Czyszczenie wahacza
• Strona 1 z 1
Czyszczenie wahacza
Czesc. Jaki srodek polecacie na wyczyszczenie wahacza aby odzyskal dawna swietnosc? Nie chodzi mi o polerowanie. Myslalem nad srodkiem do mycia aluminiowych felg jak myslicie nada sie? jesli tak to jaki najlepiej. Pzdr i wilekie dzieki za odp.
- Grzesiek-88
- Świeżak
tak, polecam środek do mycia felg z serii "Moje Auto" taka pomarańczowa butelka i myjka ciśnieniowa z dyszą rotacyjną i wahacz zacznie wyglądać jak nowy, ale trzeba z nim uważać bo wszystko co jest niealuminiowe zajdzie rudą (strasznie kwaśny środek) w chwila moment, więc najlepiej po takim wyczynie umyć i nasmarować łańcuch a resztę wytrzeć do sucha....ale efekt murowany, wahacz jak nowy
-
zomodj - Świeżak
A po takim myciu wahacz po jakims czasie nie zacznie sniedziec?? Dzieki wilekie wlasnie o takie cos mi chodzilo. Co jak nie mam dostepu do takiej myjki??
- Grzesiek-88
- Świeżak
nic mu nie będzie....chyba że masz wykończenie satynowe albo polerka (wahacze frezowane) wtedy mogą zostać smugi, jeżeli jest to normalny odlew (taki chropowaty) to nic mu się nie stanie - bez myjki też będzie efekt ale mniejszy, najlepiej więc wybierz się na myjnie ręczną.
-
zomodj - Świeżak
To jest gsxr 600 k1 i ten wahacz wlasnie jest taki swiecacy sie jakby czyms pomalowany napewno to nie jest polerka. Do tego tez moge uzyc tego plynu?? Pzdr
- Grzesiek-88
- Świeżak
ja tam takie rzeczy jak wahacz nakretki lub zebatka tylna czyszcze albo denaturatem albo troche spuszcze benki z baku scodzi jak oszalale.... polecam....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Grzesiek-88 napisał(a):To jest gsxr 600 k1 i ten wahacz wlasnie jest taki swiecacy sie jakby czyms pomalowany napewno to nie jest polerka. Do tego tez moge uzyc tego plynu?? Pzdr
nic mu nie powinno się stać, dla pewności użyj go w niewidocznym miejscu i zobacz co się stanie, CIF STANOWCZO!! odradzam, rozumiem że każdy ma jakiś sposób ale po cifie zostają koła poza wszystkim samo jego nałożenie nie daje efektów a nie wszędzie można się dostać szmatką w przypadku wahacza
podłącze się do tematu,znacie jakieś środki aby usunąc zasniedziały nalot na nakrętkach?
zależy jak wykończone są nakrętki, jak są niklowane (chormo-niklowane) to polecam pastę/płyn Brasso lub watę Nevr-Dull jak są bez wykończenia to polecam Ksylen na szmatce i jazda

-
zomodj - Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości