Antifog czy warto zainwestowac?
• Strona 1 z 1
Antifog czy warto zainwestowac?
Antifog czy warto zainwestowac? Przymierzam sie do kupna kasku i maksymalnie chce wydac 500zł, mialem juz kask ale taki za 80zl jak jedzdzilem rometem i pamietam ze strasznie parowala szybka, teraz nie wiem czy w tych lepszych kaskach ale bez tych systremow "anty zaparowywaniowych"
tez paruje tak mocno czy nie ma z tym problemow.

Ostatnio edytowano 17/1/2007, 16:33 przez 007kaka, łącznie edytowano 1 raz
-
007kaka - Świeżak
http://www.motocombo.pl/produkt-1645-29_30.html - to jest kask do ktorego sie przymierzam
Co o nim myslicie??

-
007kaka - Świeżak
Ja kupilem bez anty foga i teraz żałuje bo jak jeżdze z zamknietą to strasznie paruje a jak z otwartą to od pędu powietrza łzy mi lecą, szybka się troche przerysowała więc teraz będe szukał nowej właśnie z anty fogiem bądź kupie jakiś płyn czy coś w tym stylu.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Kask piękny. Za tą kasę wypas. Kupiłem Airoha szczękowca z noskiem i dobrą wentylacją, ale bez antifoga. Na lato wystarczyło, ale jesienią dokupiłem folijkę na wewnętrzną stronę szyby 50PLN, i jest ok. Jak zacznie Ci parować to kupisz folijkę i spoko. A może szczękowca? droższy o 100PLN, ale bardzo praktyczny. Chcesz się napić, albo powiedzieć coś do kolegi na skrzyżowaniu, w szczękowcu wygodniej.
http://www.motocombo.pl/produkt-1594-29_55.html
http://www.motocombo.pl/produkt-1594-29_55.html
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
007kaka napisał(a):Ale ten kask ma antifoga i jest szczekowy, przynajmniej tak mi sie wydaje bo w opisie jest podane cos takiego- Kask dwusystemowy (integralny/otwarty)
Umieścili go w kategorii "integralne", nie w "szczękowe". Sądzę, że ma zdejmowaną szczękę, a nie uchylną. Skontaktuj się z nimi mailowo, wtedy wszystko się wyjaśni. Na zdjęciu przy nicku masz suzuki gs500, jak nie zamierzasz zmieniać na coś szybszego to szczękowiec będzie ok. Jaśli zamierzasz byś superścigantem, to kup kask w pełni integralny, będzie cichszy przy dużych prędkościach. Szczękowce trochę hałasują i są raczej dla turystów niż dla ścigantów.

Te cabergi są naprawdę ładne. Czy ktoś ma jakieś opinie o kaskach tej marki? Jak się noszą, czy są trwałe, wygodne i czy antifog w nich skuteczny jest?
-
Dla mnie ten kask ma troche dziwny wygląd- troche jak z "gwieznych wojen" a co do parujących szybek słyszałem że pomaga wywiercenie w szybce małych dziurek po bokach sam nie sprawdzalem ale moze dzialac.
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
eristof napisał(a):a co do parujących szybek słyszałem że pomaga wywiercenie w szybce małych dziurek po bokach sam nie sprawdzalem ale moze dzialac.
A co w czasie deszczu? To chyba grozi "zatopieniem" kierowcy

Swoją drogą już zmienili opis tego pierwszego kasku, nie ma wzmianki o możliwości uzyskania kasku otwartego. Szybcy są

007kaka jeśli zdecydujesz się na szczękowca, to upewnij się, że da się łatwo otwierać jedną ręką. To ważne, czasem jadąc w mieście ma się ochotę trochę przewietrzyć, no i raz uratowało mi życie. Jechałem dość szybko w trasie i do kasku wleciał mi jakiś owad

-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości