Zobacz wątek - Numer ramy w neos'ie
NAS Analytics TAG

Numer ramy w neos'ie

i inne małe pojemności
_________

Numer ramy w neos'ie

Postprzez qbix » 1/12/2009, 20:40

Witam
Mam problem ponieważ chcę przerejestrować skuter Yamaha Neos a jak wiadomo od września trzeba robić przeglądy. Diagnosta chce mieć wybity numer ramy a ja nie wiem gdzie on jest ?!? chłopak od którego kupiłem skuter mówi że przy przeglądzie po sprowadzeniu motorka diagnosta spisywał numer ramy z naklejki która znajduje się pod przednią czachą. Mój diagnosta mówi że musi być wybity naklejka nie wystarczy.
Czy wiecie gdzie jest WYBITY numer ramy w Yamaha Neo's ?
(sprawdzałem koło naklejek z numerem ramy (tam nad widelcem) oraz pod podłogą (od spodu skutera) i nic nie ma) POMOCY!! co zrobić?!?
qbix
Świeżak

Postprzez krzysieg » 1/12/2009, 20:53

Pod schowkiem z przodu nie ma wgłębienia w kształcie prostokątu ?
Wygląda tak jakby tylko nacięcie ale wewnątrz tego nacięcia jest zaślepka na zatrzaski .
Motorhispania (xp6)
krzysieg
Bywalec

Postprzez talta » 1/12/2009, 20:53

Sprawdz czy nie masz takiej plastikowej klapki miedzy kierownica, a podloga (w tym plastiku), jesli jest to pewnie jest tam. Pierwsze slysze o numerch ramy w formie naklejki, numer na byc do ramy, a nie do czzchy. Mozliwe, ze koles cie zrobil w chuvja.
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez qbix » 1/12/2009, 21:07

ta naklejka nie jest na czaszy tylko na ramie pod czachą a pod schowkiem zaraz pojde sprawdzic
qbix
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm