Zobacz wÄ…tek - Bardzo pilne prosze o pomoc!
NAS Analytics TAG

Bardzo pilne prosze o pomoc!

Przepisy, prawo
_________

Bardzo pilne prosze o pomoc!

Postprzez draki18 » 19/10/2009, 18:55

witam. zawsze chciałem mieć ściga i w końcu uzbierałem kasę i kupiłem wymarzone moto. problemy zaczęły się przy rejestrowaniu otóż moto które kupiłem było sprowadzone z UK kupił je pewien chłopaczek w Polsce od anglika sprawa dotyczy tego iż wszystkie dokumenty od motocykla posiadam przetłumaczone przegląd oraz umowę z tym chłopaczkiem z polski gdy poszedłem do urzędu komunikacji powiedziano mi ze brakuje umowy miedzy owym chłopaczkiem a anglikiem i ze bez tej umowy moto nie może zostać zarejestrowane ponieważ jeszcze nie było rejestrowane w kraju.

nie wiem co robić nie mogę dostać tamtej umowy od tego chłopka.

czy to można jakoś obejść?
czy można w jakiś sposób be tego zarejestrować moto?
lub czy da się w jakiś sposób to obejść?

błagam o pomoc
draki18
Świeżak

Postprzez Czester » 20/10/2009, 07:50

Legalnie nie widzę takiej możliwości. O możliwościach mniej legalnych nie będę pisał bo na tym forum grozi to banem. Ścigaj chłopaczka żeby dał Ci tą umowę.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez gumis » 20/10/2009, 08:56

co znaczy, ze nie mozesz dostac umowy? wiec mozliwe, ze takowej umowy nie posiada. Postrasz go policja to wygada sie czy ja ma czy to lewy motocykl.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez arcadioo997 » 21/10/2009, 06:56

nie posiada takiej umowy, bo w UK nie ma czegoś takiego jak umowa k-s. Nowego właściciela wpisuje się w V5 (odpowiednik naszego dowodu rejestracyjnego, tylko tyle, że wielkości A4 :) ) chyba punkt 10. Ale u nas u Wydziale Komunikacji wymagają umowy.
Ja dałem wszystkie papiery do firmy zajmującej się rejestracją i nie wymagali umowy K-S ;)
Kosztuje to może trochę więcej, ale ile mniej straconego czasu i nerwów :)
arcadioo997
Świeżak

Postprzez draki18 » 2/11/2009, 20:32

dzięki za odpowiedzi juz udało mi się go zarejestrować;)
draki18
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê