Zobacz wÄ…tek - pare pytan do kogos z krakowa
NAS Analytics TAG

pare pytan do kogos z krakowa

O wszystkim
_________

pare pytan do kogos z krakowa

Postprzez Artur 666 » 11/10/2009, 22:24

jak wyglada sytuacja zaparkowania auta okolo 10 godziny w dzien powszedni przy ulicy mikołajska i dojazd do tego miejsca od strony kielc. udaje sie tam do okulisty z ojcem a z niego hmmm taki sobie kierowca.
Tl 1000r
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
Artur 666
Bywalec

Postprzez ulla » 12/10/2009, 12:46

Od strony Kielc to będziecie jechać już w Krakowie al. 29 listopada, skręcić w Warszawską ślimakiem w prawo za estakadą i kierować się na Galerię Kraków. Macie dwie możliwości - zaparkować w Galerii Krakowskiej (1h gratis, kolejna bodajże 3zł, kwitek bierzesz ze sobą, kasujesz w automacie zanim wsiądziesz do autka) i podejść do Mikołajskiej na piechotę jakieś 10 min (przez przejście podziemne, Plantami i w prawo w Mikołajską) albo motać się w okolicach ul.Westerplatte i szukać miejsca parkingowego, płacić w parkometrze i też podejść. Na Mikołajską wjechać nie możecie - strefa.
W przypadku motania się to polecam dojechać do Basztowej od strony placu Matejki, skręcić w lewo w Westerplatte i w pierwszą możliwą w lewo (pod Domem Turysty) i tam szukać miejsca. Uwaga na jednokierunkowe (są tam wszędzie nieomal). Tam trzeba zapłacić kwitek (zostawić za szybką) lub parkomat i podejść.
A Mikołajska to ulica tak jakby na przeciw Domu Turysty w kierunku Rynku.
Mam nadzieję, że pomogłam :)
p.s. okulistka na Mikołajskiej bardzo dobra jest, chodziłam z Babcią, polecam.
Ale kolejki czasem są nawet jak się umówisz na konkretną godzinę więc trzeba wziąć to pod uwagę jak zaparkujesz w strefie z kwitkiem - żeby Ci SM nie przyszła i nie zostawiła liściku. Chociaż ja je wyrzucam...
ulla
Świeżak

Postprzez Artur 666 » 12/10/2009, 18:44

dzieki serdeczne bardzo sie przydadza twoje uwagi
Tl 1000r
Pieprze raperów psełdo gangsterów
prawdziwym wyzwaniem jest zakręt
Artur 666
Bywalec

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości

na górê