romet r250 , zipp raven 250 czy cos innego....?
• Strona 1 z 1
romet r250 , zipp raven 250 czy cos innego....?
Chciałbym kupic niedrogi motor (do nauki, jestem poczatkujacy)Interesują mnie choopery.Ostatnio wpadł mi w oko Zipp raven 250 jest to prawie to samo co romet r250.Wiem ze zipp to niby polska marka ale robia te motorki Chiny.Wiec jest to chinol.Ale z tego co wiem to zipp w chinach ma swoich ludzi którzy maja nadzorowac produkcje, ale nie wiem na ile w tym prawdy.Prosze o opinie na temat tej maszyny.Jestem poczatkujacy i nie potrzebuje narazie Bog wie czego.Mam jakies 7-8 tys zł zamiar wydac na motor.Czy pieniadze włozone np w tego zipp'a nie beda zmarnowane?boje sie kupowac cos uzywanego bo nigdy nie wiadomo na co sie trafi.co wy sądzicie?
- pio92
- Świeżak
jeżeli kupisz Zipp'a to będą to pieniądze zmarnowane, zdecydowanie nie polecam chińszczyzny
lepiej kup coś używanego, ale markowego, nie będziesz tego żałował
lepiej kup coś używanego, ale markowego, nie będziesz tego żałował
Yamaha Tzr50 '06 ---> Aprilia Rs125 '08 ---> R6 '03
-
Janek94 - Świeżak
Za tą kasę kupisz w dobrym stanie GN, Virago czy Kawę EL. To zdecydowanie lepszy wybór niż nowy chinol.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
pio92 zobacz na tej stronie http://www.bam.fora.pl
Tam kilka osób ma chińskie czoperki.
Tam kilka osób ma chińskie czoperki.
- Vito_Corleone
- Świeżak
I bardzo słusznie. nie kupuj chinola bo będziesz żałował. Pomyśl jeszcze nad virago 535. W polsce jest tego pełno i napewno coś ładnego kupisz. Myślę że z virago spokojnie sobie poradzisz i nie musisz zaczynać od 250ccm.pio92 napisał(a):chyba jednak zdecyduje sie na kawasaki EL250 chociaz szukam jeszcze suzukio podobnych parametrach i cenowo w granicach 7 tys.Jak z tym serwisem Kawy u nas jest?
-
wasil1993p - Bywalec
zaweza mi sie powoli grono motorków z których bd wybierał: Kawasaki EL 250 i yamaha virago 535.Który z tych polecacie?i jaka marka ma lepszy serwis w Polsce?Mam jeszcze takie pytanie:Jako ze nie naleze do wielkoludów bo mierze 165 cm wzrostu to czy te motorki bd dla mnie wygodne?z tego co zdazyłem zauwazyc to wydaje mi sie ze tak ale pewny nie jestem.Czekam na odp.
- pio92
- Świeżak
Zdecydowanie Virago. Większy motor zapewni lepszą elastyczność a z wygodą będzie podobnie. Twój wzrost przeszkodą nie będzie.
Senek fakt nie przejechałem 5-10tyś tym moto. Ale widząc je i oglądając tandetność materiałów zdradza wiele. Nie uważam że to się sypie, może i kręci duże przebiegi ale jednak jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Dlatego zawsze będę za markowymi używkami.
Senek fakt nie przejechałem 5-10tyś tym moto. Ale widząc je i oglądając tandetność materiałów zdradza wiele. Nie uważam że to się sypie, może i kręci duże przebiegi ale jednak jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Dlatego zawsze będę za markowymi używkami.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ja też chcę wtrącić swoje 2 grosze.
Mój kolega ma Kawasaki Eliminator 250 i nie ma do niego zastrzeżeń. Ma już go 2 sezony i nic mu się poważniejszego nie zepsuło. Pali mało benzyny jakieś 3,5 litra a osiągi też ma niezłe jak na ćwiartkę lytra. Pozdrawiam wszystkich motocyklistów.
Mój kolega ma Kawasaki Eliminator 250 i nie ma do niego zastrzeżeń. Ma już go 2 sezony i nic mu się poważniejszego nie zepsuło. Pali mało benzyny jakieś 3,5 litra a osiągi też ma niezłe jak na ćwiartkę lytra. Pozdrawiam wszystkich motocyklistów.
- andwas
- Świeżak
Kawasaki El 250 dobry sprzecior
A co do GN to coz ;p rakieta to to nie jest
ale przyjemne wrazenia z nauki jazdy sa 

A co do GN to coz ;p rakieta to to nie jest

-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości