honda sh 50 - modyfikacje
• Strona 1 z 1
honda sh 50 - modyfikacje
Witam
Mam Honde sh 50 ('94) jestem z niej bardzo zadowolony, ale posiadam drugi silnik na części do niej i myślałem żeby sobie ją trochę zmodyfikować, mianowicie:
splanować głowicę,
powiększyć króciec ssący
powiększyć dysze w gaźniku i wydłużyć dolot.
Co o tym sÄ…dzicie
pozdrawiam

Mam Honde sh 50 ('94) jestem z niej bardzo zadowolony, ale posiadam drugi silnik na części do niej i myślałem żeby sobie ją trochę zmodyfikować, mianowicie:
splanować głowicę,
powiększyć króciec ssący
powiększyć dysze w gaźniku i wydłużyć dolot.
Co o tym sÄ…dzicie

pozdrawiam
- cinek997
- Świeżak
Jesli uwazasz ze jest to konieczne to mozesz dokonac tych modyfikacji. Chodz mi bylo by szkoda siena zeby pakowac w to moto
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Cyla nie ruszaj, rozwiert krocca jak zostajesz na seryjnym gazniku to glupota, zreszta musialbys sie pobawic z dolotem, czyli tey z kanalami i wydechem, bo zjebal bys cale strojenie. Splanuj o 1-2mm. Dysze jesli dobrze jezdzi to nie zmieniaj, bo gowno ci dadza.
- talta
- Mieszkaniec forum
Słuchaj nie masz pojęcia o tuningu 2T (ja dużego też nie) napierw lektura, potem tuning polecam książkę o tuningu 2T ' bella two stroke performance tuning ' niestety po angielsku, sam zacząłem czytać ale ciężka i trzeba poswięcić troche czasu dodatkowo dlatego, że jest po angielsku.
- talta
- Mieszkaniec forum
Słuchaj bez dobrego sprzętu też nic dobrego nie zrobisz, bo frez, a frez i pilnik, a pilnik to też duża różnica. Ja narazie próbuje coś zrobić na cylku i tłoku od sima według najprostszego schematu, jak bedzie jezdzić się zobaczy wiosną jak spoko to zrobię szlif lekko wyrównam, zrobie tłumik pod schemat i pojeżdżę do 60/4, a potem sprzedam.
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości