ciuchy po raz setny
• Strona 1 z 1
ciuchy po raz setny
Witam wszystkich
Potrzebuję pomocy przy wyborze ciuszków.
Właśnie zaczynają się powoli przeceny i znalazłem całkiem fajną kurtkę ALPINESTARS FALCON za 160Ł i jest to pierwsza kurteczka która spodobała się mojej drugiej połowie która pół dnia mi gadała że ta i żadna inna, ale chciałbym wiedzieć czy na pewno to dobry wybór [muszę ją jeszcze zmierzyć z jakimś polarem albo bluzą]. Może coś innego ??
Do tego kupić trzeba buciki i tu zastanawiam się znowu nad ALPINESTARS SMX-4, SMX-5 LUB SMX PLUS. Pierwsze dwie pary są mniej pancerne, ale czy zapewnią tak samo wysoką ochronę stopy jak SMX PLUS ? Mierzyłem SIDI VERTIGO, ale te buty są pancerne i moje stopy czują się w nich jak w plastikowej obudowie, mierzyłem też jakieś pumy które do chodzenia są super wygodne ale znowu ochrona nie jest zbyt duża. A może jakaś inna marka ??
No i najważniejsze - kask. Napaliłem się na SHARK RSX. Dzisiaj jednak w sklepie gadając sobie ze sprzedawcą doradzał on jednak SHOEI XR 1000 plus ewentualnie whisper kit. Za RSX zapłacę ok 150-200Ł a za SHOEI z whisper kitem jakieś 230Ł. A może znowu coś innego ??
Pomożecie bo dzisiaj po wyjściu ze sklepu [tak prawdę mówiąc z dwóch dużych salonów] miałem taki mętlik w głowie że już mnie boli
Potrzebuję pomocy przy wyborze ciuszków.
Właśnie zaczynają się powoli przeceny i znalazłem całkiem fajną kurtkę ALPINESTARS FALCON za 160Ł i jest to pierwsza kurteczka która spodobała się mojej drugiej połowie która pół dnia mi gadała że ta i żadna inna, ale chciałbym wiedzieć czy na pewno to dobry wybór [muszę ją jeszcze zmierzyć z jakimś polarem albo bluzą]. Może coś innego ??
Do tego kupić trzeba buciki i tu zastanawiam się znowu nad ALPINESTARS SMX-4, SMX-5 LUB SMX PLUS. Pierwsze dwie pary są mniej pancerne, ale czy zapewnią tak samo wysoką ochronę stopy jak SMX PLUS ? Mierzyłem SIDI VERTIGO, ale te buty są pancerne i moje stopy czują się w nich jak w plastikowej obudowie, mierzyłem też jakieś pumy które do chodzenia są super wygodne ale znowu ochrona nie jest zbyt duża. A może jakaś inna marka ??
No i najważniejsze - kask. Napaliłem się na SHARK RSX. Dzisiaj jednak w sklepie gadając sobie ze sprzedawcą doradzał on jednak SHOEI XR 1000 plus ewentualnie whisper kit. Za RSX zapłacę ok 150-200Ł a za SHOEI z whisper kitem jakieś 230Ł. A może znowu coś innego ??
Pomożecie bo dzisiaj po wyjściu ze sklepu [tak prawdę mówiąc z dwóch dużych salonów] miałem taki mętlik w głowie że już mnie boli
- mikit_bp
- Świeżak
kosta napisał(a):sidi, przynajmniej nie skrzypią, kask shoei napewno jest b.dobrym wyborem i sprzedawca dobrze ci doradził
kosta z tym że w sidi mi pięta lata [miałem cieniutką skarpetę ale nie to chyba jest przyczyną] i poza tym czuje się w nich jak w plastikach, są twarde i jakoś takie niewygodne, może powinienem przymierzyć inne modele poza vertigo, zrobię to na dniach pewnie

co do kasku to myślę jeszcze nad SHARK RSR2 [skorupa zrobiona z carbon/kevlar/fibre]. oglądałem filmik gdzie był ten kask pokazany bez malowania i rozcięty na pół by pokazać jak jest zbudowany.
teraz tak czy mam iść za marką i wybrać SHOEI czy może iść za wyposażeniem i wybrać SHARK i tu bez różnicy czy RSR2 czy RSX bo oba są wyposażone tak samo ale różnią się skorupą. mało kto jest w stanie doradzić a w jednym sklepie babeczka wprost powiedziała że XR1000 i RSX są na tym samym poziomie ale oni jako dealer SHOEI polecą mi XR1000.
a co z kurtką bo nie mogę znaleźć info w jeż. polskim na temat tej kurteczki :/
- mikit_bp
- Świeżak
w moich sidi Vortice też mi lekko pięta lata i to jest raczej standart, model streetburner rozwaliłem przy wypadku i nic absolutnie nic mi sie nie stało a buty nadają sie do kosza więc robote swoją zrobiły, ten model kurtki jest już nieco wiekowy ale jeżeli to jest ta o której mysle to jest to solidny produkt, ma rekawy ze skóry i miejsca najbardziej narażone na przetarcia też są skórzane, kask to kwestia indywidulana ja bym sharka nie kupił,a le nie dla tego że jest zły tylko do mnie jakoś marka nie przemawia, wolałbym arai, suamy lub wysoki model agv
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe