Pytanie zwiÄ…zane z kranikiem paliwa w zx9r
• Strona 1 z 1
Pytanie zwiÄ…zane z kranikiem paliwa w zx9r
Mam pytanie zwiazane z kranikiem paliwa w zx9r.
Czy jak nie zakręce kranika to "zaleję" silnik?
Czy ktoś słyszał o jakiś kranikach do 9 - ki elektronicznych które by dało radę podłączyć do stacyjki czy coś żeby zamykał dopływ paliwa po wyłączeniu zapłonu?
Bo wszystko OK ale ten kranik to trochÄ™ kicha
Czy jak nie zakręce kranika to "zaleję" silnik?
Czy ktoś słyszał o jakiś kranikach do 9 - ki elektronicznych które by dało radę podłączyć do stacyjki czy coś żeby zamykał dopływ paliwa po wyłączeniu zapłonu?
Bo wszystko OK ale ten kranik to trochÄ™ kicha
- dolek
- Świeżak
kolego ja mam zx9r i jest ok w sumie nigdy nie zamykalem kranika no chyba ze w MZ jesli wszystko masz w porzadku w gaznikach to nie powinno byc problemu.... ale teraz na koniec sezonu jak juz odstawie na dobre sprzetaustawie go w pozycji OFF odpale i tak juz sostawie do wiosny....
Regula jest taka ze jak zostawiasz moto na dluzszy czas w spoczynku warto zamknac kranik chodz ja tego nie robie (poza przerwa zimowa)
Nie przejmuj sie tym i mysle e nie warto i ze nie znajdziesz takiego bajeru jak piszesz zeby zamykal jak stacyjke przekrecasz....
Regula jest taka ze jak zostawiasz moto na dluzszy czas w spoczynku warto zamknac kranik chodz ja tego nie robie (poza przerwa zimowa)
Nie przejmuj sie tym i mysle e nie warto i ze nie znajdziesz takiego bajeru jak piszesz zeby zamykal jak stacyjke przekrecasz....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
dzięki za odpowiedz. Pytałem dlatego że np kumpel w zx6r jak nie zamknie to po godzinie stania nie może go zapalić bo zalewa i mówił mi żebym "zakręcał" kranik bo zaleje go.
A tak w ogóle to na zime "wypalasz" benzynę z gażników?
A tak w ogóle to na zime "wypalasz" benzynę z gażników?
- dolek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości