Kingway Cobra
• Strona 1 z 1
Kingway Cobra
Witam wszystkich:)
W marcu 2009 roku kupiłem skuter Kingway Cobra. Chińczyk jednym słowem. Leciałem nim na prostej drodze od 60 do 65km/h przy obrotach 6200min. mam przejechane nim 3000km. Niedawno zaliczyłem nim glebe:) i od tamtej pory zaczęły się problemy. Skuter ledwo jedzie 50km/h a obroty ma 5800rpm i mam gaz w końcu. Niewiem co się dzieje z nim, byłem na serwisie, wyczyścili mi filtr powietrza, mówili że będzie już dobrze. Lecz niestety jade nim max 50 km/h. Czy ktoś może mi powiedzieć co się popierniczyło w nim... wyje bardzo i przyśpieszenia to on niema wogule. Przedtem to na jednym jeździłem:). Przy upadku skuter leżał na prawym boku. Proszę o pomoc, pomóżcie mi to naprawić...

W marcu 2009 roku kupiłem skuter Kingway Cobra. Chińczyk jednym słowem. Leciałem nim na prostej drodze od 60 do 65km/h przy obrotach 6200min. mam przejechane nim 3000km. Niedawno zaliczyłem nim glebe:) i od tamtej pory zaczęły się problemy. Skuter ledwo jedzie 50km/h a obroty ma 5800rpm i mam gaz w końcu. Niewiem co się dzieje z nim, byłem na serwisie, wyczyścili mi filtr powietrza, mówili że będzie już dobrze. Lecz niestety jade nim max 50 km/h. Czy ktoś może mi powiedzieć co się popierniczyło w nim... wyje bardzo i przyśpieszenia to on niema wogule. Przedtem to na jednym jeździłem:). Przy upadku skuter leżał na prawym boku. Proszę o pomoc, pomóżcie mi to naprawić...

- Tobiasz1513
- Świeżak
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Dzięki, mam nadzieje, że to pomoże. nieznam się na tym, więc pojade do mechanika niech mi to zrobi:)
- Tobiasz1513
- Świeżak
Regulacja nie powinna byc koneczna chyba ze zes cos tam zes krecil ale gaznik i filtr czysty to podstawa
- siwen_segal90
- Świeżak
Skuter zawiozłem do mechanika, naprawiłem go. Winny był gaźnik i świeca.
Chcę teraz zrobić mały tuning:) mianowicie chce wymienić rolki wariatora oraz sprężynki sprzęgła. Teraz moje pytanie jest następujące: jest kilka rodzajów rolek, w kształcie litery D które ponoć nie tracą mocy na rozruchu oraz zwykłe okrągłe. Jakie najlepiej wstawić rolki oraz z jaką wagą kupić. Słyszałem że czym lżejsze rolki tym większe przyśpieszenie ale mniejszy V-max a czym cięższe tym mniejsze przyśpieszenie a większy V-max jaka jest w tym prawda? Co do sprężynek to niewiem które wstawić:
NIEBIESKIE - ZWIĘKSZAJĄ MOMENT "BRANIA" SPRZEGŁA O 1000 OBR./MIN.
ŻÓŁTE - ZWIĘKSZAJĄ MOMENT "BRANIA" SPRZEGŁA O 1500 OBR./MIN.
CZERWONE - ZWIĘKSZAJĄ MOMENT "BRANIA" SPRZEGŁA O 2000 OBR./MIN.
chce by mój skuter miał dobry start, duże przyśpieszenie, a V-max ok 70km/h. Pomóżcie w decyzji...
Chcę teraz zrobić mały tuning:) mianowicie chce wymienić rolki wariatora oraz sprężynki sprzęgła. Teraz moje pytanie jest następujące: jest kilka rodzajów rolek, w kształcie litery D które ponoć nie tracą mocy na rozruchu oraz zwykłe okrągłe. Jakie najlepiej wstawić rolki oraz z jaką wagą kupić. Słyszałem że czym lżejsze rolki tym większe przyśpieszenie ale mniejszy V-max a czym cięższe tym mniejsze przyśpieszenie a większy V-max jaka jest w tym prawda? Co do sprężynek to niewiem które wstawić:
NIEBIESKIE - ZWIĘKSZAJĄ MOMENT "BRANIA" SPRZEGŁA O 1000 OBR./MIN.
ŻÓŁTE - ZWIĘKSZAJĄ MOMENT "BRANIA" SPRZEGŁA O 1500 OBR./MIN.
CZERWONE - ZWIĘKSZAJĄ MOMENT "BRANIA" SPRZEGŁA O 2000 OBR./MIN.
chce by mój skuter miał dobry start, duże przyśpieszenie, a V-max ok 70km/h. Pomóżcie w decyzji...
- Tobiasz1513
- Świeżak
Rolki z mniejszą wagą prędzej sie rozejdą i "złapią" koło, a cięższe to potrzeba większe obroty. a mnie chodzi oto żeby łapał na niskich i miał super start
- Tobiasz1513
- Świeżak
tylko prosze nie mow o tym tuning bo to slowo ktorego w polaczeniu ze skuterem raz ze nie znosze a dwa nie jest zgodne z polskim prawem dopoki nie przerejestrujesz skutera na motocykl.
Powiedz ze "stroisz" przebieg momentu
Natomiast ja to nawet nie wiem ocb z wariatorem, nigdy kibla nie widzialem rozebranego wiec nie wiem jak to dziala nawet ;D Sluchaj innych z tymi rolkami ;>
Powiedz ze "stroisz" przebieg momentu

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
jeśli chcesz tylko rolki zmienić to musisz wybrać czy lwpsze przyspieszenie czy v-max. Samymi rolkami nie pioprawisz jednego i drugiego.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Dałem znajomemu mechanikowi skuter, przerobił go na 80cm3 oraz zmienił rolki na cięższe. dotarłem go. Skuter na pełnym gazie osiąga prędkość 72km\h przy 7500obr\min. gdy postawie skuter na nóżce tylnej i dam gaz do konca obroty siegają do 12tyś. Co zrobić, żeby osiągną on obroty ok 10tyś podczas jazdy? jest na to jakiś sposób?
Z góry dziekuje:)
Z góry dziekuje:)
- Tobiasz1513
- Świeżak
mam pytanie pomuście mam kingway cobre włozyłem w niego juz 400zł i zmieniłem wariator na firmowy malossi sprezyne centralna no iteraz cieszko sie go odpala czy zawory sa przestawione czy cos pomuscie
- xxdjdawidlolxx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm