Zobacz wątek - spodnie?
NAS Analytics TAG

spodnie?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

spodnie?

Postprzez Cross88 » 27/11/2009, 18:54

witam
Chciałem zapytać was, jak wam sie używa spodni na moto? Zakładacie zawsze? Bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić żeby codziennie na uczelnie jechac w tych spodniach i potem co? Striptiz w szatni i zmiana na jeansy, nosić 2 pary naraz? To pierwsza kwestia która mnie nurtuje, a drugą jest:

czy kazde spodnie pasuja do kazdej kurtki? chodzi mi o spięcie zamkiem, bo spodnie sporo kosztują i najchętniej zakup bym odłożył ale nie wiem czy za pol roku znajde spodnie które bedzie sie dało spiąć z kurtką...
z gory dzieki za odpowiedz
Cross88
Świeżak

Postprzez C-bool » 27/11/2009, 21:17

Jeśli ktoś tak jak Ty dojeżdża na uczelnie, do pracy, itp. to spodni raczej nie bierze..
Co do spięcia to zależy, jeśli jest to ta sama marka ciuchów np. tekstyle z Modeki to zamek powinien pasować, a inne marki kurtek ze spodniami to już niekoniecznie.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
C-bool
Mieszkaniec forum

Postprzez kosta » 28/11/2009, 10:25

kup jeansy podszyte kevlarem i masz problem z głowy....
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Ścigacz.pl

Postprzez leff » 28/11/2009, 17:58

jak nie ma pogody zeby jechac w jeansach to sie przebieram w robocie ...
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Kuba-szprota » 28/11/2009, 18:55

Każda kurtka ma wszyte dwie części zamka po to, żeby je można było spiąć z dowolnymi spodniami. Odpinasz jedną część, wszywasz do spodni i problem z głowy.
Yamaha Fazer 600
Kuba-szprota
Świeżak

Postprzez Cross88 » 28/11/2009, 20:57

@Kuba-szprota
rownie dobrze moge se te spodnie tasma przezroczysta do kurtki przykleic bo domowe wszywanie zamka nigdy nie bedzie tak wytrzymałe jak fabrycze, szew lipny, nici słabe, no wiesz o co mi chodzi.
Cross88
Świeżak

Postprzez leff » 28/11/2009, 22:36

to oddaj do kaletnika zeby Ci wszyl
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez Kuba-szprota » 29/11/2009, 15:31

Cross88 napisał(a):@Kuba-szprota
rownie dobrze moge se te spodnie tasma przezroczysta do kurtki przykleic bo domowe wszywanie zamka nigdy nie bedzie tak wytrzymałe jak fabrycze, szew lipny, nici słabe, no wiesz o co mi chodzi.

To zależy jak kto umie wszywać :D
Yamaha Fazer 600
Kuba-szprota
Świeżak

Postprzez Kamusial » 29/11/2009, 16:50

Z moich poszukiwań spodni wychodzi, że na ogół są dwa suwaki- jeden do okoła, drugi krótki na plecach. Do obu dołączone są paski do wszycia do kurtki (albo odwrotnie). Tylne są zwykle tej samej długości i spokojnie można spiąć. Te długie różnie, chociaż z tego co widziałem są dwa typy- jedne do guzika, a drugie trochę krótsze. Np. do kurtki dieter braun pasowały mi spodnie Uvex i jeszcze jakiejś firmy, natomiast innych producentów miały za długie suwaki i złączyć się dało, tylko że było krzywo... Długości suwaków z tyłu na ogół pasowały.
Same suwaki natomiast na ogół pasują - typ YKK.
Osobiście nie korzystam z tego łączenia, tylko używam pasa nerkowego. (mam zbroję z żółwiem który jest dłuższy od kurtki i gdy spinam komplet, to jest nie wygodnie).

Co do dojazdów na uczelnie, to jak jest <15 st C, to pod spodnie motocyklowe zakładam zwykłe spodnie. Gdy jest cieplej to robię striptiz w łazience/ u szatniarki, czy u ciecia w kanciapie, gdzie na ogół zostawiam ciuchy. Ja tam nie mam z tym problemu- nie wiem jak inni :P

Gdzieś w necie widziałem spodnie motocyklowe, które były przewidziane właśnie jako nakładane na zwykłe spodnie. Pewnie w lato to masakra, ale przy niższych temp. da się przeżyć.

Natomiast co do dżinsów/bojówek, to strasznie mi przewiewało kolana i pachwiny zawsze. Na kolana wrzucałem ochraniacze hokejowe, natomiast na pachwiny pomysłu nie miałem, dlatego będę jeździł w lato w spodniach moto i się przebierał, bo przeziębienie stawów to nic fajnego, a na starość wychodzi...
Kamusial
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe