Kwadratowe opony - jakiś sposób na ich zmianę kształtu?
• Strona 1 z 1
Kwadratowe opony - jakiś sposób na ich zmianę kształtu?
Witka. Mam taki problem z oponami że jako mało doświadczony rider nie kładłem się w zakręty zbytnio przez co nowe opony po jednym sezonie stały się kwadratowe. To znaczy na środku są zdarte prawie do końca to znaczy jakieś 2-3mm zostało jeszcze a po bokach jest prawie nowy bieżnik. Jeszcze włoski mam nawet. I przez to motocykl ciężko wchodzi z zakręty. Dot to obydwu opon a zwłaszcza tylnej. Co zrobić? Czy pozostała tylko wymiana opon?
- karolek850
- Świeżak
nawet jak by ci się udało jakoś zaokrąglić te boki to i tak nie będziesz latał cały czas w zlożeniu a na zdartym środku raczej się nie jeździ ...
ale zeby takie coś si sie stało musiałeś cały czas latac ja prostym motorze ....
ale zeby takie coś si sie stało musiałeś cały czas latac ja prostym motorze ....
-
laser - Bywalec
Invinciblee nie koniecznie:) opony sa pa pół okrągłe wiec nawet przy stosunkowo nie wielkich złożeniach nie uda nam sie kantu zrobić opona wtedy bedzie ze skosa ale nie bedzie miała ostrego kantu, także wcale nie trzeba zamykać gum by ona normalnie wyglądała
takie moje zdanie
pozdrawiam
takie moje zdanie
pozdrawiam
-
laser - Bywalec
-
przeme - Świeżak
Proszę Cię. Moja oponka też ma zdarty na maxa środek: Slick, brzegi jeszcze są. To chyba normalne zużycie, które wcale nie świadczy, że się nie składam czy tam pochylam. Po prostu, większość jeżdżę na trasie, a tak jak wiadomo głównie leci prosto
Takie zużycie bierznika jest typowo "turystyczne".

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
- rafał1988
- Świeżak
dokładnie jak kolega mówi przechylasz moto na bok ile tylko dasz rade i palonko gumy heh i cie się zaokrągli, mój brat skuterem tak robił to pomogło i nawet nieźle dymi
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
ja tez kupilem gsxra tego ostatniego od "miszcza prostej" i po 1,5tys byla juz prawie normalna. a wiec jesli bardzo juz zjechales srodek to lepiej ja wymien bo taka jazda moze stac sie niebezpieczna.
w niczym kobieta nie wyglÄ…da tak dobrze, jak w niczym!
C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««

C Z E S C I (otwórz link) - GSX-R SRAD 6oo 75O «««
-
zzzubek - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość