Zębatki JT Sprockets a Sunstar. Różnica w jakości?
• Strona 1 z 1
Zębatki JT Sprockets a Sunstar. Różnica w jakości?
Na nowy sezon zanosi się zmiana napędu.
W grę wchodzi oczywiście DID VM520 XRING.
SÄ… zestawy z JT i SunStar.
Czy ktoś zna wartosci Twardości poszczególnych zębatek HRC?
Czy jest duza różnica?
W grę wchodzi oczywiście DID VM520 XRING.
SÄ… zestawy z JT i SunStar.
Czy ktoś zna wartosci Twardości poszczególnych zębatek HRC?
Czy jest duza różnica?
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Oryginalne zebatki posiadaja twardosc okolo 40 HRC. Podejrzewam, ze roznice nie przekraczaja 3-4 HRC pomiedzy firmami. Zanim powaznemu zuzyciu ulegnie ktorakolwiek z nich bedziesz musial najpierw wymienic lancuch, a tym samy caly zestaw.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Dokładnie tak jak mówi Elco. Kup co ci lepiej pasi. Ja miałem na sklepie przeważnie JT i nikt nigdy złego słowa nie powiedział.
A patrzyłeś łańcuchy RK? Made in Japan ,b.dobrej jakości.
A patrzyłeś łańcuchy RK? Made in Japan ,b.dobrej jakości.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Owszem lancuch to podstawa i tutaj nalezaloby troche podrazyc temat, bo miedzy samymi lancuchami DID'a jest kilka drobnych, ale istotnych szczegolow. Warto zainwestowac w lancuch DIDa oznaczony ZVM X2 - to juz najwyzsza polka. Jezeli choodzi o kola zebate to z wlasnego doswiadczenia i opinii kolegow proponuje Ci sunstary, glownie ze wzgledu na kulture pracy.
Nie mniej jednak nawet lancuch wzmacniany VM na zebatkach JT, regularnie i dobrze smarowany oraz czyszczony powinien wytrzymac ok. 40 tys km.
Nie mniej jednak nawet lancuch wzmacniany VM na zebatkach JT, regularnie i dobrze smarowany oraz czyszczony powinien wytrzymac ok. 40 tys km.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Artur 666 napisał(a):ja zużywam 2-3 zebatki przod na jedna tyl i lancuch
Artur, jakiej firmy zębatki i łańcuch stosujesz? Co jaki przebieg wymieniasz przednią zębatkę i ile wtedy robisz na łańcuchu?
Czytałem na jakimś forum w necie, że zębatki PBR są trwalsze niż JT i SUNSTAR, ktoś to potwierdzi?
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
przód mam JT, a tył sunstara a łańcuch DIDa x-ring superwzmocniony. PO 4000tys raz przeprowadziłem regulacje łańcucha i nadal wygląda i pracuje jak nowy!
Zębatka przednia wydaje się minimalnie bardziej zurzyta niż tylna Sunstar'a(jeżeli możemy wogóle mówić o jakich kolwiek odstępstwach od stanu NOWY! )
To tak tyle propo własnych obserwacji
Zębatka przednia wydaje się minimalnie bardziej zurzyta niż tylna Sunstar'a(jeżeli możemy wogóle mówić o jakich kolwiek odstępstwach od stanu NOWY! )
To tak tyle propo własnych obserwacji
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
t_racer_ napisał(a):Artur 666 napisał(a):ja zużywam 2-3 zebatki przod na jedna tyl i lancuch
Artur, jakiej firmy zębatki i łańcuch stosujesz? Co jaki przebieg wymieniasz przednią zębatkę i ile wtedy robisz na łańcuchu?
Czytałem na jakimś forum w necie, że zębatki PBR są trwalsze niż JT i SUNSTAR, ktoś to potwierdzi?
w moim bylym bandit 600 zebatki jt a lancuch jakis did za okolo 450zl przod po okolo 18 tys wymienilem mysle ze 40 tys bym zrobil na tym lancuchu ale ja jezdze ostro wiec przy nromalnej jezdzie to moze i z 60 tys
ogolnie to co jakies pare tys patrze na zebatke przod jak juz zeby maja lekkie odchyly od razu nowa
Tl 1000r
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
-
Artur 666 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości