Moto guzzi griso 1100.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Moto guzzi griso 1100.
Cześć,
Motorek ładny, sprzęt typowo lansowy. No podoba mi się ,że hej
Ktoś z kolegów może ma?
Mógłby ktoś szrajbnąć krótką opinie ogólnie o firmie?
Czy to są delikatne sprzęty?
Importerem jest polmotor , najbilższy dealer w mojej okolicy to ILEX Poznań spławie 72 ma ktoś doświadczenie z ich serwisem?
dzięki za info.

Motorek ładny, sprzęt typowo lansowy. No podoba mi się ,że hej

Ktoś z kolegów może ma?
Mógłby ktoś szrajbnąć krótką opinie ogólnie o firmie?
Czy to są delikatne sprzęty?
Importerem jest polmotor , najbilższy dealer w mojej okolicy to ILEX Poznań spławie 72 ma ktoś doświadczenie z ich serwisem?
dzięki za info.

-
cygaret - Świeżak
w monośladzie był testowany miesiąc max 3 miechy poszukaj na necie powinien być filmik z testów
-
michas_s - Świeżak
Wojtkuuu napisał(a):silnik brzydki nieprzeciętnie, wygląda jak wkład piecyka gazowego
o gustach się nie dyskutuje, mi np. podoba się ten motocykl i chętnie bym pograsował nim po mieście

Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
-
laser - Bywalec
cygaret napisał(a):...takim piecykiem pośmigać to sama radocha....
faktycznie tak jest
sam jezdzilem na tym guciaku przez 2 sezony, maszyna prowadzi sie bardzo dobrze, nie jest to jednak motor na ruchliwe miasto, na trase i gorskie winke jest rewelacyjny. Malo awaryjny, wykonanie i uzyte materialy poprostu z najwyzszej polki. Nie da sie przesc obok tej maszyny obojetnie, na kazdym skrzyzowaniu czujesz wzrok gapiow na sobie, a moze nie tyle na sobie co na gutku.
Sam jezdze na supersportach ale zawsze kochalem sie w nakadach i nie ma mozliwosci abym innym motocyklem smigal po miescie badz na wycieczke.
Niestety sprzedalem i obecnie jezdze CB1000R, brakowalo mi poprostu mocy w tym gutku, choc znam sporo ludzi ktorzy zadawalaja sie tymi 90 kucykami, jednak dla mnie bylo to nieco za malo.
Mailem zalozony sportowy wydech, polecam, dzwiek jaki sie wtedy z niego wydobywa poprostu powala z nog.
jakbys mial pytania to wal, moze w czyms pomoge,
a to fotka z proby gutka na torze, nie moglem sie powstrzymac zeby i tam go nie wyprobowac

gixxer 750 K7
CBR 1000 RR '08
CBR 1000 RR '08
- griso
- Świeżak
michas_s napisał(a):w monośladzie był testowany miesiąc max 3 miechy poszukaj na necie powinien być filmik z testów
Wiem nawet kto nim jeździł

Generalnie: sprzęt trochę cierpi na brak mocy - do toczenia się starcza spokojnie, żeby przypałować trzeba go dosyć wysoko kręcić, a brzmi wtedy nienajlepiej

-
Ciechan666 - Świeżak
griso napisał(a):cygaret napisał(a):...takim piecykiem pośmigać to sama radocha....
faktycznie tak jest
sam jezdzilem na tym guciaku przez 2 sezony, maszyna prowadzi sie bardzo dobrze, nie jest to jednak motor na ruchliwe miasto, na trase i gorskie winke jest rewelacyjny. Malo awaryjny, wykonanie i uzyte materialy poprostu z najwyzszej polki. Nie da sie przesc obok tej maszyny obojetnie, na kazdym skrzyzowaniu czujesz wzrok gapiow na sobie, a moze nie tyle na sobie co na gutku.
Sam jezdze na supersportach ale zawsze kochalem sie w nakadach i nie ma mozliwosci abym innym motocyklem smigal po miescie badz na wycieczke.
Niestety sprzedalem i obecnie jezdze CB1000R, brakowalo mi poprostu mocy w tym gutku, choc znam sporo ludzi ktorzy zadawalaja sie tymi 90 kucykami, jednak dla mnie bylo to nieco za malo.
Mailem zalozony sportowy wydech, polecam, dzwiek jaki sie wtedy z niego wydobywa poprostu powala z nog.
jakbys mial pytania to wal, moze w czyms pomoge,
a to fotka z proby gutka na torze, nie moglem sie powstrzymac zeby i tam go nie wyprobowac
Mam 850 trzy sezony .
Gadanie , że griso jest "słabe" to jakieś nieporozumienie.
Na światłach wszystko to , co ma rzędowe silniki o poj. 650 zostaje w tyle.
Wysiada nawet fazer 1000 . Ma marną charakterystykę silnika w dolnym i średnim zakresie obrotów , a właśnie wtedy griso ciągnie jak koń ...
Jeżeli sobie odpowiesz , że jeździsz z prędkościami przelotowymi do 150 km/h , nie wybierasz się na wielodniowe wycieczki , to śmiało polecam .
Oczywiście pod warunkiem , ze wytargujesz 50% upustu u polskiego importera . Bo ceny tego moto są chore.
pzdr
- cbx650
- Świeżak
Witam Wszystkich
W poszukiwaniu informacji o Griso wpadłem na ten wątek. Właśnie jestem na etapie kupna tego cudnego motoru. Problemem poza ceną jest bardzo mały wybór na rynku używek. Z ciekawości przeleciałem po ogłoszeniach zagranicznych i już lepiej to wygląda w Niemczech czy we Włoszech -tu akurat wiadomo dlaczego. Jednak dość dobry rynek do poszukiwań jest w Anglii bo ceny są tam najniższe, z wyborem może nie ma szału, ale na pewno jest większy niż tutaj. Może transport z Wysp nie należy do łatwych, ale dla prawdziwych zapaleńców nie ma rzeczy niemożliwych.
Przy okazji to w Monośladzie testowali 850cc. Zastanawia mnie czemu Olek zdecydował się na tą wersję, a potem narzekał na brak mocy i do tego, na końcu wysłał go na tor żeby Waldek podjął próbę rozwalenia silnika.
Dla tych co potrzebujÄ… mocy w tym motorze polecam Griso 8V SE (110KM)
Jeszcze pytanie do właścicieli: Czy koszty przeglądów w autoryzowanych serwisach moga bardzo uszczuplić portfel?
W poszukiwaniu informacji o Griso wpadłem na ten wątek. Właśnie jestem na etapie kupna tego cudnego motoru. Problemem poza ceną jest bardzo mały wybór na rynku używek. Z ciekawości przeleciałem po ogłoszeniach zagranicznych i już lepiej to wygląda w Niemczech czy we Włoszech -tu akurat wiadomo dlaczego. Jednak dość dobry rynek do poszukiwań jest w Anglii bo ceny są tam najniższe, z wyborem może nie ma szału, ale na pewno jest większy niż tutaj. Może transport z Wysp nie należy do łatwych, ale dla prawdziwych zapaleńców nie ma rzeczy niemożliwych.
Przy okazji to w Monośladzie testowali 850cc. Zastanawia mnie czemu Olek zdecydował się na tą wersję, a potem narzekał na brak mocy i do tego, na końcu wysłał go na tor żeby Waldek podjął próbę rozwalenia silnika.

Jeszcze pytanie do właścicieli: Czy koszty przeglądów w autoryzowanych serwisach moga bardzo uszczuplić portfel?
-
Budzik69 - Świeżak
cbx650 napisał(a):Gadanie , że griso jest "słabe" to jakieś nieporozumienie.
Na światłach wszystko to , co ma rzędowe silniki o poj. 650 zostaje w tyle.
Wysiada nawet fazer 1000 . Ma marną charakterystykę silnika w dolnym i średnim zakresie obrotów , a właśnie wtedy griso ciągnie jak koń ...
Przecież napisał wyraźnie że brakuje mocy, a nie momentu na niskich obrotach

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości