Honda CR 125 - Brak 4 biegu
• Strona 1 z 1
Honda CR 125 - Brak 4 biegu
Witam, Znalazłem ofertę na otomoto Hondy Cr 125 z 1995 (patrząc na plastiki to 94. ale...) Niby wszystko ok, nowy tłok kilka miesięcy temu, ale jest problem z 4 biegiem, pisze, ze to wina wodzika (Cena 50zl. ;D ta jasne - wiem ze jego koszt to ok. 240 - 250zl.) Czy myślicie ze to faktycznie może być wodzik? Bo jeśli tak to myślę ze warto brać, co o tym sadzicie, czy taki objaw może być zwiastunem czegoś gorszego? Link do Cr'ki: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1623046 Proszę o szybka odpowiedz ponieważ jeśli by było z nią ok to chciałbym jechać ja obejrzeć w weekend albo od razu wziąć. Może jeszcze jakieś rady na co zwrócić uwagę przy oględzinach. Pozdrawiam
Kawasaki KX 125 - 2004!!!
-
JefreYek - Świeżak
moze byc sam wodzik. ale koszty licz od razu uszczelki minimum 100 zł. jakies simeringi na wał. zapewne łozyska. no i niezdrowe dla silnika kazde rozkładanie
ja tez bym sie bardzo nie pchał. i raczej to wodzik bo jakby padł tryb moto wogule by nie chodził. tyle że dziwne że tylko 4 nie ma. napisz dla goscia że bierzesz
ale żeby on zrobił naprawe tu mu zapłacisz za wymianę czesci uszczelki i tak dalej
jezeli to rzeczywiscie wina to nie jest aż taki problem. a jak skrzynia to moze byc wtedy lipa 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Na taki układ na pewno nie pójdzie... jak by chciał to by to zrobił i drożej srzedał, sam nie wiem co robić liczę ze 500 zl musialbym wydac na remont ale jesli mialbym przekroczyc te sume to faktycznie odpuszczam... a z takimi starymi to nic nie wiadomo... czyli radzicie odpuscic jezeli nie chce wydac wiecej niz 500zl. Bo wymiany w duzym stopniu jestem w stanie sam wykonac wiec za robocizne licze nie duzo tym bardziej ze znajomy robil by to czego ja nie umiem. to jak?;DD
Kawasaki KX 125 - 2004!!!
-
JefreYek - Świeżak
Moje skromne zdanie;
Uważam, że to ogłoszenie nadaje się do HP do tematu "fantastyczne opisy sprzedawanych bryk".
Na samym początku do tych 3.500 uszykuj sobie co najmniej jeszcze 2.000 tys. Dlatego, że gościu pisze, że w czerwcu wymieniał tłok
a czerwiec w fullcrossie, a listopad to prahistoria. Do tego dolicz nową korbę, bo jedyny Pan Bóg wie kiedy była wymieniana skora on uważa, że moto jest w dobrym stanie technicznym
a brak 4 biegu to nic takiego w śmiganiu
Dawno się tak nie uśmiałem
Aha jeszcze ta klamka-jasne, co tam pewnie dla niego to nic takiego hamowanie może nogami to robił. Widać jak dbał o moto. Wyżej wymienione sugeruje, że zamiast oleju jest tam błoto-maż wymieniana też w czerwcu ha, ha, zamiast co ok. 5mth. Ciekawe czy filtr też mył w czerwcu przecież to tak nie dawno było, bo pęknę ze śmiechu. Uszczelki, łożyska na wał, a już nie wspomne o zawieszeniu. To trzeba mieć tupet, żeby pisać, że moto jest w dobrym stanie tech. Nie mówię, żeby go nie brać ale po co te bajki dla dzieci w ogłoszeniu. Jeżeli chodzi o rocznik to faktycznie może być 95 jak również 91. Mam taką samą CeRkę. Dzwoniłem w tej sprawie kiedyś do serwisu w W-wie, to mi odpowiedzieli, że te okazy wychodziły 91-95. Amen 
Uważam, że to ogłoszenie nadaje się do HP do tematu "fantastyczne opisy sprzedawanych bryk".
Na samym początku do tych 3.500 uszykuj sobie co najmniej jeszcze 2.000 tys. Dlatego, że gościu pisze, że w czerwcu wymieniał tłok

-
Hamulec - Bywalec
Następnym razem zanim założysz temat zerknij w przyklejone.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości