Problemy z odpaleniem Honda Cbr 600 F3
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Koles wez sie za robote (nie w niedziele)bo za duzo piszesz
Jesli pozwoliles oproznic bak do dna to mozliwe ze jakis syf dostal sie do gaznikow ,a w szczegolnosci jesli nie masz filtra paliwa
Dobra,piszesz swiece nowe,fajki teraz na 100% dobrze wlozone ,iskra jest,ako naladowane i moto nie odpala?
Sprawdz jeszcze czy pompa paliwowa dziala,jesli tak to musisz przeszyscic gazniki,czyli nalezy je wykrecic i rozebrac(nie ruszaj 3 srub od synchro))pewnie za chwile zadasz pytanie a ktore to sruby od synchro,datego teraz postaram Ci wytlumaczyc .Sa to sruby pomiedzy gaznikami,nie sa w gaznikach tylko pomiedzy 1-2,2-3,3-4,te sruby sluza do synchronizacji gaznikow ,a bez wakuometrow nie dasz rady zrobic synchro,wiec ich nie tykaj!
Sruby od mieszanki ustawiasz wedlug manuala,dobrze napatrz sie w serwisowke przed rozkrecaniem gaznikow
Aha jesli sposciles paliwo z gaznikow to teraz musisz dluzej krecic rozruchem by paliwo zalalo gazniki.
Co do puchy to moto musi odpalic ,tylko moze falowac i nierowno chodzic
Jesli pozwoliles oproznic bak do dna to mozliwe ze jakis syf dostal sie do gaznikow ,a w szczegolnosci jesli nie masz filtra paliwa
Dobra,piszesz swiece nowe,fajki teraz na 100% dobrze wlozone ,iskra jest,ako naladowane i moto nie odpala?
Sprawdz jeszcze czy pompa paliwowa dziala,jesli tak to musisz przeszyscic gazniki,czyli nalezy je wykrecic i rozebrac(nie ruszaj 3 srub od synchro))pewnie za chwile zadasz pytanie a ktore to sruby od synchro,datego teraz postaram Ci wytlumaczyc .Sa to sruby pomiedzy gaznikami,nie sa w gaznikach tylko pomiedzy 1-2,2-3,3-4,te sruby sluza do synchronizacji gaznikow ,a bez wakuometrow nie dasz rady zrobic synchro,wiec ich nie tykaj!
Sruby od mieszanki ustawiasz wedlug manuala,dobrze napatrz sie w serwisowke przed rozkrecaniem gaznikow
Aha jesli sposciles paliwo z gaznikow to teraz musisz dluzej krecic rozruchem by paliwo zalalo gazniki.
Co do puchy to moto musi odpalic ,tylko moze falowac i nierowno chodzic
-
macs - Bywalec
Niewiem jak musialy by byc gazniki rozregulowane zeby silnik przestal pracowac na dobre. Gdy gazniki sa rozregulowane moze ciezko odpalac nie utrzymywac wolnych obrotow i tez sie na nie dobrze nie wkrecac przyczyn jest jeszcze duzo ktorych mi sie niechce wypisywac ale chociaz powienien zaskakiwac na chwile po wielokrotnym kreceniu. sprawdz pompe paliwa i sproboj tego samostartu chociaz w samostarty nie chce mi sie wiezyc. Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
macs nie denerwuj sie, widzisz jak bys mi nie napisal ze te sruby ktorych nie nalezy odkrecac sa miedzy gaznikami to bym nie wiedzial i bym sie musial znowu o cos pytac. Ale teraz tak: paliwko spuscilem z gaznikow, pozniej probowalem odpalic i na nowo sie te gazniki napelnily paliwem. Wiec z pompa paliwa chyba wszystko ok?? skoro podala paliwo do gaznikow?? i dodam ze mocno sie nagrzewa pompa.
Do śmierci dożyje każdy...
-
bart69as - Świeżak
Grzesiek-88 napisał(a):Niewiem jak musialy by byc gazniki rozregulowane zeby silnik przestal pracowac na dobre. Gdy gazniki sa rozregulowane moze ciezko odpalac . Pzdr
Dokładnie, Jeśli chodzi o ssanie, to to jest zupełnie inny obieg, więc powinien odpalic bez problemu - nawet na rozregulowanych gaziorach.
A linka ssania Ci się nie wypięła?
Pompa pewnie działa, skoro paliwo jest w gaźnikach.
ja bym ostatecznie spróbował go zapchnąć. Bo żeby wszystkie gaźniki się zabrudziły też mi się nie chce wierzyć.
Masz jakiś filtr paliwa na wężyku??
Ty, a może ty wlałeś ropy amiast benzyny??

http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Nie no bene wlalem, nie mam problemu z odroznianiem ropy od paliwa. Filtr paliwa na wezyku to nie wiem, bo nie wiem gdzie on powinien sie znajdowac, jesli chodzi o filtr w airboxie to jest tam.
-
bart69as - Świeżak
Jedz z tym do mechanika juz wszystko zostalo powiedziane. Nieiwem jak to jest mozliwe ze ci niechce odpalic. probowales samostartu?? Sprawdz ta linke ssania tak jak kolega wyzej napisal. Swiece masz nowe czy tylko widzisz ze jest iskra. To ze jest iskra to nie znaczy ze musi odpalac. Cbr slyszalem od wielu ludzi ze sa czule wlasnie na swiece. Jesli nie amsz nowych sprobuj zalozyc nowe. Wiecej pomyslow na odleglosc niemam. Jak naprawisz to napisz co tam bylo nie tak. A prycha chociaz w tlumik lub gazniki jak go krecisz cxzy zero reakcji?
- Grzesiek-88
- Świeżak
U mechanika juz bylem w serwisie, wole zrobic to sam niz 3 raz do niego jechac. jak u niego bylem to wymienil mi swiece na nowe. strzelalo cos z tlumika, ale jak spuscilem paliwo z gaznikow to przestalo. dzisiaj kupuje samostart. Tylko nie wiem do konca gdzie mam go wlac albo gdzie nim psiknac, bo slyszalem ze mona do baku i tez mozna psiknac we wlot powietrza.
-
bart69as - Świeżak
bart69as napisał(a):U mechanika juz bylem w serwisie, wole zrobic to sam niz 3 raz do niego jechac.
Tylko nie wiem do konca gdzie mam go wlac albo gdzie nim psiknac, bo slyszalem ze mona do baku i tez mozna psiknac we wlot powietrza.
A ja jestem zdania, że jednak powinieneś jechac z tym do mechanika.
Nie wydaje Ci się, że na samostarcie będzie jakaś instrukcja obsługi? Po Twoich pytaniach to radzę jechac do serwisu. Naprawdę.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Tez tak uwazam. I co byles u mechanika dales mu motor on wymieniul swiece dalej nie pali i ty dales mu kase. Jedz do niego opierdol go i niech ci to zrobi jeszcze raz i pamietaj nigdy nie odbieraj jak cos nie chodzi tak jak chcesz a jak juz wezmiesz to nieplac. Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
No jeszcze nie bylem u mechanika, a to dlatego ze prze odbiorze ladnie odpalal i mowi ze w pszyszlym sezonie mam zrobic tylko te gazniki. A przestal odpalac dopiero wtedy gdy skonczylo mi sie paliwo. Moze odpalal by dalej gdybym kontrolowal to czy mam paliwo. Chcialem sprobowac tego samostartu w areozolu. Bo skoro paliwo sie skoczylo to mogl zalapac jakiegos syfu. Znajomy mi mowil ze mam psiknac w te 4 komory w airboxie krecac probujac odpalic(krecac rozrusznikiem) Nie wiem moze warto sprobowac??
-
bart69as - Świeżak
A moze masz juz aku slaby i niechce zalapac podepnij jakis aku w 100% sprawny i sprawdz. Czasami jest tak ze wydaje ci sie ze masz aku naladowany i jest ok a tak naprawde on tylko ma sile zakrecic rozrusznikiem i nic wiecej.
- Grzesiek-88
- Świeżak
wez i znajdz gdzies sobie dobra górke i pusc sie z niej w dół(najlepiej poza miastem) i sprubuj na 2 zapalic jesli zapali to znaczy ze pewnie aku padniety
ten sposób ma wieksze prawdo podobienstwo ze zaskoczy i moze byc tak ze jak juz raz zapali to bedzie cały czas palic
ten sposób ma wieksze prawdo podobienstwo ze zaskoczy i moze byc tak ze jak juz raz zapali to bedzie cały czas palic
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Zrobie tak jak mowicie, jesli to nie pomoze to sprobuje jeszcze wyczyscic te gazniki. Tylko teraz nasuwa mi sie kolejne pytanie, Czy mozna tak bez ich odkrecania sprawdzic czy sa zabrudzone?? Bo jak odkrece pokrywe od airboxa i wyciagne filter to na pierwszy rzut oka widac ze nie sa zabrudzone...
-
bart69as - Świeżak
haha jesli zadajesz takie pytania to sie za to nawet nie zabieraj tylko jedz do mechanika. Sprawdz z tym akumulatorem tylko podlacz w 100% sprawny a jak nie zaskoczy to jedz do mechanika. My juz ci tu nic nie pomozemy. Pzdr grzesiek
- Grzesiek-88
- Świeżak
A co ty myslisz ze brudne gazniki tzn ze po przeczyszczeniu ich wyleci pol garsci piasku haha??. Watpie zeby byly brudne bo niby z czego. Na ssaniu i tak powinien odpalac ale jesli chcesz to spruboj moze cos to da ale watpie. Narazie obstawiam na ten akumulator pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
Wlasnie bylem przed chwila w garazu i podlaczylem naladowany aku (ladowal sie cala noc) aku jest nowy tylko juz kilka razy go ladowalem bo sie rozladowal od krecenia rozrusznikiem. Kazdy mi mowi ze mam jechac do mechanika, ale wlasnie chcialbym sap dotrzec co go boli. Bardzo mi sie wydaje ze to jest jakas drobnostka, a do mechanika pojade jak sie wkurwie czyli podejrzewam ze niedlugo to nastapi.
-
bart69as - Świeżak
Mialem malowany bak mogly jakies odpryski wleciec do baku, skonczylo mi sie paliwo podczas jazdy, niemajac juz paliwa w baku probowalem jeszcze pare razy odpalic zeby dojechac do celu, moze nalapal syfu z baku i gdzies cos sie zatkalo...
-
bart69as - Świeżak
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości