od którego kupiłem motor i go zapytam, jak on by wiedzial to napisze co i jak:)

pozdro
darkpower
Świeżak

Postprzez miki1406 » 11/12/2009, 15:53

Zadzwoń do producenta, albo wsparcia technicznego... Spisz sobie wcześniej numer seryjny alarmu. Mogą niechętnie podać takie info (w końcu skąd wiedzą, że nie jesteś złodziejem??) ale może się udać... Ewentualnie poproś o instrukcje pl na e-mail, albo poszukaj jej w necie
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Ścigacz.pl

Postprzez darkpower » 12/12/2009, 16:19

miki1406 napisał(a):Zadzwoń do producenta, albo wsparcia technicznego... Spisz sobie wcześniej numer seryjny alarmu. Mogą niechętnie podać takie info (w końcu skąd wiedzą, że nie jesteś złodziejem??) ale może się udać... Ewentualnie poproś o instrukcje pl na e-mail, albo poszukaj jej w necie

hehe żeby zadzwonić to trzeba najpierw znać angielski:))
Zadzwoniłem już go kolesia od którego kupiłem cebre i powiedzial mi żebym rozbroił i odłączył normalnie akumulator i nawet jak bedzie wył to powyje i padnie bateria i tyle. Potem niby jak założe naładuje sie spowrotem i bedzie ok... wiec tak zrobilem a co bedzie zobaczymy na wiosnexD

pzdr
wydaje mi sie ze temat do zamkniecia
darkpower
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa