chcę wsiąść na 2 małe kółka i....
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Póki co, popatrzyłam na te, które mi polecaliście. Jako kobieta oceniam po pierwsze po wyglądzie. Wizualnie spodobał mi się piaggio zip. Tylko doszedł mi kolejny "problem"- podobnież skuterki są strasznie wywrotne. Czy to prawda? Bo pomimo "swojego wieku"(thx gumis
)nogi mam jeszcze całkiem niezłe i wolałabym sobie ich nie pokiereszować 

Ostatnio edytowano 17/11/2009, 08:07 przez tatikola, łącznie edytowano 1 raz
- tatikola
- Świeżak
Wszytko co stoi i ma dwa koła się przewraca boki. Chyba logiczne.
Ale to co ma dwa koła i jedzie powyżej 20km/h nawet bez kręcenia kierownicą jedzie prosto!!!
Będąc w świecie motocyklowym musisz się nauczyć tego że to co ludzie gadają to w 99% są przesądy i zabobony. Z biegiem czasu odkryjesz własną prawdę.
Ale to co ma dwa koła i jedzie powyżej 20km/h nawet bez kręcenia kierownicą jedzie prosto!!!
Będąc w świecie motocyklowym musisz się nauczyć tego że to co ludzie gadają to w 99% są przesądy i zabobony. Z biegiem czasu odkryjesz własną prawdę.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
falconiforme napisał(a):Ale to co ma dwa koła i jedzie powyżej 20km/h nawet bez kręcenia kierownicą jedzie prosto!!!
o cholera, to jak się tym skręca???

A tak serio- dzięki za uświadomienie mnie o tych przesądach. Nie będę wiedziała, dopóki sama nie spróbuję

- tatikola
- Świeżak
tatikola napisał(a):falconiforme napisał(a):Ale to co ma dwa koła i jedzie powyżej 20km/h nawet bez kręcenia kierownicą jedzie prosto!!!
o cholera, to jak się tym skręca???
A tak serio- dzięki za uświadomienie mnie o tych przesądach. Nie będę wiedziała, dopóki sama nie spróbuję
No ze skręcaniem jest często problem.
Jeśli chcesz zainicjować skręt w lewo musisz skręcić kierownicą w prawo. I na odwrót.

Czym cięższy sprzęt tym częściej używasz przeciwskrętu. Przeczytaj dokładnie moje wypociny z linka na poprzedniej stronie.
Pozdrawiam mam nadzieję że zobaczymy Ciebie na drodze.

Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Szczerze mówiac-jak siadniesz tak pojedziesz,wszystko dzieje sie intuicyjnie i nie musisz sie tym przejmować
Skuterki bardzo prosto sie prowadza 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Vespa chyba jest najbardziej kobiecym skuterem. Droższa niż inne, ale za legendę też się płaci (albo tylko za nią-skuter gratis). Z prowadzeniem obowiązuję ogólne zasady podobne do tych z samochodów- trzeba myśleć zanim się coś zrobi. Skutery nie są bardzo wywrotne, powiedzmy, że z powodu małych kół są bardziej podatne na nierówności, ale i jeżdżą dużo wolniej niż motocykle. Najlepiej na jakimś placu poćwiczyć, ósemki pokręcić, zatrzymanie, start, etc. Na pewno nie sprawi to problemu.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
falconiforme napisał(a):
Przeczytaj dokładnie moje wypociny z linka na poprzedniej stronie.
Pozdrawiam mam nadzieję że zobaczymy Ciebie na drodze.
Kolega falconiforme jest za skromny. Te "wypociny" to super poradnik, jak zaczniesz czytać to ciężko się od tego oderwać.

A nawiązując do garażowania. Skoro nie ma u Ciebie w okolicy żadnego parkingu to może są domki jednorodzinne z garażami, szopkami itp? Zwróć uwagę, popytaj znajomych. Może napisz np na NK w opisie poszukuję miejsca na moto za symboliczną opłatą... Ludzie często wynajmują "miejsca garażowe" mieszkańcom okolicznych bloków za opłatą. A to lepsze niż nic i moto lądujące w nocy na pace jakiegoś busa. Większość łańcuchów idzie przeciąć nożycami do zbrojeń, więc uważałbym.
- bastek00
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości