Zobacz wÄ…tek - lusterka - trzeba je miec?
NAS Analytics TAG

lusterka - trzeba je miec?

Przepisy, prawo
_________

lusterka - trzeba je miec?

Postprzez teges » 2/10/2009, 19:59

na wstepie powiem, ze uzylem opcji szukaj o co z reguly na kazdym forum krzycza i co prawda znalazlem temat dotyczacy lusterek w motocyklu aczkolwiek nie dowiedzialem sie niczego konkretnego. kupilem niedawno nowy motorek i brak w nim obu lusterek. tzn chodzilo mi o kolejny :P czy prawda jest, ze policjant ma prawo zatrzymac dowod rejestracyjny i wyslac mnie na ponowny przeglad w celu odbioru zatrzymanego dokumentu? to w przypadku kiedy spotkam sie z policjantem, ktoremu zona poprzedniej nocy nie dala, a jezeli mu dala? joke :P mandat jest jakis za to czy faktycznie od razu biora dowodzik? mial ktos juz taki nie mily incydencik?
teges
Świeżak

Postprzez troskliwy » 2/10/2009, 21:19

Jazda bez lusterek jest nielegalna :) Trzeba mieć obowiązkowo jedno lusterko po stronie osi jezdni czyli u nas jest to lewe lusterko. W Anglii analogicznie prawe.
troskliwy
Świeżak

Postprzez teges » 2/10/2009, 23:06

no dzieki kolego za odpowiedz, w takim razie musze zakupic lusterka, ciekawy jestem jeszcze co grozi mi za jazde bez lusterek
teges
Świeżak

Postprzez troskliwy » 3/10/2009, 00:01

"Zostanie Ci odebrany dowód rejestracyjny i odeślą go do wydziału komunikacji. Żeby go odebrać będziesz musiała zrobić przegląd techniczny i przedstawić takie dokumenty w wydziale." *

*odpowiedź zapożyczona z innego forum.
troskliwy
Świeżak

Postprzez OPI » 12/10/2009, 18:25

teges a co wszyscy motocyklisci probuja wbic do glowy kierowca w puszkach? PATRZCIE W LUSTERKA! a Ty chcesz latac na moto bez? tez sa potrzebne przeciez jak wyprzedzasz to chyba interesuje Cie czy czasem nie wpijesz sie jakiejs puszcze ktora sie wczesniej na wyprzedzania zdecydowala
OPI
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê