Trzeci szlif
• Strona 1 z 1
Trzeci szlif
Jeżeli zrobię trzeciego szlifa cylindrowi w skuterze to spadnie jego moc czy są jakieś konsekfencje ? Mam Betę ARK 50 LC .
-
szybkikoks - Świeżak
Musisz sprawdzic jqki grube sa jeszcze ścianki. Ja osobiscie nie robil bym nastepnego szlifu tylko kupil bym nowy tlok i cylinder
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
po zrobieniu szlifu pojemnosc cilindra powieksza się wiec twój skuter tylko sie może wzmocnić, oczywiście jeśli tłok zostanie dobrze dobrany i cała robota bedzie odpowiednio wykonana
- mariusz_777
- Świeżak
No jasne, po zrobieniu szlifu w silniku V8 i odelżeniu tłoków oraz planowaniu głowic - jedzie szybciej, ale bez jaj nie popadajmy w skrajność ze szlifowanie zmieni parametry pierdopędu z silnikiem od kosiarki czy pilarki spalinowej
Poza konkurencja - szlifowanie powinno sie odbywac na maszynach CNC, z tego co pamietam samo wywaznie wirnika turbosprezarki porzadnie i z gwarancja kosztuje ponad poltorej tysiaca - wiec chyba taniej kupic jest produkt masowy jak cylinder i tlok niz popadac w koszty 1/2 wartosci skutera celem "tjuningu"

Poza konkurencja - szlifowanie powinno sie odbywac na maszynach CNC, z tego co pamietam samo wywaznie wirnika turbosprezarki porzadnie i z gwarancja kosztuje ponad poltorej tysiaca - wiec chyba taniej kupic jest produkt masowy jak cylinder i tlok niz popadac w koszty 1/2 wartosci skutera celem "tjuningu"
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Po szlifie obnizaja sie lekko kanaly w cylku ale nie ma to duzego wplywu na osiagi (na 99% tego nie zauwazysz), chodzi mi o szlif o jeden rozmiar. Osobiscie jak masz kupic seryjny cylek i masz seryjny to lepiej kupic nowy, bo nie wiadomo jak ci zrobia ten szlif. Co do tej wiekszej pojemnosci po szlifie to wzrost mocy jest ogromny
szczerze nic to nie daje.

- talta
- Mieszkaniec forum
- mariusz_777
- Świeżak
ale co to daje
Sa auta ktore maja 8 albo 12 litrow pojemnosci i 300 koni a sa takie ktore maja 3 litry i 800 koni - pojemnosc _nic_ nie znaczy (zobacz chociazby hamerykanskie big blocki).
To jest jakis parametr ale wplywu wprost na moc czy moment nie ma - wiekszy wplyw ma kompresja i uksztaltowanie tłoka niz pojemnosc (vide silink 1.4 200 koni) odpowiednie plaszczyzny komory tlokowej (w motocyklach nie stosuje sie komory tlokowej raczej) and so on.
To nie krasnoludki, ze podszlifujesz i bedzie lepiej. Prawie na pewno bedzie gorzej jesli nie tragicznie zle wiec podtrzymuje to zdanie ktore napisalem wyzej - mlodzi adepci sztuki motocyklowej

To jest jakis parametr ale wplywu wprost na moc czy moment nie ma - wiekszy wplyw ma kompresja i uksztaltowanie tłoka niz pojemnosc (vide silink 1.4 200 koni) odpowiednie plaszczyzny komory tlokowej (w motocyklach nie stosuje sie komory tlokowej raczej) and so on.
To nie krasnoludki, ze podszlifujesz i bedzie lepiej. Prawie na pewno bedzie gorzej jesli nie tragicznie zle wiec podtrzymuje to zdanie ktore napisalem wyzej - mlodzi adepci sztuki motocyklowej

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Nie wiem czy zauważyłeś , ale ja nie pytam się czy wzrośnie moc tylko czy nie spadnie i czy się opłaca . Szlif u mnie nie jest na razie koniczny . A co do zwiększenie pojemności po szlifie to wzrośnie o ile ?? . Góra 2 cm3 po tych trzech szlifach .
-
szybkikoks - Świeżak
- mariusz_777
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości