Poczatek , przygody na crossie ( HELP ! )
• Strona 1 z 1
Poczatek , przygody na crossie ( HELP ! )
Witam was wszystkich.
Mam nastepujacy problem , a wiec , chcialbym zaczac przygode z crossem Honda CR 125 z 2004 . Lecz obawiam sie , ze jestem za niski ( 164/165 wzrostu ) oraz za malo waze ( 58 kg ) czy wypalilo by ? jakie sa ogolne wymagania by cross byl dobry ze wzrostem itp ( dla poczatkujacego ) . Z góry bardzo dziekuje.
Mam nastepujacy problem , a wiec , chcialbym zaczac przygode z crossem Honda CR 125 z 2004 . Lecz obawiam sie , ze jestem za niski ( 164/165 wzrostu ) oraz za malo waze ( 58 kg ) czy wypalilo by ? jakie sa ogolne wymagania by cross byl dobry ze wzrostem itp ( dla poczatkujacego ) . Z góry bardzo dziekuje.
-
Dymek_69 - Świeżak
nie ma zadnych wymagan. wszystko zalezy od umiejętnosci. pozatym moto zawsze mozna obnizyc. gdzies na YT jest filmik jak gówmiarz 13 lat lata po pustyni na RM 250 i skacze po kilkanascie metrów poprzez wydmy. wiec jak on daje rade jakos jechac to ty na 125 spoko powinienes o ile jestes w stanie. bo jak wiadomo jeden da rade na 250 robic wszystki a inny zabije sie na pierwszym zakręcie na 50 ccm 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
Dymek_69 - Świeżak
Było już niedawno o tym.
Powtarzam do znudzenia; zobacz posturę mistrza świata w MX Antonio Carioli.
Determinacja+odwaga+pasja=wówczas dasz radę.
Powtarzam do znudzenia; zobacz posturę mistrza świata w MX Antonio Carioli.
Determinacja+odwaga+pasja=wówczas dasz radę.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Troche wlozysz w to serca i bedziesz smigal jak ten :
http://www.youtube.com/watch?v=I3QLqvGx ... re=related xD// Chyba o tego chodzilo heniowi
http://www.youtube.com/watch?v=I3QLqvGx ... re=related xD// Chyba o tego chodzilo heniowi

KX250F
-
wawzon - Bywalec
kumpel po mtx dosiadł CR drugi po pół roku na dt 50 dosiadł RM wiec doswiadczenie mieli takie jak zmieniac biegi
i jakos smigają
kwestia podejscia do konkretnej maszyny ;P a tak chodziło mi dokładnie o ten filmik
chyba że nie ma ktos wyczucia tak jak ten gosc http://www.youtube.com/watch?v=_5b4AihU ... re=related

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Potwierdzam Opnie kolegów!!!
Wzrost w tym przypadku nie ma aż tak kluczowego znaczenia jak w motocyklach szosowych (tam np. gleba na skrzyżowaniu spowodowana brakiem "podwozia" może naprawde stworzyć spore zagrożenie)
Śmiało wsiadaj na maszyne i nie trać wiary
Wzrost w tym przypadku nie ma aż tak kluczowego znaczenia jak w motocyklach szosowych (tam np. gleba na skrzyżowaniu spowodowana brakiem "podwozia" może naprawde stworzyć spore zagrożenie)
Śmiało wsiadaj na maszyne i nie trać wiary

Motocykle to nie styl zycia, to stan umyslu...
- motomc
- Świeżak
haha dam taki przykład
kiedys kiedys gdy byłem małym chłopcem
jechałem do pobliskiego miasta i jest miasto takie (Łęczna) gdzie ni jak bys nie jechał to zawsze masz czerwone
tego dnia miałem farta i miałem akurat zielone ale był korek i jechalismy wolno. na swiatłach stali ci co jechali po bokach
i stał jakis gosc na chyba CRM nie wiem wiem że enduro bo na swiatłach i na miescie. czerwone i raczej w 2T wiec raczej CRM moto było wysokie przynajmniej mi sie tak wydawało a co było najsmieszniejsze to gosc nie dostawał do ziemi i stał na swiatłach w takiej pozycji że jedną nogą stał na ziemi drugą noge miał pod kątem 90stopni i trzymał na kanapie xD wiec w kazdej chwili mógł wskoczyc i ruszyc. ale komicznie to wyglądało 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1