Pomocy mam problem !?
• Strona 1 z 1
Pomocy mam problem !?
Mam skuter Piaggio Sfera 50 cm3 i chodzi o to że jak stoi bez użytku około 5-7dni to puźniej mam problem z otpaleniem i ze starteru i z kopniaka. A jak otpale i około 1 minute pochodzi to można go zgasić i normalnie odpala. Ja myślę że paliwo się cofa czy coś. Niewiem jest tam jakiś kranik od paliwa może on jest popsuty ?? A może to coś innego jest popsute ???
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

- rafal1730
- Świeżak
Moze sie zalewa, zreszta jakie dokladnie problemy, moze juz silnik na wykonczeniu. Jak stoi w wilgotnym, zimnym miejscu to mysle, ze to normalne. Nie odpalaj ze startera, po takiej dlugiej przerwie bo meczysz aku i silnik, w ogole nalepiej z kopa odpalac.
- talta
- Mieszkaniec forum
jak postoi te kilka dni.
Przechyl motor na lewo bądź prawo. tak żeby dotykał plastikami do ziemi.
W przechyleniu trzymaj ok 1 , 2 sekundy. Wyprostuj i kopnij;).
Paliwo z gaźnika ci paruje i musisz trochę pokopać żeby doprowadzić świeże paliwo
Przechyl motor na lewo bądź prawo. tak żeby dotykał plastikami do ziemi.
W przechyleniu trzymaj ok 1 , 2 sekundy. Wyprostuj i kopnij;).
Paliwo z gaźnika ci paruje i musisz trochę pokopać żeby doprowadzić świeże paliwo
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
eee u mnie 3 dni odpoczynku to musze z nim pobiegać żeby odpalił bo ani na kopa ani na starter nie odpala więc ciesz sie że dopiero po tygodniu tak sie dzieje
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
Ej skuter mozna odpalic na pych? Bo normalnie to wiadomo bieg i juz, a jak w skuterze?
Stawiasz skuter na boczne stopce? Moze paliwo ci zostaje na tej drugiej stronie baku i musisz przechylic tak jak szybki napisal. Robi ci sie tak na pewnym baku? Bo jesli tak to nie to. Wyczysc gaznik, wymien filtr paliwa, wyczysc iltr powietrza. Stoi w wilgotnym i zimnym miejscu czy nie?
Stawiasz skuter na boczne stopce? Moze paliwo ci zostaje na tej drugiej stronie baku i musisz przechylic tak jak szybki napisal. Robi ci sie tak na pewnym baku? Bo jesli tak to nie to. Wyczysc gaznik, wymien filtr paliwa, wyczysc iltr powietrza. Stoi w wilgotnym i zimnym miejscu czy nie?
- talta
- Mieszkaniec forum
Na popych nie można. Na pełnym baku też tak jest. Wymieniałem świece już ale nic nie dało i nie stawiam na bocznej bo wtedy z kopniaka nie można odpalać jak stoi na bocznej. Któryś filtr czyściłem ale niepamiętam który chyba powietrza. Raczej tam gdzie stoi jest zimno i wilgotno.
- rafal1730
- Świeżak
Sluchaj jest to chyba normalne, przykrywaj moto kocem albo czym i bedzie ci latwiej. Wyczysc i wyreguluj gaznik, itp. to co wyzej pisalem. Jaki kolor miala swiece? Dymi na bialo jak odpalisz? Co lejesz do mieszanki? I czy dobry stosunek oleju do paliwa?
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości