usterka hondy cr 125
• Strona 1 z 1
usterka hondy cr 125
kupiłem honde. kiedy chciałem sprawdzić stan oleju w silniku po odkręceniu korka wlewu oleju pojawiła się jakaś biała maź <płyn> boje się że jest to coś nie tak i skąd to się mogło wziąć poza tym powiecie mi jak można sprawdzić rok produkcji i po czym poznać że tłok jest do wymiany??
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Olej wymień odrazu jak kupiłeś. Biały osad jest pewnie spowodowany tym że moto trochę postało.
Rok produkcji sprawdzisz dzwoniÄ…c do Hondy i podajÄ…c numer ramy.
Tłok zazwyczaj jest do wymiany jak moto straci trochę mocy i gorzej odpala. Jak świeżo kupiłeś i gościu nie pokazał Ci żadnego papierka kiedy tłok był robiony (rachunek czy coś) to go wymień. W takim sprzęcie tłok lepiej wymienić profilaktycznie jak nie jest się pewnym bo jak coś się stanie to są niezłe koszta...
Rok produkcji sprawdzisz dzwoniÄ…c do Hondy i podajÄ…c numer ramy.
Tłok zazwyczaj jest do wymiany jak moto straci trochę mocy i gorzej odpala. Jak świeżo kupiłeś i gościu nie pokazał Ci żadnego papierka kiedy tłok był robiony (rachunek czy coś) to go wymień. W takim sprzęcie tłok lepiej wymienić profilaktycznie jak nie jest się pewnym bo jak coś się stanie to są niezłe koszta...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 32 gości