Witam, mam pytanie dot. hamulców tak mi się wydaje
• Strona 1 z 1
Witam, mam pytanie dot. hamulców tak mi się wydaje
Dopóki hamuje na "zimno" jest wszystko ok, jak już chwilę pojeżdżę około 15/20 kilometrów w ruchu miejskim zaczynają się drgania na kierownicy, czasami całkiem spore - wstępnie podejrzewam krzywe tarcze, ktoś podpowiadał mi że może to być krzywy widelec
w co wÄ…tpiÄ™
? Macie jakiś pomysł jak prawidłowo zdiagnozować przyczynę, a może ktoś miał już cos podobnego. Z góry dzięki za podpowiedzi.
Motocykl: Kawasaki Zephyr 750 1993r.

Motocykl: Kawasaki Zephyr 750 1993r.
- Załączniki
-
- Dsc00144.jpg (34.78 KiB) PrzeglÄ…dane 1671 razy
- lukaszp
- Świeżak
nie wiem jak u ciebie ale u mnie w gsxf czasami trzeba dokręcić tą wielką nakrętke na główce ramy tzn. tą co dociska łożyska z główki ramy. tam się robią luzy i potem też częsie. albo faktycznie badziewiaste klocki co jak się rozgrzeją robią jaja.
- ferdas
- Świeżak
Dzięki za rady, jedno trafiliście bezbłędnie - opona z przodu nadaje się do wymiany, łożysko główki ramy było robione w tamtym roku ale trzeba sprawdzić dokręcenie a klockom też się bliżej przyglądnę.
Pozdrawiam
lukasz
Pozdrawiam
lukasz
- lukaszp
- Świeżak
- Sławek 123
- Świeżak
Serdecznie bym prosił moderatorów o usuwanie takich postow albo banowanie uzytkownikow (choc moze jestem zbyt radykalny ale ch*j mnie strzela na odpowiedzi po ponad roku... do nabijania postów jest hydepark:|)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości