Jaki uszczelniacz do wymiany? czy tak powinno byc? Honda
• Strona 1 z 1
Jaki uszczelniacz do wymiany? czy tak powinno byc? Honda
Witam
zaznacze iż wiem że muszę wymienić uszczelkę pod głowicą lecz mam inny problem, ( mleko już jest ( olej i płyn chłodniczy)) mianowicie gdy motocykl jest uruchomiony to spod zębatki zdawczej cieknie olej, zdjąłem ją i leci spod uszczelniacza który się tam znajduje. I tu moje pytanie: muszę ściągać karter aby się dostać do tego uszczelniacza ? czy mogę go 'wydłubać' i założyć nowy? i czy to dobrze że stamtąd cieknie olej. powinien w ogole być za tym uszczelniaczem? Motocykl to Honda CRF 450R z 2002 roku. pozdrawiam
zaznacze iż wiem że muszę wymienić uszczelkę pod głowicą lecz mam inny problem, ( mleko już jest ( olej i płyn chłodniczy)) mianowicie gdy motocykl jest uruchomiony to spod zębatki zdawczej cieknie olej, zdjąłem ją i leci spod uszczelniacza który się tam znajduje. I tu moje pytanie: muszę ściągać karter aby się dostać do tego uszczelniacza ? czy mogę go 'wydłubać' i założyć nowy? i czy to dobrze że stamtąd cieknie olej. powinien w ogole być za tym uszczelniaczem? Motocykl to Honda CRF 450R z 2002 roku. pozdrawiam
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
Tak nalezy go "wydlubac" i zalozyc nowy. Tak olej powinien tam byc, poniewaz za tym uszczelniaczem masz np. lozysko walka zdawczego i jak wiadomo musi miec jakies smarowanie.
Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
Pare dni temu wymienialem ten sam uszczelniacz co u ciebie jest do wymiany i nie bylo problemu, wyjolem stary zanioslem go do sklepu z uszczelkami, uszczelniaczami itp. i mi bez problemu dopasowali i wszystko ok nie cieknie. Za taki uszczelniacz zaplacilem 3zł
-
tobiach - Świeżak
o to pięknie, najlepsze jest to ze uszczelka pod głowica jest ok a do skrzyni było coś zalane dziwnego.. całe białe i gęste,są biąłe oleje? wyczysciłem to wszystko zalałem porządny olej do skrzyn i uszczelniacz juz nie puszcza:) ale i tak go wymienie.
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
- Grzesiek-88
- Świeżak
Dzesiu10 napisał(a):o to pięknie, najlepsze jest to ze uszczelka pod głowica jest ok a do skrzyni było coś zalane dziwnego.. całe białe i gęste,są biąłe oleje? wyczysciłem to wszystko zalałem porządny olej do skrzyn i uszczelniacz juz nie puszcza:) ale i tak go wymienie.
Pewnie woda ci sie dostala do skrzyni dlatego zrobilo sie "mleko"
-
tobiach - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości