Malowanie motocyklu enduro/cross
• Strona 1 z 1
Malowanie motocyklu enduro/cross
Czy lakierowanie, malowanie motoru enduro w tym przypadku hondy xl250r jest dobrym wyborem czy tylko polerka ??
-
piciasek - Świeżak
to wszystko zalezy od tego w jakim stanie masz lakier. jesli jest zamtowialy to mozesz go dac na polerke, glebszych rys tak nie usuniesz. jesli latasz tym sprzetem głownie w terenie to nie wiem czy wogole jakakolwiek robota ma sens.ale lakierować zawsze mozesz... twoj wybor.
Motocykle to nie styl zycia, to stan umyslu...
- motomc
- Świeżak
mozna polakierowac tak że oddac do firmy która zajmuje sie lakierowaniem zderzaków ( nie mylic z malarnią zwykłą) jednak tez byle krzaki czy cos od razu wszystko zchodzi. farba jest co prawda elastyczna no ale w aucie zderzak nie ma takch znieksztalcen jak moto podczas upadku np
lepiej po prostu kupic nowe plastiki.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja bym proponował plastiki nowe założyc bo farba szybko zacznie pękac jak Ci lakiernik za dużo podkladu daa... ;/ przerabialem to w byłym motorze ....;/ strata tylko kasy nic więcej
no i wieele nerwów
no i wieele nerwów
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Proponuję wydać te pieniądze n.p. na ochraniacze, strój, okulary, kask, buty, rękawice, a jak to wszystko masz to kup sobie oleje, części, wache, a jak to wszystko masz to pomaluj garaż.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Tak ale głownie chodzi mi o to czy nie będzie farba pękać raczej nie wiem czy będę dawał podkład ale będzie malowane pistoletem pierw zmatować, wyczyścić potem kolega aeografem pomaluje mi owiewke błotnik i napis na baku itp. Plastiki mam porysowane ale nie mocno lekkie częste rysy a na następna zime planuje coś nowego zakupić więc to też na pewno byłby plus a aż tak często gleby nie licze
Estetyke trochę poprawić bo jednak nie jest najnowszy i trochę widać a nawet dość mocno że używany.
PS. jeśli chodzi o części to ile wycentrowanie koła kosztuje bo na nowe mnie nie stać oraz co to może być że od połowy cylindra w dół miałem spocone nie kapie żadnych plam nie pozostawia ale spocony jest po wymianie oleju mniej tego jest ale jednak.
PSS. Co zrobić z tłumikiem który jest nie ani na równo z błotnikiem ani wyżej tylko własnie niżej da się to jakoś zrobić ? I nie wiem czy opłaca się malować czy zostawić czerwony tylko wypolerować bo tylni błotnik i owiewke wtedy bym wymienił. Ma ktoś może namiary na plastikowe baki? Np z Acrebisa i mniej więcej koszty takiego. Albo co zrobić z metalowym powgniecanym bakiem.

PS. jeśli chodzi o części to ile wycentrowanie koła kosztuje bo na nowe mnie nie stać oraz co to może być że od połowy cylindra w dół miałem spocone nie kapie żadnych plam nie pozostawia ale spocony jest po wymianie oleju mniej tego jest ale jednak.
PSS. Co zrobić z tłumikiem który jest nie ani na równo z błotnikiem ani wyżej tylko własnie niżej da się to jakoś zrobić ? I nie wiem czy opłaca się malować czy zostawić czerwony tylko wypolerować bo tylni błotnik i owiewke wtedy bym wymienił. Ma ktoś może namiary na plastikowe baki? Np z Acrebisa i mniej więcej koszty takiego. Albo co zrobić z metalowym powgniecanym bakiem.
-
piciasek - Świeżak
hmm zalezy jakiej farby sie użyje. farba kauczukowa czy tam kauczukowana podobno sie nadaje. ile wycetrowanie mi krzykęli 50 zł
a co do baku to spręzarką mozna. najpierw nagrzewasz czyms bak potem spręzarką pompujesz powietrze. tylko tzreba uwazac żeby nie wyleciec z bakiem w powietrze 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jedynie co mozesz malowac to metalowe elementy motoru ;d nic więcej
od plastików 3maj się z daleka, a żeby dobrze farba przylgnęła musisz dac podkład
minimalną warstwę ale przydał by się on
od plastików 3maj się z daleka, a żeby dobrze farba przylgnęła musisz dac podkład
minimalną warstwę ale przydał by się on
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
piciasek na pewno jesteś równy gość i proszę Cię nie obrażaj się na mnie ale zastanów się czego Ty chcersz. Na kasie chyba nie śpisz z resztą ja też nie, pytasz się ile kosztuje taka duperela jak wycętrowanie koła, a chcesz moto malować. Przy sprzedaży jak ktoś się będzie znał to sobie tym zaszkodzisz, a nie pomożesz, bo ludziska pomyślą, że coś ukrywasz, kombinujesz. Jednak widzę, że się uparłeś to maluj. P)_owiem Ci, że do plastików jest spesjana farba, kiedyś o tym czytałem chyba nawet naścigaczu. Poszukaj i maluj.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Mów mi picia
) Nie no lajtowo przemyślałem, robie tylko polerke. Ale przez to mam inne pytania mniej więcej wiem ile wycentrowanie a co z tym bakiem? Robią to raczej wszystkie warsztaty? I nie wiecie gdzie znaleźć plastikowy? Jeszcze jedno tylny błotnik hondy cr będzie pasował do tego motoru dam rade go zamontować? I czy da się coś z tą rurą zrobić?
PS. Licznik rowerowy dałoby się zamontować zamiast normalnego?? ;>

PS. Licznik rowerowy dałoby się zamontować zamiast normalnego?? ;>
-
piciasek - Świeżak
Bez fotki tak z kapelusza chyba nikt nie rozgryzie(przepije)tego tematu n.p. co i jak z rurÄ… itp.
-
Hamulec - Bywalec
błotnik jak nie bedziesz miał jak sam sobie spasowac to nikt ci nie powie raczej
z kolei w Cr siedziały rózne błotniiki i jeden moze po przeróbkach pasowac innego nie spasujesz wcale
bak zrób tak jak ci poradziłem
kranikiem wpusc powietrze i no opalarkÄ… podgrzej wybrzuszenie mooooze cos da. zalezy jakie sÄ… scianki w tym baku ;P a jak nie to szpachla
bo i tak do malowania idzie. ja szpalchlą miałem i sie trzymało
a licznik da sie zamontowac. tylko trzeba kupic dobry licznik. który nie wariuje od 50 km h
na allegro chyba po 25 zł są które wskazują do 100 km h. droższe mają do 300 km h
ale to juz inna cena całkiem.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Bak skoro metalowy to szpachla i lakier a boczki to chyba najlepiej wypolerowac i okleic, porzadne okleiny nie pozostawia nawet sladu po rysach...
Niewiem jaki masz rocznik ale jesli ori blotnik jest zalamany w dol to pewnie bedziesz musial odciac kawalek ramy zeby przypasic od cr-ki...
Tutaj masz dosc ciekawego linka z modyfikacjami:
http://www.bikepics.com/honda/xl250/96/pics.asp
Niewiem jaki masz rocznik ale jesli ori blotnik jest zalamany w dol to pewnie bedziesz musial odciac kawalek ramy zeby przypasic od cr-ki...
Tutaj masz dosc ciekawego linka z modyfikacjami:
http://www.bikepics.com/honda/xl250/96/pics.asp
...Life is the lesson - LEARN AND NEVER DIE!!!...
-
gh_joker - Świeżak
gh_joker powiedz mi nie wiesz może skąd oni maja takie boczne plastiki na bak ?
Albo ktoś z was wie gdzie to znaleźć. Coś mi sie wydaje że będę się wzorcował na tym http://www.bikepics.com/pictures/1493415/. Dałoby się takie coś zamontować ?

-
piciasek - Świeżak
mój kolega w MTX miał takie duze boczki wziął czyms to wyciął
i nieźle mu wyszło. kanty spiłował opalarką podgrzał i mu sie wygładziło. nie było widac że cos robione. mozna cos samemu porobic z tego co juz jest
u mnie na wiosce tez moda była żeby przerabiac plastiki w skuterach
jedni wywalali wszystko co zbędne z plastików. jeden koles fajnie joga zrobił mianowicie wyciął mini frezarką kształt króliczka plejboja
albo gwiazdki. a z przodu smoka
ogulnie nieźle mu wyszło bo nigdy bym nie powiedział że mozna tak samemu dopracowac to. tyle że do skutera jeszcze to pasowało
w enduro albo zrobic fajny pomysł bo taki króliczek wjejsko by wyglądał 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jezeli chodzi o skrzela to raczej nie domontujesz tego... chyba że oddasz komus do pospawania uchwytów. mozna zrobic wgniecenia delikatne i zrobic takie blaszki 3 cm na srodku blaszki dospawac nakrętke. i potem w te wgniecenie wspawac tą całąblaszke. u wychodzi na to że masz gwint wórno z bakiem i nic ci nie odstaje ja tak miałem seryjnie w DT
tylko pytanie skąd zalatwic takie skrzela. hmm moze masz gdzies sklep z plastikami ? bys wziął bak i poprzymierzał od czegos moze sie nada

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja u siebie plastiki czysciłem cifem albo takim proszkiem do szorowania. naprawde pomogło. mozna tez papierem wodnym. a co do baku. to zalezy jaki masz lakier. jak oryginalny nic nie odpada to matowisz wszystko dajesz gdzie masz wgniecenie szpachle. szlifujesz na równo. potem podkład i farba 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości