Rejestracja Honda NSR 125 na motorower.
moj kolega mial zrobione papiery niemieckie rs 125 na 50,gdy chcial ją zarejstrowac w wydziale komunikacji to oni wyslali do niemiec list z poleceniem sprawdzenia danych motoru i doszli ze w niemczech nie bylo motoru z takimi parametrami,i uznali ze moze byc kradziony-zawiadomili policje o tym i beda sprawdzać czy to jakis przekret nie jest
- flinston-91
- Świeżak
- martin6230i
- Świeżak
Bodziak ale w wieku 16 lat można legalnie jeździć 125 ponieważ można zrobić prawko kat. A1.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- martin6230i
- Świeżak
http://skuterdoktor.pl/product_info.php ... 3b17df9fbb
Oreintuje się wkońcu ktoś pod co to dokładnie się podłacza?
Pozdro
Oreintuje się wkońcu ktoś pod co to dokładnie się podłacza?
Pozdro
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Ktoś coś tam gadał że 14-15-16 latkowie nie mogą jeździć na większych pojemnościach ... Ja od 6 roku życia jeżdżę na motorze . Pierw była motorynka , później simson później Aprillia 80 cm3, później tata kupił sobie Suzuki GS 400 i na niej śmigałem i nic mi się nie stało a mam 15 lat ... Dlatego dla mnie nie jest dziwne że np. 14 latek śmiga na ścigu 125 cm3 ... Sam planuje zakupić sobie Cagive Mito 125 cm3 zarejestrowaną na 50 cm3 ... Jeżeli ktoś jeździ z głową i przy każdym ograniczeniu prędkości zwalnia i jeździ zgodnie z prawem to nie ma problemu ... Tak samo mój tata myślicie że jak byłbym jakimś głąbem co przy koleżankach z klasy chcę za kozaczyć i na terenie zabudowanym popieprza 130km/h to by mi też nie zezwolił na zakup 125 ... A ja jestem mądry on to wie doskonale no i nie mam problemu z takim czymś ...
- bolek2923
- Świeżak
No nie mam powiedzieć że jestem głupi ale ty jesteś na prawdę ograniczony człowieku ... Jeżeli myślisz że jestem nie mądry i też bym kozaczył czy coś takiego to przyjedz i sam się przekonaj ... A nie na forum wtrącasz swoje 4 grosze jeszcze takim tępym tekstem ...
- bolek2923
- Świeżak
nsr 125/50
Ja mam taka NSR 125 zarejestrowana na 50cm3.
Mogę odsprzedać.100% sparwna lekko bok obdrapany ale to ja się połozyłem pozatym zero usterek
pisz na maila jak coś bo na formu żadko bywam
Mogę odsprzedać.100% sparwna lekko bok obdrapany ale to ja się połozyłem pozatym zero usterek

pisz na maila jak coś bo na formu żadko bywam
Marcin
NSR125F Honda
NSR125F Honda
- rutekm
- Świeżak
Kurs Na A1 nigdy Cie nieprzygotuje do jazdy motorem po ulicach
Nikt nie powie ci jak dozować gaz i bezpiecznie chamować i wkładać się w zakręty.
PowiedzÄ… ci same podstawy czyli : tu jest gaz tu chamulec...itp.
Nikt nie powie ci jak dozować gaz i bezpiecznie chamować i wkładać się w zakręty.
PowiedzÄ… ci same podstawy czyli : tu jest gaz tu chamulec...itp.
Marcin
NSR125F Honda
NSR125F Honda
- rutekm
- Świeżak
bolek2923 napisał(a):Ktoś coś tam gadał że 14-15-16 latkowie nie mogą jeździć na większych pojemnościach ... Ja od 6 roku życia jeżdżę na motorze . Pierw była motorynka , później simson później Aprillia 80 cm3, później tata kupił sobie Suzuki GS 400 i na niej śmigałem i nic mi się nie stało a mam 15 lat ... Dlatego dla mnie nie jest dziwne że np. 14 latek śmiga na ścigu 125 cm3 ... Sam planuje zakupić sobie Cagive Mito 125 cm3 zarejestrowaną na 50 cm3 ... Jeżeli ktoś jeździ z głową i przy każdym ograniczeniu prędkości zwalnia i jeździ zgodnie z prawem to nie ma problemu ... Tak samo mój tata myślicie że jak byłbym jakimś głąbem co przy koleżankach z klasy chcę za kozaczyć i na terenie zabudowanym popieprza 130km/h to by mi też nie zezwolił na zakup 125 ... A ja jestem mądry on to wie doskonale no i nie mam problemu z takim czymś ...
To pojeżdzij w ruchu miejskim Np Warszawa Zobaczymy czy nic ci się niestanie:)
Znasz już pszepisy ruchu drogowego czy tylko po prostej drodze umiesz jeździć?????
Marcin
NSR125F Honda
NSR125F Honda
- rutekm
- Świeżak
hehe gościu to mnie rozśmieszyłeś "A ja jestem mądry on to wie doskonale no i nie mam problemu z takim czymś ..." jeszcze troche napiszesz że R1 smigasz bo "jestes mądry" no sorry ale jeżdżenie zgodnie ze znakami ograniczającymi prędkośc to nie wszystko 

- bond
- Świeżak
Co macie do A1. Normalne prawojazdy i zdajesz identycznie jak na zwykly motocykl dokladnie identycznie (ja tak mialem) jazdy po miescie wszystko to czlowiek sie uczy tylko ze na mniejszej pojemnosci. Zreszta moj kuzyn robi teraz A i tez sie uczy na 125
Trzeba tylko jezdzic z glowa, uwazac i miec wyobraznie co moze sie stac.
Rutek skoro czepiasz sie motocyklistow z A1 to co powiesz na tych co skuterami na dowod osobisty jezddza i od razu w miasto????

Rutek skoro czepiasz sie motocyklistow z A1 to co powiesz na tych co skuterami na dowod osobisty jezddza i od razu w miasto????
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Herbi NSR napisał(a):Rutek skoro czepiasz sie motocyklistow z A1 to co powiesz na tych co skuterami na dowod osobisty jezddza i od razu w miasto????
Trafne spostrzeżenie - tacy ludzie nie muszą mieć pojęcia o przepisach, nawet 100 letnia babcia może wsiąść na skuter zapierniczający 45 km/h, jeszcze na koło jakby spróbowała brać, to już w ogóle katastrofa:P
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
koło albo stoppi
Zadne prawko cie nie nauczy jezdzic bo to przychodzi z doswiadczeneim.
Onie tylko daja mozliwosc jazdy i podstawy jak opanowac moto(skret i przepisy) i tyle. Wiele osob bez prawka jezdzi duzo lepiej niz ci co maja je od x czasu. Nie tylko motocyklisci

Zadne prawko cie nie nauczy jezdzic bo to przychodzi z doswiadczeneim.
Onie tylko daja mozliwosc jazdy i podstawy jak opanowac moto(skret i przepisy) i tyle. Wiele osob bez prawka jezdzi duzo lepiej niz ci co maja je od x czasu. Nie tylko motocyklisci
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Herbi NSR napisał(a):Wiele osob bez prawka jezdzi duzo lepiej niz ci co maja je od x czasu
To prawda... ja nie mam karty motorowerowej, a jeżdżę już od prawie roku (nie ma się czym chwalić) i nie miałem nigdy żadnej stłuczki, ślizga, niczego... Podczas gdy raz kumplowi, (który od maja '07 r. ma kartę) dałem się przejechać moim moto, zaliczył glebe ;/ Ja to mam pecha... Co jeden motor to już uszkodzony i to nie z mojej winy, tylko czyjejś... dlatego przestrzegam:
NIGDY NIE DAWAJCIE SIĘ PRZEJECHAĆ SWOIM MOTOREM!!!
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
rutekm napisał(a):To pojeżdzij w ruchu miejskim Np Warszawa Zobaczymy czy nic ci się niestanie:)
Znasz już pszepisy ruchu drogowego czy tylko po prostej drodze umiesz jeździć?????
taki madry jestes? a skad wiesz gdzie on jezdzi... slyszales moze o takiej postaci jak Pasio? wiesz ile ma lat? wiesz co potrafi? wiesz w jakim wieku Andrzej Chmielewski smigal juz na torze (i to calkiem niezle)?
nie wiesz? to sie zamknij nastepnym razem jak masz glupoty pisac
przepraszam za ton ale nie toleruje takich ludzi
-
kravec - Administrator
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości