Transport...
• Strona 1 z 1
Transport...
Witam mam nadzieje że piszę w dobrym dziale
Mam pewien problem, a mianowicie taki iż mam zamiar kupić ramę do motoru (suzuki rg) znalazlem odpowiednią i teraz pojawiła się kwestia przesyłki .Nie mam pojęcia jak i czym to przesłać . Kolega wspominał, że najlepiej przez firmę kurierską. Nie wiem dokładnie ile taka rama waży i jakie ma wymiary ;/ Ilość kilometrów od mojego miejsca zamieszkania a sprzedawcy jest dosyć spora ponad 520 km.
Co byście polecili ?
Interesują mnie jak najniższe koszty przesyłki, nie musi być ona expresowa.
Wiecie może jak ustala sobie kwotę transportu firma kurierska ?
I jaką polecilibyście ?
Pozdrawiam !
Tomek
Mam pewien problem, a mianowicie taki iż mam zamiar kupić ramę do motoru (suzuki rg) znalazlem odpowiednią i teraz pojawiła się kwestia przesyłki .Nie mam pojęcia jak i czym to przesłać . Kolega wspominał, że najlepiej przez firmę kurierską. Nie wiem dokładnie ile taka rama waży i jakie ma wymiary ;/ Ilość kilometrów od mojego miejsca zamieszkania a sprzedawcy jest dosyć spora ponad 520 km.
Co byście polecili ?
Interesują mnie jak najniższe koszty przesyłki, nie musi być ona expresowa.
Wiecie może jak ustala sobie kwotę transportu firma kurierska ?
I jaką polecilibyście ?
Pozdrawiam !
Tomek
- thomas7
- Świeżak
www.dhl.pl
Wszystko zalezy od wagi i gabarytów. Wiem, że do 150 cm i do 30 kilo wychodzi jakieś 30-40 zł czyli powiedzmy grosze. Najlepiej wejdz na ta strone poszukaj czy w Twojej okolicy jest jakiś oddział DHL'a lub jakiejs innej firmy kurierskiej i zadzoń wypytaj się. Napewno bardziej sie opłaca niż jechac w dwie strony autem/busem
Wszystko zalezy od wagi i gabarytów. Wiem, że do 150 cm i do 30 kilo wychodzi jakieś 30-40 zł czyli powiedzmy grosze. Najlepiej wejdz na ta strone poszukaj czy w Twojej okolicy jest jakiś oddział DHL'a lub jakiejs innej firmy kurierskiej i zadzoń wypytaj się. Napewno bardziej sie opłaca niż jechac w dwie strony autem/busem
-
adam_89 - Stały bywalec
Adam ale patrzac z drugiej strony jadac i odbierajac osobiscie to tak naprawde wiesz cos kupujesz...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Ale ja nie muszę oglądać tego co kupuję ;P
Chodzi mi aby było to zrobione jak najmniejszym kosztem ;]
Ja tak naprawde to potrzebuje z tego tablicÄ™ rejestracyjna i dokumenty do tej ramy .Jej stan mnie nie obchodzi ;]
Chodzi mi aby było to zrobione jak najmniejszym kosztem ;]
Ja tak naprawde to potrzebuje z tego tablicÄ™ rejestracyjna i dokumenty do tej ramy .Jej stan mnie nie obchodzi ;]
- thomas7
- Świeżak
-
michas_s - Świeżak
Czy ja wiem, dhl przywozil do nas nawet europalete ze sprzetem i koszty byly zaskakujaco malo. Masterlink jest tanszy w sumie oni nadaja sie na paczki ktorymi mozna rzucac, ewentualnie PoczteX pocztowa agencja spedycyjna.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Przesylki kurierskie sa drogie. Szczegolnie jezeli chodzi o przedmioty duze gabarytowo. O kwotach 30-40 zł w przypadku DHL czy siodemki mozna mowic tylko w przypadku przedsiebiorstw lub innych podmiotow gospodarczych majacych podpisana umowe z tymi firmami. Wysylam dosc duzo paczek i dla przykladu ostatnio chcac wyslac narty zostalem podliczony przez siodemke na 80 zł, natomiast przez DHL na 70 zł. Poczta zalatwila sprawe za 23,50.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Potwierdzam to, co mówi elco. Tak się składa, że w chwili obecnej mam do sprzedania sporo gratów do Fiata Uno i niedawno chciałem wysłać do klienta zderzak i maskę. Polatałem po firmach kurierskich i zrezygnowałem. Bez podpisanej umowy ceny są masakryczne. Sprawę załatwiłem bezproblemowo na poczcie.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi .
Pierwsza rzeczą jaką zrobie to pójdę na poczte spytać o dokladny koszt przesyłki
Jeszcze raz dziękuję !
Pozdrawiam!
Pierwsza rzeczą jaką zrobie to pójdę na poczte spytać o dokladny koszt przesyłki
Jeszcze raz dziękuję !
Pozdrawiam!
- thomas7
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości