Jaki system operacyjny
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
no ja bym wlasnie polskiej nie chcial tylko pakiet US natomiast u mnie jest gorsza migracja
Vista 32 -> Win7 32 -> Win7 64
Vista 32 -> Win7 32 -> Win7 64
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
-
simonw - Mieszkaniec forum
Mnie to się każde migracje systemu operacyjnego kojarzą ze zwolnieniem jego działania.
Chociaż w win 7 nie zauważyłem żadnych problemów z migracja czy zwolnieniem jego działania co mnie mile zaskoczyło.
I tak planuje zrobić instalkę po wcześniejszym wyczyszczeniu partycji.
Jakie macie oceny sprzętu w Win 7 ?
W oknie po przyciśnięciu WINDOWS+PAUSE
u mnie na kompie wychodzi tak: 7,1 7,1 7,3 7,3 i 5.9 dysk psuje Å‚adny wynik :>
Chociaż w win 7 nie zauważyłem żadnych problemów z migracja czy zwolnieniem jego działania co mnie mile zaskoczyło.
I tak planuje zrobić instalkę po wcześniejszym wyczyszczeniu partycji.
Jakie macie oceny sprzętu w Win 7 ?
W oknie po przyciśnięciu WINDOWS+PAUSE
u mnie na kompie wychodzi tak: 7,1 7,1 7,3 7,3 i 5.9 dysk psuje Å‚adny wynik :>
Honda CBR 600 F4i user
(otwórz link)
(otwórz link)
-
patryk83 - Bywalec
Windows 7
Windows XP
- Kod: Zaznacz cały
Procesor 1 GHz x86 lub x86-64 (32-bit lub 64-bit)
Pamięć RAM 1 GB (32-bit) / 2 GB (64-bit)
Karta graficzna DirectX 9.0, WDDM 1.0 lub lepszy
Pamięć VRAM 128 MB
Ilość wolnego miejsca na twardym dysku 16 GB (32-bit) / 20 GB (64-bit)
Windows XP
- Kod: Zaznacz cały
Zalecane
Procesor Pentium/AMD 300 MHz lub szybszy
128 MB Pamięci RAM lub więcej
2 GB wolnego miejsca lub więcej na dysku
Adapter wideo i monitor o wyższej rozdzielczości
Napęd CD-ROM lub DVD-ROM
Klawiatura oraz urzÄ…dzenie wskazujÄ…ce (np. mysz)
Honda CBR 600 F4i user
(otwórz link)
(otwórz link)
-
patryk83 - Bywalec
prawda jest taka ze ma mniejsze wymagania niz XP do sensownej pracy i o ile vista nie zawsze pojdzie poprawnie to Win7 bez problemu poradzi sobie z paroletnimi maszynami
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Bo mam lapka Fujitsu Siemens Celeron 1.6, 1280Mb Ram, 64Mb grafa Ati no i dysk, który zmienie bo ma tylko 40Gb (zbieram punkty na 250Gb)... Jest realna szansa, że Win 7 będzie latał jak XP czy raczej zrobie sobie krzywde tym systemem
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
jest calkiem spora szansa ze bedzie latal jak powinien, wez postaw sobie Sun VirtualBox odpal w nim WIn7 pod XP i zobacz jak chodzi z maszyny wirtualnej. Jesli Twoj procek obsluguje wirtualizacje w krzemie to bedziesz mial realna 100% wydajnosc w VM jesli nie masz wirtualizacji w procesorze, wtenczas zobaczysz ~w miare~ jak to dziala
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Apropo instalowania Windows 7 na laptopach to mam(moja młoda ma) lapka ASUSa na którym Windows 7 nie zdał egzaminu.
Nie zainstalował połowy sprzętu, sterowniki do karty graficznej wieszały go na AURO a bez AERO miałem kropeczki migające na ekranie. Niestety musiałem wgrać VISTE która dostałem z lapkiem :/ i strasznie nędznie to działą a lapek jest dość dobry.
Jest jakiś dział w którym mogę się poskarżyć na źle działającą opcję "pokaż nowy post" ? Wybitnie mnie denerwuje, że jak rano wejdę na forum to zazwyczaj zostaję na nim do końca pracy i nawet jak ktoś napisze coś nowego to przycisk "New post" przenosi do tego nowego który był tuz po zalogowaniu na forum a nie nowo napisanego. :>
Nie zainstalował połowy sprzętu, sterowniki do karty graficznej wieszały go na AURO a bez AERO miałem kropeczki migające na ekranie. Niestety musiałem wgrać VISTE która dostałem z lapkiem :/ i strasznie nędznie to działą a lapek jest dość dobry.
Jest jakiś dział w którym mogę się poskarżyć na źle działającą opcję "pokaż nowy post" ? Wybitnie mnie denerwuje, że jak rano wejdę na forum to zazwyczaj zostaję na nim do końca pracy i nawet jak ktoś napisze coś nowego to przycisk "New post" przenosi do tego nowego który był tuz po zalogowaniu na forum a nie nowo napisanego. :>
Honda CBR 600 F4i user
(otwórz link)
(otwórz link)
-
patryk83 - Bywalec
1. Tak jesli lapek jest vistowy to nie bedzie raczej supported na win7 ani na Xp taka juz smutna prawda. Producent pisze pakiet sterownikow (a w notebooku najwazniejsze sa funkcje dodane przez vendora, obsluga Fnek itp) pod jakis system i juz. Koniec i kropka migracji nie bedzie, ew mecz sie sam.
Podobny problem mialem z moim IBM`em i w rezultacie zostalem na viscie. Oglnie Seria R61 jest Xp/Vista supported ale w ramach serii np R61i a R61e itp niuanse, jeden ma stery do Xp a do visty nie i sprzedawany jest z Xp, moj ma support tylko do visty i nawet pol sterownika czy narzedzia do Xp. A uzywanie IBMa bez ThinkVantage to jak zakup acera, asusa czy innego low-endu (nie urazajac nikogo, ale te marki to syf ;D). Wiadomo ze notebook klasy biznes kupuje sie dla wartosci dodanych w jego sofcie.
Przy poprawnej migracji z Viśty na Win7 sterowniki powinny dzialac i jest spora szansa ze soft zarzadzajacy takze zadziala (najwyzej w trybie emulacji ale zawsze). Przy czystej instalce prawie na pewno nie zadziala dopoki vendor nie wyda pakietu pod 7 albo nie skompletujesz sterownikow ze stron producentów (niezaleznie).
Co do Twojego pytania - coz, tam idzie sql`ka w momencie logowania. ustaw sobie autowylogowanie po 10 minutach i autologowanie wtedy bedzie Ci odswiezal poprawnie.
Podobny problem mialem z moim IBM`em i w rezultacie zostalem na viscie. Oglnie Seria R61 jest Xp/Vista supported ale w ramach serii np R61i a R61e itp niuanse, jeden ma stery do Xp a do visty nie i sprzedawany jest z Xp, moj ma support tylko do visty i nawet pol sterownika czy narzedzia do Xp. A uzywanie IBMa bez ThinkVantage to jak zakup acera, asusa czy innego low-endu (nie urazajac nikogo, ale te marki to syf ;D). Wiadomo ze notebook klasy biznes kupuje sie dla wartosci dodanych w jego sofcie.
Przy poprawnej migracji z Viśty na Win7 sterowniki powinny dzialac i jest spora szansa ze soft zarzadzajacy takze zadziala (najwyzej w trybie emulacji ale zawsze). Przy czystej instalce prawie na pewno nie zadziala dopoki vendor nie wyda pakietu pod 7 albo nie skompletujesz sterownikow ze stron producentów (niezaleznie).
Co do Twojego pytania - coz, tam idzie sql`ka w momencie logowania. ustaw sobie autowylogowanie po 10 minutach i autologowanie wtedy bedzie Ci odswiezal poprawnie.
(otwórz link)
(otwórz link)
-
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości