Xenon do hondy cbr 600f4i sport
• Strona 1 z 1
Xenon do hondy cbr 600f4i sport
Witam
chciałbym zamontować xenon do hondy cbr 600f4i fs i chciałem spytać czy ktos juz montował cos takiego.
Jaki xenon najlepiej wybrac (6000k, 8000k) i jakie są róznice w jeżdzie czy naprawde lepiej świeci? Jaka f4i sport ma żarówke - h1?
Pozdro
chciałbym zamontować xenon do hondy cbr 600f4i fs i chciałem spytać czy ktos juz montował cos takiego.
Jaki xenon najlepiej wybrac (6000k, 8000k) i jakie są róznice w jeżdzie czy naprawde lepiej świeci? Jaka f4i sport ma żarówke - h1?
Pozdro
- Ryba_1985
- Świeżak
Witam.
Nie wiem jak jest dokładnie w motorze ale mam w swojej puszce xenonki 6000k i powiem Ci że różnica jest ogromna oczywiście na +
8000k to juz jak dla mnie za bardzo niebieskie ale jak kto woli
A z tego co wyczytałem gdzieś tam to w F4i były żarówki H7.
Nie wiem jak jest dokładnie w motorze ale mam w swojej puszce xenonki 6000k i powiem Ci że różnica jest ogromna oczywiście na +

A z tego co wyczytałem gdzieś tam to w F4i były żarówki H7.
-
Urbanek89 - Świeżak
-
michas_s - Świeżak
Ja mam xenony w 1000rr. Generalnie bajer. Moze minimalnie lepiej widac. Ja sie boje jezdzic poza miatstem noca motocyklem, a w miejscie nie ma specjalnej roznicy. Jesli chcesz to mam do sprzedania zestaw na jeden palnik
@wrocław | | http://bikepics.com/members/teoysta/
-
teoysta - Świeżak
ja tez mam xenona w gixerze i kumple często mi mówią ,że zajeebiście mnie widać w lusterku jak jedziemy nocą.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Xenon w seryjnej lampie to poroniony pomysł a zwłaszcza 8000k, najprzyjemniejsze dla oka jest chyba 4300k. Poroniony ponieważ światło z żarnika xenonowego bez soczewki lub lampy seryjnie do tego przystosowanej nie będzie odpowiednio rozpraszane i będzie oślepiać innych użytkowników dróg. Prawdopodobnie też nie będzie oświetlać to drogi tak jak powinno. Jeśli ktoś by przerobił reflektor i wstawił soczewkę lub ma ją seryjnie to już jest jakiś sens robienia tego.
Bardzo ważną rzeczą jest też idealne ustawienie reflektora tak aby nie świecił za wysoko. Najlepiej ustawiać mając kogoś do pomocy a samemu siedząc na moto. Jak ktoś jeździ z plecaczkiem to niech 2 osoby siedzą na moto.
Jest to ważne ponieważ pozwala uniknąć nieprzyjemnych reakcji kierowców. Z daleka widać czy ktoś ma xenony seryjne czy amatorsko przerobione. Moja reakcja na to, to zawsze załączenie świateł drogowych lub jak ktoś jedzie z tyłu przeciwmgielnych (gdy nie stwarza to zagrożenia).
Drugą stroną medalu jest to że policja jak i diagności mogą się czepiać takiej przeróbki.
Bardzo ważną rzeczą jest też idealne ustawienie reflektora tak aby nie świecił za wysoko. Najlepiej ustawiać mając kogoś do pomocy a samemu siedząc na moto. Jak ktoś jeździ z plecaczkiem to niech 2 osoby siedzą na moto.
Jest to ważne ponieważ pozwala uniknąć nieprzyjemnych reakcji kierowców. Z daleka widać czy ktoś ma xenony seryjne czy amatorsko przerobione. Moja reakcja na to, to zawsze załączenie świateł drogowych lub jak ktoś jedzie z tyłu przeciwmgielnych (gdy nie stwarza to zagrożenia).
Drugą stroną medalu jest to że policja jak i diagności mogą się czepiać takiej przeróbki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości