AGV K-3 mono
• Strona 1 z 1
AGV K-3 mono
Mam zamiar kupić jutro kask AGV K-3 mono. Byłem praktycznie zdecydowany po zmierzeniu wielu garnków konkurencji (Nolan, HJC, Lazer..) i ten wydał mi się najlepszy.
A tu wchodzÄ™ na forum i widzÄ™ jednÄ…, wielkÄ… nagonkÄ™ na AGV i teraz sam nie wiem:/
O konkretnie ma być nie tak?? Dla mnie jakość wykonania o niebo lepsza od HJC
http://www.allegro.pl/item796699323_hit ... roz_m.html
A tu wchodzÄ™ na forum i widzÄ™ jednÄ…, wielkÄ… nagonkÄ™ na AGV i teraz sam nie wiem:/
O konkretnie ma być nie tak?? Dla mnie jakość wykonania o niebo lepsza od HJC
http://www.allegro.pl/item796699323_hit ... roz_m.html
-
sołtys87 - Świeżak
Mysle, ze nie mozna podciagac tutaj kaskow AGV pod jedna kreske. Na forum pojawialo sie wiele negatywnych opinii na temat tych kaskow, w szczeglnosci jezeli chodzi o modele z nizszej polki cenowej, ale nie oznacza to, ze wszystkie kaski tej firmy sa zle. Musisz takze uwzglednic tutaj subiektywna ocene jakosci przez uzytkownikow. Kazdy wszak postrzega ja inaczej.
Owa jakosc wykonania z pozoru moze wygladac swietnie, ale kask kupujesz na kilka lat i trzeba uwzglednic troche wiecej aspektow, jak np. co dzieje sie z kaskiem po 2-3 latach, jak wyglada kupno akcesoriow do niego itd.
Proponowalbym zapytac o sam model kasku i poszukac o nim wiecej opinii, a nie skupiac sie na firmie.
Owa jakosc wykonania z pozoru moze wygladac swietnie, ale kask kupujesz na kilka lat i trzeba uwzglednic troche wiecej aspektow, jak np. co dzieje sie z kaskiem po 2-3 latach, jak wyglada kupno akcesoriow do niego itd.
Proponowalbym zapytac o sam model kasku i poszukac o nim wiecej opinii, a nie skupiac sie na firmie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
ja tam zawsze obstaje za agv.. design tej firmy jest jak dla mnie powalajacy.. bez namyslu kupilem ostanio gp-techa..
co do zlych opini byly one czeste dla kaskow z nizszej pulki cenowej oraz starszych modeli.. obecnie sytacja sie poprawila.. oczywiscie nie ma rzeczy idealnych i znajda sie wady.. ale marka na pewno uznana.. i wchodzilbym w to bez zastanowienia..
co do zlych opini byly one czeste dla kaskow z nizszej pulki cenowej oraz starszych modeli.. obecnie sytacja sie poprawila.. oczywiscie nie ma rzeczy idealnych i znajda sie wady.. ale marka na pewno uznana.. i wchodzilbym w to bez zastanowienia..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
Ja mam K3 w malowaniu Evil niebieski, w sumie to mój pierwszy poważny kask(moto tez), wg mnie lepiej wygląda od HJC jeśli chodzi o podobna poziom cenowy. Jest wygodny, ale trochę głośny, tylko, że nie mam porównania do innych kasków więc to może być nie do końca prawda. I wkurza mnie to ze podwiewa szybkę, jeśli trzymam głowę pionowo jest ok, ale jak pochylę sie to w oczy mi trochę wieje(ale to w zimne dni bo jak ciepło to sie nie odczuwa) i muszę głowę prostować. Szybka tez szybko sie o coś przytarła ale to mogła być ingerencja osób trzecich
W chłodne dni mocno paruje bo nie miałem żadnego antifoga ale zakupiłem deflektor nosowy od kasku HJC i bomba, pasuje jak ulał, jest na rzepy i nic nie paruje(jak dobrze sie go dopasuje, żeby nie odstawał od nosa), wygląda tez tak bardziej kozacko
brakuje mi jeszcze tylko podbródka bo trochę teraz brodę podwiewa ale dobra kominiarka to załatwi raz na zawsze
Zapięcie jest super, nie cierpię podwójnego d, tu raz reguluje a potem tylko klik i z głowy. Polecam ten kask.

-
Michal_burnout - Świeżak
Moja dziewczyna i kolega mają K3-ke i sobie bardzo chwalą. Moim zdaniem mozesz śmiało kupować.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Ja mam HJC FG14 i drugi IS16 i poza tym że są trochę głośne, to wszystko jest OK. Tak że też bym ci te modele polecał, z tym że is16 jest trochę droższy, a fg14 można jeszcze znaleść za około 550zł.
To nie prędkość zabija,tylko gwałtowna jej utrata.
-
makumba1979 - Świeżak
Przed chwilą zakupiłem kask o który pytałem w salonie yamahy w krk - bardzo miła, fachowa obsługa. Sam kask wg. mnie super, jutro wracam do Wadowic przywitać się z moją Kawa i będziemy go testować:):)
-
sołtys87 - Świeżak
No to życzę szczęśliwej jazdy w nowej skorupie 

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
-
Michal_burnout - Świeżak
Michal_burnout napisał(a):Jak poużywasz to napisz recenzje, może komuś sie to przyda.
Tutaj masz pare opinii na temat AGV K3 (otwórz link). Ogólnie bez większych rewelacji. Ja bym wolał dołożyć dwie stówki do Airoha Leoxa - przyzwoity garnek.
- drzewo
- Świeżak
AGV spoko tylko tak jak wszyscy piszą nie te tanie, kiedyś dostałem na próbę AGV K-3 i myślałem, że mi uszy odpadną.
Każdy ma inny kształt głowy, jednym pasuja AGV-y a innym HJC itd.
Zobacz ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=F8v4qzB5HLY
Ja osobiście jeździłem w wielu kaskach i jak wszyscy chwalą sobie ARAI-a tak mi kiepsko leży, za to Shoei jest bomba i w takim też jeżdżę.
Jak masz kupić kask za 300zł to tylko pod warunkiem, że został przeceniony z 800zł a jak nie to dołóż i kup coś lepszego. Jak już AGV to STEALTH jest kozacki.
Każdy ma inny kształt głowy, jednym pasuja AGV-y a innym HJC itd.
Zobacz ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=F8v4qzB5HLY
Ja osobiście jeździłem w wielu kaskach i jak wszyscy chwalą sobie ARAI-a tak mi kiepsko leży, za to Shoei jest bomba i w takim też jeżdżę.
Jak masz kupić kask za 300zł to tylko pod warunkiem, że został przeceniony z 800zł a jak nie to dołóż i kup coś lepszego. Jak już AGV to STEALTH jest kozacki.
- tomkraft00
- Świeżak
panowie a spojrzeliście na datę ? koleś chciał kupić kask w 2009 więc te rady co mu piszecie to chyba zbytnio mu nie pomogą
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
- tomkraft00
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości